<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
PAVITA
|
Předmět: STARSI KOCICKA K MLADSI??? Přitlapkováno: 16. 9. 2008 9:06:01 |
|
|
Ahojky vsem, dnes jsem nasla v inzerci v MK , ze nekdo nabizi zdarma cokoladovou kocicku (IC)1,5 roku ,nevim tedy z jakeho duvodu to v inzeratu neni. Ale cokoladka je muj sen, problem je , ze mam doma kocicku, ktera je o tri mesice mladsi, myslite, ze by to mohl byt problem?Take se bojim,aby nas prijala, i kdyz v roce a pul je to takove odrostle kote.
Diky moc za nazory
pavla a emma |
|
|
Odpovědět
|
|
Efis
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 9. 2008 11:18:12 |
|
|
Jejky, a co situace doma? Už je vyřešena - nebyl by problém s druhou kočičkou? Jinak čokoládová britka (ještě lépe čoko-bikolorní) se mi také moc líbí. |
|
|
Odpovědět
|
|
PAVITA
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 9. 2008 12:08:39 |
|
|
TO EFIS:
AHOJky , situace se ted prave resi,cokoladky jsou krasne jen mi je vzdycky divne, proc se majitel chce kocicky zbavit, podle fotek je to opravdu krasna kocena |
|
|
Odpovědět
|
|
Raika
Založen: 13.11.2007 Příspěvky: 214 Bydliště: Rožnov p. Radh.
|
Předmět: Čokoládka z inzerce Přitlapkováno: 16. 9. 2008 13:06:40 |
|
|
Dívala jsem se na ty inzeráty (jsou tam dva) ráno. A musím se přiznat, že mi to dost vrtalo hlavou. Má 1,5 roku, interšampionka, byla (nebo ještě je??) chovná a je zdarma. A ještě k tomu fakt KOČKA. Tak nevím... _________________ Raika + Mína + Kira + Denny |
|
|
Odpovědět
|
|
beta.1
|
Předmět: Re: Čokoládka z inzerce Přitlapkováno: 16. 9. 2008 13:11:23 |
|
|
Raika napsal: | Dívala jsem se na ty inzeráty (jsou tam dva) ráno. A musím se přiznat, že mi to dost vrtalo hlavou. Má 1,5 roku, interšampionka, byla (nebo ještě je??) chovná a je zdarma. A ještě k tomu fakt KOČKA. Tak nevím... |
no když je chovná,možná jim vadí časte mrouskání
Bětka,Barunka a Matěj |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Čokoládka z inzerce Přitlapkováno: 16. 9. 2008 13:33:49 |
|
|
No možné třeba je, že se nehodí do chovatelského programu, kterého chce chovatel docílit, někteří mají určitou představu, čeho by chtěli na svých odchovech dosáhnout, ať už v typové kvalitě, v barevnosti či kvalitě srsti, atp.
Také je možné, že se v domácnosti narodilo dítě a prostě je snažší přenechat kočku dál jako chovnou, než jí vykastrovat.
Důvodů opravdu může být více. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Efis
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 9. 2008 14:06:48 |
|
|
Myslím, že to nemusí být jen jakýkoli nelichotivý "důvod" majitele (které se samozřejmě vyskytují), stejně tak může být příčinou vážná nemoc nebo cokoli jiného. Pokud se někdo dárce přímo nezeptá, jsou to pouhé spekulace.. |
|
|
Odpovědět
|
|
PAVITA
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 9. 2008 14:10:15 |
|
|
Tak jsem odepsala na ten mail, z jakeho duvodu chteji dat tak kraasnou cokoladku pryc tak uvidime, urcite vam to sdelim. Je opravdu krasna, ja tedy ani z inzeratu nechapu , jestli je kocicka chovna nebo jiz vykastrovana. Alergie jako duvod se vetsinou udava hned v inzeratu.
Prijde mi to tedy hodne divny interchampionka ,mlada kocicka a zdarma ... |
|
|
Odpovědět
|
|
terez4
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 9. 2008 14:28:05 |
|
|
Může to být cokoliv, každopádně mi přijde trochu zvláštní, že by někdo dával britku zadarmo (a ještě pokud je tak úspěšná na výstavách)- na mě to dělá dojem, že se jí chce rychle zbavit. Pokud možno doporučuju opatrnost.
Jedna věc je, co ti sdělí jako důvod majitel- určitě očekával, že se kupec zeptá, a druhá věc je skutečná příčina, proč se jí chce zbavit. Napadá mě- nemoc (ohrožení ostatních koček), nesnášenlivá povaha k ostatním kočkám- to, že je velice klidné a mírné povahy povahy to nevylučuje. Např. naše nejhodnější a nejmazlivější kočička, mírná jako beránek, je ve vztahu k ostatním dvěma jako fúrie. Dle toho inzerátu jako chovná dosáhla titulu, tak to může znamenat, že teď už chovná není- kastrace.
Určitě hodně napoví, jak vypadá její současný domov- čistota, ostatní kočky- jeslti je mají volně nebo někde zavřené, jeslti se kočka nebojí nebo nechová nějak napřirozeně v domácím prostředí nebo k ostatním kočkám. A určitě ji okouknout, jestli není očividně nemocná- uši, výtok z očí a nosu, zadeček...abyste vyloučili možné ohrožení vaší kočičky. |
|
|
Odpovědět
|
|
PAVITA
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 9. 2008 15:17:28 |
|
|
TO TEREZ4:
Mate pravdu, presne to me vzdycky napada, vsude pisou z duvodu alergie, ale vzdy to tak urcite nebude.Napadlo me to same bud nemoc nebo nesnasenlivost, je to vzdycky urcity risk. Kdybych se pro ni rozhodla samozrejme bych si nejdriv domluvila navstevu a vse okoukla, v jakem je kocicka zdravotnim stavu jestli neni bazliva a podobne.Nikdy jsem neslysela o tom, ze by nekdo daval britku IC zdarma navic tak mladou...Jsem zvedava, jestli se ten clovek , co vkladal inzerat ozve, uz jen ze zvedavosti me to zajima. |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 9. 2008 18:12:57 |
|
|
Chyba nemusí být jen na straně chovatelky. Já jsem zrovna v podobné situaci - po roce se ke mě vrátila krásná červenobílá britská kočka prodaná do chovu již s titulem šampión, která se u své rodiny přestala snášet s ostatními kočkami a tak mi ji vrátili. Já si ji nechat nemohu, protože mám doma jejího otce a nemám podmínky abych je držela odděleně, navíc ani u mě se s ostatními kočkami moc neshodne a tak pro ni hledám nový domov. |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 9. 2008 21:21:23 |
|
|
Já jsem takhle dávala zadarmo najednou kočky dvě-nepapírového briťáka a papírovou skotskou klapouchou. I s vybavením, a byla jsem šťastná, když se našli lidi, co si je rychle a zadarmo vzali. V rodině se vyskytla těžká alergie u dítěte a kočky musely de facto pryč z domu ze dne na den. Nikomu nemusím vykládat, co to pro mě bylo, ale když mi dcera vyčetla, že jsou pro mě důležitější kočky než její dítě, tak jsem to začala řešit. Takže věřte tomu, že to může být z podobného důvodu a nemusí v tom být žádná záludnost.
Dneska mám kočenky tři a už je nikam a nikomu dávat nebudu-pořídila jsem si je až v době, kdy zdravotní důvody netolerance zvířat u dětí pominuly. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
terez4
|
Předmět: Přitlapkováno: 5. 10. 2008 18:24:26 |
|
|
Chtěla jsem se zeptat, jak to nakonec dopadlo s kočičkou? |