<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
BlackOrchid
|
Předmět: kočičí šikana Přitlapkováno: 28. 5. 2009 4:57:16 |
|
|
Mám dva kocouře:
Mike - cca 2 roky, kastrát, domácí číča, takovej panovačnej vztekloun je to
Kimm - 1 rok, čerstvě kastrát, strašně hodnej kluk
Máme je společně cca rok, takže už dlouho. Z počátku byly fakt brutální boje, asi 3 měsíce než vzal Mike Kimma na milost. Ale pak spolu i spinkali, navzájem se myli atd. tak jsem doufala že to bude v pohodě.
Jasně, hráli si drsně - rvačky, honili se, ale to je asi normální.
No a ted - Kimmíček je týden kastrovaný a Mike ho doslova šikanuje. Pořád ho honí po bytě, a to někdy tak že nemá Kimm chvíli klidu. Ve finále se pak chudák beží shovat ke mě, protože už neví kudy kam. Chvílema je fakt vystrašenej, leká se každého pohybu.
Navíc před časem začaly Kimmčovy problémy se srstí - jeden doktor řekl že je to alergie, dal nám léky ale nepomohlo to. Jiný doktor pak na to mrknul a řekl, že ty chlupy jsou polámané ale kůže jinak v pořádku a že to je vykousané ze stresu. Je fakt že občas ho vydím jak si to kouše a navíc ho pořád okusuje Mike. Mám obavu že když už předtím měl Kimm z Mika takový stres, že přišel o chlupy tak co asi bude následovat v tomto období.
Nevím co mám s Mikem dělat, proč je tak vzteklej a agresivní. Snažím se mu íc věnovat, hrát si s ním, ale nepomáhá to. Připadá mi to den ode dne horší. Kimmíčka je mi líto, protože je to fakt moc hodné a milé zvířátko, rád by si s Mikem hrál, ale asi jinak než na zběsilou honičku zakončenou tím že ho brácha brutálně pokouše.
Mám Mika nějak trestat a pokud ano tak jak? Upřímně - nechce se mi dávat pryč ani jednoho z nich, jsou to moje děti. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: kočičí šikana Přitlapkováno: 28. 5. 2009 6:47:41 |
|
|
No můj tip je, že tou kastrací Kimma se to doma trochu přeskupuje co se týká hierarchie.
Asi první bych zkusila nějaký podpůrný přípravky pro lepší náladu - Feliway a Bachovky - pro oba, jednomu na zklidnění a druhýmu proti stresu.
Trestání mi taky nepřijde ideální, možná v okamžicích, kdy začne jít do tuhého je nějak odklákat, hraním, mlskem.
Zatím mě nic jiného moc nenapadá. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
BlackOrchid
|
Předmět: Přitlapkováno: 28. 5. 2009 7:31:02 |
|
|
Díky, feliway jsem včera objednala tak snad to bude lepší |
|
|
Odpovědět
|
|
mistle
|
Předmět: Přitlapkováno: 28. 5. 2009 8:08:06 |
|
|
Nemáte nějakou možnost dát kočičáky na chvilku od sebe (do oddělených pokojů)? Třeba už jsou sebou přesyceni. Náš kocour nás už má také někdy dost, když jsme dlouho doma a pak dělá, že jsme mu všichni putna a když pak odejdeme třeba na půl dne pryč, tak při návratu, by se s námi umazlil, jak je rád, že jsme zpět.
Tak třeba jestli si od sebe nepotřebují chvilku odpočinout, aby oba vychladli a pak se jim třeba začne po sobě i stýskat. A také by pak každý měl své území a svůj klid. Takhle jak jste to popsala, tak to vypadá, že starší kocourek chce asi celý byt pro sebe a mladší pak neví, kam by hlavu složil. A také pokud si mladší kocourek chvilku odpočine a uklidní se, tak pak bude mít více sil na to, se staršímu nějak postavit a říct mu, že takhle teda ne a vybojovat si lepší postavení. |
|
|
Odpovědět
|
|
BlackOrchid
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 6. 2009 20:05:00 |
|
|
Tak jsem myslela že feliway zabral, pár dní byl klid a kluci byli moc mazliví, ale už je to zase ve starých kolejích. Asi je zkusím tedy oddělit- |
|
|
Odpovědět
|
|
lilinka
|
Předmět: Přitlapkováno: 17. 6. 2009 7:50:46 |
|
|
všimla som si,že sa agresorovi viac venujete.možno v ňom upevňujete pocit,že on je šéf a obľúbenec a nechtiac aj vy posúvate Kimma do pozície autsajdra. skúste agresora krotiť pri výpadoch, aby jednoznačne pochopil, že si to neželáte a za trest ho vždy na chvíľku zavrite samého. |
|
|
Odpovědět
|
|
lucbic
|
Předmět: voda Přitlapkováno: 14. 7. 2009 14:55:29 |
|
|
No, tohle je mi velmi povědomé, to samé jsem zažila s 2 kočkami. Starší ultraprotivná, mladší zlatíčko, rvačky, lítání, kousání. Zjišťovala jsem všude po chovatelích a doporučovali mi to nenechávat jen tak. Úžasný výchovný prostředek pro vyslovení nesouhlasu s kočičím čímkoliv je vodní pistolka. Nenadělá moc nepořádek, kocouře netrestáte rukou, takže to bere za jakýsi zásah shůry a nepěstuje to v něm odpor k člověku - naštěstí odpor k vodě je mu vlastní. Tímhle jsem tedy dosáhla stavu, kdy dámy respektují fakt, že se nesmí masakrovat. Milovat se nezačaly, ale je klid. Pistolku doporučuju |
