<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
BaraV
|
Předmět: krmení kastrátky a kotěte Přitlapkováno: 16. 11. 2009 19:57:58 |
|
|
zdravím všechny, chci se zeptat jak řešíte krmení dvou rozdílně starých koček?Ke kastrátce Cookie budeme mít ani ne 3 měsíční kotě . Cookie dostává granulky oral care a light - oboje od 12 měsíců - takže pro kotě nevhodné, když koupím pro kotě kotěcí - tak to bude baštit i velká a bude tloustnout.
Jak řešíte aby si to nejedli navzájem, nebo kupujete něco dohromady?
Děkuji |
|
|
Odpovědět
|
|
kaba
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 11. 2009 23:05:48 |
|
|
My jsme tento problem resili taky. K cerstve kastrovanemu Bandíku jsme si poridili 3 mesicniho Fíďu. Jelikoz Bandik byl i po kastraci dost vychrtly, krmila sem oba dva granulkami RC kitten. Ted je Fíďovi 7 mesicu takze jsme presli na adultky. Za dobu krmeni kotecim se Bandik dostal na idealni vahu a dalsi pribirani na vaze by bylo nezadouci. 7 mesicni Fida ja zase dost velky na to aby mohl dostavat adult(i kdyz to neni idealni vek). |
|
|
Odpovědět
|
|
Betty
|
Předmět: Re: krmení kastrátky a kotěte Přitlapkováno: 17. 11. 2009 13:43:40 |
|
|
Cookie napsal: | Ke kastrátce Cookie budeme mít ani ne 3 měsíční kotě . |
No tak to moc gratulujeme, Cookie Už jsme si říkali, kdy zvětšování smečky dorazí i k vám
Ale k vašemu problému. Já už si tím prošla 2x. Řešila jsme to tak, že jsem ráno dala kotěti pod odhledem kotěcí kapsičku a granulky. Co nesnědlo, jsem odnesla a přes den, když jsem v práci, jsem nechala dospělácké granule. Normální, ani light ani pro kastráty. Naše kastrovaná dospělačka sice měla sklony k tloustnutí, ale menší zlo bylo, když bude baštit normální dospělácké granule než kotěcí. Když jsem přišla z práce, tak zase kotě dostalo pod dohledem kotěcí konzervu a granule a večer také. Nedojedené kotěcí jsem uklízela. Kotěti dospělácké granule nijak neublíží. A pokud dostává i další kotěcí stravu, má všech potřebných látek dostatek. Maso a čistě masové konzervy mohou také jak koťata tak dospělí. Jak kotě rostlo, přešli jsme po kastraci druhé kočky na společnou dospěláckou stravu. Libovala jsem si jak už to nemusím řešit, ale pořídila jsem si třetí koťátko a jsme v tom zase Ale není to žádný velký problém. Pokud krmíte kvalitním krmivem, myslím, že se nemáte čeho obávat.
Tak přejeme mnoho krásných zážitků s prckem a těšíme se na společné fotky _________________ Kačka + Betty + Wyome + Jessinka + Romeo
Kdyby bylo možné zkřížit člověka s kočkou, pak by byl mnohem dokonalejší. Jen kočka by si značně pohoršila. Mark Twain |
|
|
Odpovědět
|
|
BaraV
|
Předmět: Přitlapkováno: 17. 11. 2009 15:44:54 |
|
|
děkuji moc za odpovědi...
Betty to je super návod jak to řešit - Cookie nám po kastraci trochu tloustne, takže hlavní bude aby se nedostala ke kotěcímu žrádýlku, což dle návodu v pohodě zvládnem. Vyřadíme z jídelníčku light a dáme klasiku adult + zuby, což bude opravdu v poho když si malá občas zobne.
V pátek si jdeme pro habešáckou slečnu číslo 2 moc se těšíme, ale zároveň mě jímá hrůza ze seznamování Snad to zvádnem - má tady něco nečtené z MK tak snad to přežijem všichni! Ted už mám jasno i v tom krmení, tak uvidíme v pátek |
|
|
Odpovědět
|
|
Betty
|
Předmět: Přitlapkováno: 17. 11. 2009 16:12:27 |
|
|
Cookie, nebojte, to zvládnete. Já byla po prvé taky strachy bez sebe Ale kočiny si to vyřikaly a všechno bylo v pohodě. Jen je nechte, ať mají dostatek času a prostoru se seznámit. Držíme palce, ať to proběhne co nejrychleji a v pohodě _________________ Kačka + Betty + Wyome + Jessinka + Romeo
Kdyby bylo možné zkřížit člověka s kočkou, pak by byl mnohem dokonalejší. Jen kočka by si značně pohoršila. Mark Twain |
|
|
Odpovědět
|
|
adelnik
|
Předmět: Přitlapkováno: 17. 11. 2009 17:04:37 |
|
|
Cookie, gratulujeme k budoucímu přírůstku!
U nás to bylo tak, že malá Dorinka jakmile ochutnala Amísovo RC Maincoon, už kotěcí odmítala. Takže asi 14 dní Dorka baštila obří granule Amísovi a Amís baštil kotěcí Dorce. Protože ty kotěcí ale polykal, vůbec nekousal, tak jsem je dala pryč a byli oba na RC Maincoon. Nezdá se mi, že by Dorka trpěla nesprávnou výživou. Dostávala kotěcí doplňky, maso, a tak. Teď jsme pořídili Dorce (je jí teď devět měsíců) RC pro britky, no a chutnají i Amískovi. Tak uvidíme co bude dál. _________________ adelnik + Amís + Dori + Mia + MrnyVrny
"Každý život by měl mít devět koček." Jack Canfield |
|
|
Odpovědět
|
|
|