<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
kaba
|
Předmět: kotě neznámého původu Přitlapkováno: 20. 5. 2009 19:16:03 |
|
|
Ahojky kočky a kocouři. Prosím o radu. Před chvíli mi volala kamarádka, že její známá má 7mi týdení kotě, které si nemůže nechat. Moje kamarádka mě poprosila o pomoc. Já bych si to malý vzala okamžitě. De o to, jak moc je rizikový vzít si domů neznáme kotě, když
za 1. náš Bandík má za sebou pouze 1. dávku vakcinace.
za 2. bojovali jsme s plísní, tak aby se kotě nenakazilo.
za 3. jak přesvědčit přítele ?
Kamarádka co kotě viděla, říkala, že vypadá zdravě.
Všem díky za odpověď
Ještě dodám, že není možné kotě umístit do zvláštní místnosti(jako karanténu), pač máme malý byt. |
|
|
Odpovědět
|
|
Frantiska
Založen: 06.12.2007 Příspěvky: 97 Bydliště: Praha 4 / Uherske Hradiste
|
Předmět: Re: kotě neznámého původu Přitlapkováno: 20. 5. 2009 22:33:46 |
|
|
taky mame maly byt a kote jsme meli v karantene v koupelne ... jedine misto kde jsou dvere a rozhodne bych nechala kote prohlednout veterinarem nez dat na pohled kamaradky _________________ Benulka, Nikolka a Malá |
|
|
Odpovědět
|
|
kaba
|
Předmět: Přitlapkováno: 20. 5. 2009 22:46:17 |
|
|
Vtip je v tom, že nemáme pořádný dveře ani v koupelně Pes je rozkousal Měli jsme tam takové ty dveře co vypadají jako harmonika(tak se posouvají).
Jednak tomu kotěti není 7, nýbrž 3 týdny(podle fotky). Vůbec nevím, jak to s ní dopadne. Kamarádka se neozývá. |
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: Re: kotě neznámého původu Přitlapkováno: 21. 5. 2009 11:28:47 |
|
|
kaba napsal: | Ahojky kočky a kocouři. Prosím o radu. Před chvíli mi volala kamarádka, že její známá má 7mi týdení kotě, které si nemůže nechat. Moje kamarádka mě poprosila o pomoc. Já bych si to malý vzala okamžitě. De o to, jak moc je rizikový vzít si domů neznáme kotě, když
za 1. náš Bandík má za sebou pouze 1. dávku vakcinace.
za 2. bojovali jsme s plísní, tak aby se kotě nenakazilo.
za 3. jak přesvědčit přítele ?
Kamarádka co kotě viděla, říkala, že vypadá zdravě.
Všem díky za odpověď
Ještě dodám, že není možné kotě umístit do zvláštní místnosti(jako karanténu), pač máme malý byt. |
Riziko je dost značné.
Kotě bude začervené, může být po matce nakažené třeba FIPem, kdyby to bylo jediné kotě doma, tak by to bral člověk s tím rizikem, že ho vypiplá nebo nevypiplá. Ale jestli máte druhé kotě ještě nedoočkované, bála bych se, že můžu přijít o obě. |
|
|
Odpovědět
|
|
kaba
|
Předmět: Přitlapkováno: 21. 5. 2009 14:13:09 |
|
|
citace: | Ale jestli máte druhé kotě ještě nedoočkované, bála bych se, že můžu přijít o obě. |
No právě. Navíc máme psa, který se od případně nemocného kotěte může nakazit. Ono stačí, aby bylo kotě zablešené(jako že 100pro bude) a je malér. Taky mě trápí ta plíseň v prostředí. Nové kotě by to tutově chytlo a ten koloběh s léčbou více zvířat už fakt nikdy nechci zažít. Nemluvím ani o FIP, FeLV a FIV... Ach jo, mít tak místnost navíc, to by bylo po rozhodování. Přítelovi jsem oznámila, že až budeme bydlet ve větším bytě a nastane podobná situace, tak vůbec nic neřeším a kotě si bereme s tím, že bude v karanténě. Pokud se mi podaří kamarádku kontakovat a pokud bude chtít spolupracovat, tak zkusím umístit kotě do nějakého depozita s tím, že mu budu kupovat veškerž potřebné věci a po vakcinaci proti M. canis a testech si ho vemu domu. |
|
|
Odpovědět
|
|
BadCharlotte
|
Předmět: Přitlapkováno: 24. 5. 2009 20:55:19 |
|
|
kabo, tak jak to dopadlo? Ono 3-týdenní kotě je ještě strašně malinké na to, aby ho dávali od mámy |
|
|
Odpovědět
|
|
Raika
Založen: 13.11.2007 Příspěvky: 214 Bydliště: Rožnov p. Radh.
|
Předmět: Přitlapkováno: 25. 5. 2009 11:38:49 |
|
|
Taky jsem piplala kotě, ale mělo 4-5 týdnů a bylo to na palici. 14 dnů jsem ho si vozila do práce. A k tomu jsem o kočkách nevěděla nic.
Teď řeším něco podobného - naše číča naočkovaná 1. vakcinací a potřebuji umístit dvě koťata plaché venkovní kočky, pokud se mi ji podaří odchytit na kastraci. Vetka oběma malým píchla injekci proti všem parazitům s účinností na 10 dnů, ale jedno se léčí antibiotiky. Nechat je v kůlně nemohu, permanentně je tam 1-5 kocourů, domů je to riziko. _________________ Raika + Mína + Kira + Denny |
|
|
Odpovědět
|
|
kaba
|
Předmět: Přitlapkováno: 25. 5. 2009 20:07:30 |
|
|
Zdravím,
jak to dopadlo s kotětem bohužel nevím doufám, že dobře. Kamarádka, která mi zprostředkovávála kontakt na "majitelku" kotěte se dotyčné nemůže dovolat. Údajně se kalkulovalo s tím, že se o to malý někto postará(nějaká kamarádka kamarádky). Tak doufám, že se o koťátko někdo postaral nebo ho aspoň umístil do útulku když už nic jiného.
Raiko, jak dopadlo to vaše koťátko? |
|
|
Odpovědět
|
|
Raika
|
Předmět: Přitlapkováno: 26. 5. 2009 7:46:38 |
|
|
Kaba : moje piplané koťátko dopadlo dobře, už tři a půl roku mi dovoluje pobývat ve své přítomnosti. Zůstalo nám doma, jak jinak.
Jak dopadnou koťátka na zahradě zatím nevím. Pro jedno už možná mám umístění. Jenže jsou zatím moc malá a musím odchytit matku (ale jak, když na sebe nenechá sáhnout, už z toho mám noční můry) na kastraci. _________________ Raika + Mína + Kira + Denny |
|
|
Odpovědět
|
|
Raika
|
Předmět: Přitlapkováno: 5. 6. 2009 13:07:06 |
|
|
Dovoluji si doplnit svůj předchozí příspěvek : zahradní číča je již před týdnem vykastrovaná. Přežila, kočičí bohové stáli při ní. Rodinka je pohromadě a zatím se nikam neodstěhovala. _________________ Raika + Mína + Kira + Denny |
|
|
Odpovědět
|
|
kaba
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 6. 2009 9:10:38 |
|
|
To jsou skvělé zprávy |
|