|
|
Odpovědět
|
|
BlackOrchid
|
Předmět: Re: voda Přitlapkováno: 16. 7. 2009 20:54:20 |
|
|
lucbic napsal: | No, tohle je mi velmi povědomé, to samé jsem zažila s 2 kočkami. Starší ultraprotivná, mladší zlatíčko, rvačky, lítání, kousání. Zjišťovala jsem všude po chovatelích a doporučovali mi to nenechávat jen tak. Úžasný výchovný prostředek pro vyslovení nesouhlasu s kočičím čímkoliv je vodní pistolka. Nenadělá moc nepořádek, kocouře netrestáte rukou, takže to bere za jakýsi zásah shůry a nepěstuje to v něm odpor k člověku - naštěstí odpor k vodě je mu vlastní. Tímhle jsem tedy dosáhla stavu, kdy dámy respektují fakt, že se nesmí masakrovat. Milovat se nezačaly, ale je klid. Pistolku doporučuju |
Tak vodu jsem na Mikeho zkoušela už kdysi (skákal mi do obličeje) akorát že v rozprašovači. Mělo to účinek pouze napoprvé. Pak si nechal dát několik dávek spršky a ani se nehnul ... prostě mu to bylo fuk |
|
|
Odpovědět
|
|
BaraM
|
Předmět: šikana Přitlapkováno: 22. 7. 2009 9:09:11 |
|
|
Dobrý den,
moc prosím o radu. Svému 4měsíčnímu kocourkovi jsem tak trochu i na rady v tomto foru pořídila před 14 dny o měsíc mladšího brášku. Jsem celý den v práci a nechtěla jsem, aby byl doma sám. Jenže on z toho vůbec nemá radost. Příšerně toho mladšího morduje. Každou jeho procházku po bytě ihned ukončí - skočí mu na záda, povalí na podlahu a pokouše. Ten mladší sice vrčí a syčí, ale pak se utíká shovat. Po bytě už se většinou pohybuje jen pod nábytkem nebo při zdi. Je mi ho strašně líto, je ze smečky, zvyklí na jiné kočky i koťátka, chtěl by si hrát a místo toho je mučen. Ani se v klidu nenají. Prosím o radu, jestli v téhle situaci můžu něco dělat nebo jen čekat. Bojím se o toho malého, aby z něj nebyl nějaký psychouš ustrašený a neurotizovaný. |
|
|
Odpovědět
|
|
Mana
|
Předmět: Re: šikana Přitlapkováno: 22. 7. 2009 9:34:39 |
|
|
Dobrý den,
nevím, no, já jsem před dvěma lety měla to samé, mladý kocourek a o pár týdnů mladší kočička, kocour - hravý neunavitelný desperát, kočička - taková jemňoučká, několik týdnů strávila za pračkou a za ledničkou, protože ty jeho hry na ni byly moc prudké, ale byly to hry, to bylo vidět, i když ona u toho často vřeštěla.
Doteď si někdy hrajou tak, že on ji honí, ona syčí a letí pod skříň,
ale pravda je, že najíst ji nechal i tehdy, jakmile jedla nebo byla na záchodě, respektoval to:-)
Já bych zkusila Feliway, 14 dní ještě není tak dlouhá doba a když to jsou dvě koťata, asi to bude jen rozdíl temperamentu...ale je to psycho, to si dovedu představit...
Držím palce,
Maruška |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 22. 7. 2009 13:03:38 |
|
|
Mě se takhle navzájem mordují 4 koťata-někdy to vypadá, že se chtějí vzájemně pozabíjet, vřískotu je u toho tolik, že mě to někdy zvedne ze židle a jdu se podívat, co se děje. Prostě kočičí hry jsou poněkud drsnější, ale jsou to jen hry, krev neteče.
Když toho bude příliš a budete u toho, okřikněte malého desperáda ostře-třeba "fuj, to nesssssssssssmíššššššššššš!" a zároveň ho popadněte za kůži za krkem a ve vzduchu s ním zatřepejte. Když hned na malého zase neskočí, ale bude si nějak jinak hrát, dejte mu hned pamlsek. Případně když na něj zaútočí, odpoutejte jeho pozornost od kotěte hozením míčku nebo čehokoliv. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
Raika
Založen: 13.11.2007 Příspěvky: 214 Bydliště: Rožnov p. Radh.
|
Předmět: Přitlapkováno: 24. 7. 2009 13:48:18 |
|
|
Budu tak trochu reagovat na předchozí příspěvky, doporučující při sžívání feliway. Před třemi týdny jsme k naší čtyřleté bázlivé plašance "přidali" tříměsíční kočičku ze zahrady. Narodila se ještě se sestřičkou kočce, kterou tam krmíme. S naší vlastní kočkou mají společného otce. Koťátka jsme se snažili co nejlépe krmit, učit na bedýnku a zvyknout si na lidi. Ale bohužel umístit obě se nám nepodařilo, protože jedno z koťat mělo rýmu a ani ATB nezabraly. Vnutit někomu soplící kotě dost dobře nejde...Naši Mínu jsme tedy proočkovali, objednali Feliwey a domů přinesli neřízenou střelu. Kotě překypuje energií, což naprosto děsí naší původní kočku, zvyklou bytem procházet jako duch. Účinky přípravku feliway nepozoruji žádné. Po 14 dnech jsem se dokonce vážně obávala o život Míny. Přestala jíst, pít, vylučovat. Téměř ani nevylézala z úkrytu. Prostě se složila psychicky. Ani v současné době nejsou ve sbližování patrny žádné pokroky. Aspoň, že přijímá potravu a sem tam opustí úkryt.
K přípravku feliway jsem tedy skeptická. _________________ Raika + Mína + Kira + Denny |
|
|
Odpovědět
|
|
|