<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Anna :D
|
Předmět: Stříhání drápků Přitlapkováno: 10. 6. 2016 13:34:15 |
|
|
Dobrý den
Potřebuji poradit se střídáním drápků. Moc skušeností nemám ,Ouškovi se třepí zadní drápky a my nevíme jestli jít k veterinářovi nebo je ostříhat doma, také se bojíme ze kdyby jsme šli k veterinářovi Ouškovi by bylo vyďešené a veterináře by poškrábalo
Co mi radíte ?
Dekuji za odpověď |
|
|
Odpovědět
|
|
viera
|
Předmět: Re: Stříhání drápků Přitlapkováno: 10. 6. 2016 13:47:07 |
|
|
ked ju spravne uchopite,pevne a pridržite ramenom ,tak cvakačkami,bud na to špecialnymi,alebo kludne aj s manikury to v pohode urobite,chydte labku a akoby vytlačte nechtiky aby ste videli konce a cvaknite,mačička si zvykne..možno bude robiť krik ako siréna ako naša Mafia,ale neboli ju to ..a ak vam to nepôjde tak vždy je ta druha možnosť veterinar..a najlepšie sa to robi ked je ospalá ..vela šťastia Anna napsal: | Dobrý den
Potřebuji poradit se střídáním drápků. Moc skušeností nemám ,Ouškovi se třepí zadní drápky a my nevíme jestli jít k veterinářovi nebo je ostříhat doma, také se bojíme ze kdyby jsme šli k veterinářovi Ouškovi by bylo vyďešené a veterináře by poškrábalo
Co mi radíte ?
Dekuji za odpověď |
|
|
|
Odpovědět
|
|
viera
|
Předmět: Re: Stříhání drápků Přitlapkováno: 10. 6. 2016 13:48:49 |
|
|
teda zabudla som ,že iba končeky strihajte,vo svetle by ste mali vidieť kde je už živy nechtik,aby ste nestrihli privela viera napsal: | ked ju spravne uchopite,pevne a pridržite ramenom ,tak cvakačkami,bud na to špecialnymi,alebo kludne aj s manikury to v pohode urobite,chydte labku a akoby vytlačte nechtiky aby ste videli konce a cvaknite,mačička si zvykne..možno bude robiť krik ako siréna ako naša Mafia,ale neboli ju to ..a ak vam to nepôjde tak vždy je ta druha možnosť veterinar..a najlepšie sa to robi ked je ospalá ..vela šťastia Anna napsal: | Dobrý den
Co mi radíte ?
Dekuji za odpověď |
|
|
|
|
Odpovědět
|
|
Filip Webmaster
|
Předmět: Přitlapkováno: 11. 6. 2016 9:06:11 |
|
|
Dobrý den, ostříhat drápky doma není technicky problém, mám takové to stříhátko, kleštičky na drápky ze zverimexu, poradí Vám tam, co vybrat. Jen opravdu pozor, jak psala Viera, ať nestříhnete moc daleko, potom to hodně krvácí (paradoxně mi to kdysi nechtěně předvedl veterinář ).
Moji kočičáci stříhání moc nemusejí, takže postup je často takový, že všechny drápky mi trvají několik dní, každý den kousek, co jde. U veterináře to není problém, ve více lidech to je snazší
Něco k drápkům najdete tady: http://www.modrykocour.cz/rady/pece-o-kocoure/pece-o-drapky
A opravdu se nebojte, není to nic těžkého, rychle přijdete na to, co a jak. _________________ Filip (Lilly a Charlie) |
|
|
Odpovědět
|
|
wanesaa
|
Předmět: Přitlapkováno: 14. 6. 2016 12:55:04 |
|
|
U nás je to stejné,jakmile vytáhnu kleštičky,kočka zdrhá a kocour si nechá ostříhat třeba jen jednu tlapku.Takže stříhám na etapy..Kočka má jen 4 kila,tak když jí chytím a rychle ostříhám všechny drápky u každého jí musím pochválit,tak mám pokoj.Kocoura stříhám celý den,jen si musím pamatovat,který drápky jsem mu ještě neostříhala.Protože mi dává dost najevo,že se mu to nelíbí a taky má 7 kilo a dost se vrtí:-) |
|
|
Odpovědět
|
|
Ripleyová
|
Předmět: kleště na drápky Přitlapkováno: 24. 11. 2016 19:41:40 |
|
|
Když kočku správně a pevně podržíte, nejlépe ve dvou, není problém to udělat doma. Používáme bezpečnostní kleště na drápky, jsou fakt super: http://www.petamour.cz/83-pece-o-drapky |
|
|
Odpovědět
|
|
Andrea Klegová
|
Předmět: Přitlapkováno: 25. 11. 2016 14:22:02 |
|
|
Mňa skôr zaujalo to, že sa jedná o zadné drápky - s tými som nikdy nejaké problémy nemala - ak, tak to robili predné drápky.
Zadné drápky sa bežne ani nestrihajú. Aj na výstavách vet kontroluje predné....
Predné má OK?
Nechýba mu nejaký vitamín? |
|
|
Odpovědět
|
|
micina007
|
Předmět: Přitlapkováno: 13. 1. 2018 19:59:21 |
|
|