<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
kitkat
|
Předmět: "umělá kastrace" Přitlapkováno: 18. 11. 2009 16:46:30 |
|
|
Nevíte někdo, je o této metodě někde nějaké info? Má to být pro kocoury, psy, fretky - prostě kluky - inijekce s nějakým implantátem, který vypouští po dobu půl roku něco co udělá kocoura kastrátem - přestane značkovat a šílet z koček - je to pravda a co rizika? Děkuji |
|
|
Odpovědět
|
|
Lucienka
Založen: 20.10.2006 Příspěvky: 107 Bydliště: Karviná, Ostrava
|
Předmět: Re: "umělá kastrace" Přitlapkováno: 18. 11. 2009 21:29:43 |
|
|
kitkat napsal: | Nevíte někdo, je o této metodě někde nějaké info? Má to být pro kocoury, psy, fretky - prostě kluky - inijekce s nějakým implantátem, který vypouští po dobu půl roku něco co udělá kocoura kastrátem - přestane značkovat a šílet z koček - je to pravda a co rizika? Děkuji |
o této metodě tady čtu poprvé od vás. Je fakt, že mi přijde špatná. neumím si představit, že bych do kocoura nechala jednou za půl roku píchat injekce(co postvakcinakční sarkom? - je jen po vakcínách nebo i injekcích?)
Pokud nechcete nikdy kotěta či jiné mazlíky volte kastraci. je to pro zvíře i majitele přijatelnější. mazlík má jednou pro vždy pokoj a vy taky.
Kdo ví, jaké to bude mít vedlejší účinky.
Já bych do toho rozhodně nešla _________________ Lucie a princezna Mia
Z nebe na nás dohlíží kocouř Damián (3) |
|
|
Odpovědět
|
|
kitkat
|
Předmět: Re: "umělá kastrace" Přitlapkováno: 18. 11. 2009 21:53:50 |
|
|
o této metodě tady čtu poprvé od vás. Je fakt, že mi přijde špatná. neumím si představit, že bych do kocoura nechala jednou za půl roku píchat injekce(co postvakcinakční sarkom? - je jen po vakcínách nebo i injekcích?)
Pokud nechcete nikdy kotěta či jiné mazlíky volte kastraci. je to pro zvíře i majitele přijatelnější. mazlík má jednou pro vždy pokoj a vy taky.
Kdo ví, jaké to bude mít vedlejší účinky.
Já bych do toho rozhodně nešla [/quote]
No kastrovat nemůžeme, má nemocné ledviny a nemůže mít narkózu, je doma a dělá brajgl, že chce ven - značkuje, očůrává kde co, ječí téměř non- stop. Dle veta by toto (chemická kastrace) mělo být bez komplikací a doporučoval nám to, ale pořád nevím jak se rozhodnout. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: "umělá kastrace" Přitlapkováno: 19. 11. 2009 7:54:16 |
|
|
A jste si jistí, že chemie pravidelně cpaná do kocoura jeho ledviny nezatíží víc, než jednorázová narkoza při kastraci? _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Izzy
|
Předmět: Přitlapkováno: 19. 11. 2009 8:19:03 |
|
|
Kitkat: Slyšela jsem o této metodě od jedné chovatelky. Jedná se o jakousi antikoncepci pro samce. Z implantátu se postupně uvolňuje látka a samečkové po ní přestanou toužit po holkách. Používá se spíš u chovných zvířat které v určitém časovém období nejsou využívána v chovu, ale v budoucnu budou. Asi se spíš poraďte s veterinářem, co je pro vaše zvířátko nejlepší. Přeju dobrou volbu. _________________ Izzy & Nammu & Jimmy Blue
www.irkabayacats.wbs.cz
www.irkabaja.estranky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: Re: "umělá kastrace" Přitlapkováno: 19. 11. 2009 8:38:59 |
|
|
kitkat napsal: | No kastrovat nemůžeme, má nemocné ledviny a nemůže mít narkózu, |
To mi přijde docela divné. Narkóza je zátěž spíše na srdce a na játra, dá se volit i šetrnější. Nahrazovat to hormonální substitucí mi nepřijde lepší. Navíc je u kocoura kastrace natolik jednoduchá, že mě napadá, jestli by to nešlo třeba s nějakým lokálním umrtvením. Ale je to samozřejmě laická myšlenka.
BTW, známého pes se "vykastroval" blbým skokem přes plot Strašná metoda, ale přežil to. |
|
|
Odpovědět
|
|
andulicka
|
Předmět: Re: "umělá kastrace" Přitlapkováno: 19. 11. 2009 10:10:29 |
|
|
U svého kocoura jsem použila implantát Suprelorin (k chemické kastraci) a jsem na výsost spokojená. Bylo mi líto mu jednoduše řečeno ufiknou kule...doporučuji ho ale hlavně při velkém riziku anestezie, důvodem je cena - blíží se ke 2000 Kč. K postvakcinačnímu sarkomu podotknu - že ten vzniká jako rečakce na složky ředidla vakcíny a u aplikace implantátu k tomuto nedochází - zákrok lze srovnat s čipováním. |
|
|
Odpovědět
|
|
andulicka
|
Předmět: Re: "umělá kastrace" Přitlapkováno: 19. 11. 2009 10:12:33 |
|
|
je ště dodám, že anestezie, byť i jednorázová zatíží ledviny rozhodně víc než tento lék... |
|
|
Odpovědět
|
|
adelnik
|
Předmět: Přitlapkováno: 19. 11. 2009 10:45:31 |
|
|
Když jsme před časem řešili, jak kocoura zbavit pudů, které mu zůstaly po neúplné kastraci (měl jednom jedno sestouplé varlátko a to druhé se nedařilo najít), pan doktor mi dal naději tímto preparátem. Je to kapsle, která se zavede pod kůži jako čip, ale je opravdu moc drahá, mně tenkrát říkal částku přes 2tis. Účinek nenastoupí okamžitě a trvá opravdu jen půl roku.
Nakonec bohudíky jsme to varlátko našli a kocourek je nyní "celokastrát". _________________ adelnik + Amís + Dori + Mia + MrnyVrny
"Každý život by měl mít devět koček." Jack Canfield |
|
|
Odpovědět
|
|
|