<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
šarllotka
|
Předmět: plemeno vhodné k dětem? Přitlapkováno: 7. 12. 2009 1:37:05 |
|
|
Dobrý den,
Které plemeno kočiček je vhodné k dětem? Klidné, relativně vyrovnané a zároveň samostatné...no prostě číča, která je dáma a zároveň má trpělivost s všetečnými ručičkami malého človíčka. Popřípadě taková číča, která, když už jí pozornost dítěte nevyhovuje, po něm hned nevyjede drápkama, ale prostě se zvedne a odejde. Existuje takové plemeno? Děkuji všem za odpověď. |
|
|
Odpovědět
|
|
Karin Š.
|
Předmět: Plemeno vhodné k dětem Přitlapkováno: 7. 12. 2009 8:45:18 |
|
|
Nevím, zdali existuje přímo nějaké plemeno určeno k dětem,.....My máme doma britky - dnes 2, ale při miminku jsme měli jen jednu - kocoura a nikdy miminku nijak neublížil, ba naopak jsem měla pocit, že jakmile jsem se vzdálila někam z dohledu, tak prcka hlídal za mě. Postupem času, když mimino začalo lézt po čtyřech a kolikrát se stalo, že kocoura chytlo za ocas, protože on to dovolil. Neutíkal a nechal si líbit opravdu hodně - nikdy se ani neohnal packou! Já jsem kolikrát sama nechápala, proč nejde pryč a nechá se různě hladit, ale s nejemnou motorikou miminka spíše tahat apod. Dnes máme kočičky 2 a malé byly 4 roky a musí se hlídat. Zvířátka má ráda, ale napadnou ji různé věci . Takže jakmile zaregistruju, že se motá kolem koček, ihned zbystřím a nenápadně dohlížím . Myslím, že hodně záleží i na povaze každé čičiny. Ale britka jakmile vyroste z kotěcího věku, tak se hodně zklidní. _________________ KŠ
www.britaci.estranky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
šarllotka
|
Předmět: Re: Plemeno vhodné k dětem Přitlapkováno: 7. 12. 2009 13:23:31 |
|
|
Karin Š. napsal: | Nevím, zdali existuje přímo nějaké plemeno určeno k dětem,.....My máme doma britky - dnes 2, ale při miminku jsme měli jen jednu - kocoura a nikdy miminku nijak neublížil, ba naopak jsem měla pocit, že jakmile jsem se vzdálila někam z dohledu, tak prcka hlídal za mě. Postupem času, když mimino začalo lézt po čtyřech a kolikrát se stalo, že kocoura chytlo za ocas, protože on to dovolil. Neutíkal a nechal si líbit opravdu hodně - nikdy se ani neohnal packou! Já jsem kolikrát sama nechápala, proč nejde pryč a nechá se různě hladit, ale s nejemnou motorikou miminka spíše tahat apod. Dnes máme kočičky 2 a malé byly 4 roky a musí se hlídat. Zvířátka má ráda, ale napadnou ji různé věci . Takže jakmile zaregistruju, že se motá kolem koček, ihned zbystřím a nenápadně dohlížím . Myslím, že hodně záleží i na povaze každé čičiny. Ale britka jakmile vyroste z kotěcího věku, tak se hodně zklidní. |
Díky za zprávu
Nad Britkou jsem taky přemýšlela, jsou nádherné....a co například perská činčila? Nebo Birma, Ragdoll ?
Jinak je mi jasné, že je vždy potřeba hlídat jak číču, tak dítě, aby si vzájemně nedělali čertoviny. |
|
|
Odpovědět
|
|
adelnik
|
Předmět: Přitlapkováno: 7. 12. 2009 14:26:46 |
|
|
Já bych řekla, že každá kočka je vhodná k dětem...můžete mít k dítěti jak britku, ragdolla, mainku, sphynxe tak i obyčejné kotě z útulku. Důležité je chování ke kočce, soužití, socializace a výchova. Žádná kočka sama o sobě není zlá. Stejně tak je třeba trpělivě dítěti vštěpovat, že je to živé zvířátko a že když se mu něco nelíbí, tak to dá najevo. Přikláním se k tomu zvolit nenáročné plemeno na údržbu. Budete mít mraky starostí s miminkem, možná nebudete mít čas každý den česat perskou činčilu. _________________ adelnik + Amís + Dori + Mia + MrnyVrny
"Každý život by měl mít devět koček." Jack Canfield |
|
|
Odpovědět
|
|
šarllotka
|
Předmět: Přitlapkováno: 7. 12. 2009 14:31:32 |
|
|
adelnik napsal: | Já bych řekla, že každá kočka je vhodná k dětem...můžete mít k dítěti jak britku, ragdolla, mainku, sphynxe tak i obyčejné kotě z útulku. Důležité je chování ke kočce, soužití, socializace a výchova. Žádná kočka sama o sobě není zlá. Stejně tak je třeba trpělivě dítěti vštěpovat, že je to živé zvířátko a že když se mu něco nelíbí, tak to dá najevo. Přikláním se k tomu zvolit nenáročné plemeno na údržbu. Budete mít mraky starostí s miminkem, možná nebudete mít čas každý den česat perskou činčilu. |
Díky za odpověď
Synovi už jsou skoro dva roky, takže se přes den alespoň dvě hodiny, když malý spí, na česání najdou. Spíš jde o jiný problém, syn potřebuje hodně pozornosti, tak bych právě ráda zvolila nějaké samostatnější plemeno, aby ani jedna strana zbytečně netrpěla. |
|
|
Odpovědět
|
|
Dufinka
|
Předmět: Odpovědět Přitlapkováno: 7. 12. 2009 16:31:17 |
|
|
My máme doma dva kocourky plemene Ragdoll...obecně se o tomto plemenu říká, že je klidné a vyrovnané povahy vhodné k dětem...přesto, každá kočka je individualita, mě se povedlo vybrat úžasná kocouřiska, která ctí veškeré nej, které se k tomuto plemeni váží. Ještě bych dodala, že srst je polodlouhá a nenáročná na údržbu. Rodiče mají doma činčilu, je to perské plemeno, tzn. dlouhá srst a je třeba počítat s denním vyčesáváním, které když se nedodržuje, tak se velice snadno srst zacuchává a chlupy jsou opravdu všude! Navíc u bílých činčil /rodiče mají zlatou/ se musí pravidelně pečovat o oblast očí. Co se týká povahy, opět je to kocour pohodář, klidná povaha. |
|
|
Odpovědět
|
|
ivi.ik
|
Předmět: Přitlapkováno: 7. 12. 2009 17:08:29 |
|
|
já mám 2.5 letého syna a 4 kočiny...2 britky a 2 peršanky a ani jedna,se nikdy po malém neohnala a nijak mu neublížila,je pravda,že je naučený,že se jim nesmí některé věci dělat a nijak ubližovat a dodržuje to,stane se,že v zápalu hry,vezme třeba číču za zadní a má snahu ji zvednout,ale bud já pořád koukám a snažím se hlídat a nebo číča si poví,že tohle se jí nelíbí a odejde..ale nikdy mu neublížily..taky se stalo,že jak si spolu hrají,číča třeba malinko škrábla,ale né úmyslně,bylo ve hře.....prostě v pohodě,je to všechno o tom,že musíte malého úpár věcí naučit a i kočička se bude muset naučit,co ano a co ne..ale ty to chápou velice rychle..jsou neuvěřitelně chytré na tohle _________________ ze začátečníka se stala hrdá majitelka 6 úžasných kočičích kožíšků,jednoho psíka a 2 želviček |
|
|
Odpovědět
|
|
|