<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Ataner
|
Předmět: Kastrace už na půl roce??? Přitlapkováno: 8. 8. 2009 13:31:56 |
|
|
Ahoj mám půlročního evropskýho kocourka a už přemýšlím o kastraci protože bydlíme v domku a v okolí běhá spoustu koček a jeho už to doma očividně nebaví. Ale zase se bojim že když ho pustim ven a on vyjede po nějaké kočce tak ho větší kocour zakousne. Všude píšou že kocouři se můžou kastrovat už od půl roku, ale mě to přece jen příde trochu brzo, nemůže mu to nějak poškodit vývoj? Na druhou stranu ho už ale nechci držet doma. |
|
|
Odpovědět
|
|
kaba
|
Předmět: Přitlapkováno: 9. 8. 2009 10:20:22 |
|
|
Osobně si myslím, že 6 měsíců je ještě trochu brzo na kastraci kocourka. Toho, že ho větší kocour zakousne, bych se nebála. Kocourům nejde o to, protivníka zabít. Co takhle přepnout kocourka na flexi vodítko a pouštět ho na zahradu? |
|
|
Odpovědět
|
|
Ataner
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 8. 2009 21:22:32 |
|
|
to už jsme takhle chodily furt ale pak to bylo ještě horší. ,,boužel´´ si nasel cesticku a chodil ven asi tajně, vzdycky kdyz jsem přišla domu tak tam byl, ale jednou kdyz jsem odchazela jinou cestou tak do peti sekund uz byl venku tak jsem ho jen pozdravila(uz jsem to tušila dřiv když byl vždycky mokrej nebo špinavej) ale co kdyz se mi vraci domu a je stastnej tak at si chodi sice jsem si radsi sla poradit s šedesátiletým chovatelem a říkal že většina kocourů chodi za kočkama nejdřív tak na třičtvrtě roce jinak se zrdžujou v okli baraku....jinak děkuju |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Přitlapkováno: 17. 8. 2009 5:43:34 |
|
|
Ataner napsal: | říkal že většina kocourů chodi za kočkama nejdřív tak na třičtvrtě roce jinak se zrdžujou v okli baraku....jinak děkuju |
No na to nespoléhejte, jsou výjimky, které potvrzují pravidlo a kamarádka má kocourka, jehož tatínek začal být přesmíru aktivní v půl roce a potomci tohohle kocourka jsou nemlich to samý, museli lehce po půl roce pod kudlu
Jinak tedy myslím, že tenhle kocourek bude mít venku pár lákadel, takže vhodný věk na kastraci bude nejspíš kolem 7-9 měsíců. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Ender
|
Předmět: Přitlapkováno: 4. 9. 2009 11:50:37 |
|
|
Já bych s tou kastrací nepospíchal. Mám dva kocoury a oba šli na kastraci až v tu chvíli kdy začali značkovat. Nechte je dospět co nejdéle ať nemáte místo kocoura kočičku. A s tou aktivitou bych to taky nehrotil. Mám bengála a normálního kocoura a oba jsou mega aktivní. Jsou to zvířata a ne gaučový polehávači. Kastrace určitě v snížení aktivity pomůže, ale kůli tomu bych k ní nepřistupoval. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Přitlapkováno: 5. 9. 2009 12:34:29 |
|
|
Ender napsal: | Já bych s tou kastrací nepospíchal. |
Pokud má kocour přístup ven, což tenhle má, je lepší volit raději kastraci dříve, než se zatoulá při tužbě po kočičích slečnách a vrátí se kdoví kdy, jestli vůbec, případně než přispěje k rozmnožení už dnes tak velkého počtu venkovních koček. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Ender
|
Předmět: Přitlapkováno: 5. 9. 2009 13:17:08 |
|
|
Já mám kocoury v bytě, tak mi nemají kam utéct. Ale pokud vašeho kocourka pouštíte ven, tak jste ke kastraci měla přistoupit asi co nejdříve, aby se Vám nikde moc netoulal. Na druhou stranu je na tohle hrozně těžké určit vhodnou dobu. Bydlet v rodiném domě a kocoura nepouštět ven dokud nedospěje do určitého věku. Pokud vím nikde není dokázáno, že brzká kastrace by měla nějaké negativní účinky na zdraví. Nic tím nezkazíte, když ho necháte vykastrovat. Možná bude trochu menší, ale nikde se nezatoulá. |
|
|
Odpovědět
|
|
|