<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
alishka
|
Předmět: Jak se pozna zacervene kotatko? Přitlapkováno: 21. 9. 2010 5:18:39 |
|
|
Mam doma Elinku, o te jsem uz psala. Poridila sem ji kamosku, ktera je o tyden mladsi, ale zato vetsi.
Elinka vazi 1200g a narodila se 9.7. Šarlotka ma 1600g a narodila se 17.7. U Elinky mi rekla chovatelka, ze byla odcervena, dala mi dokonce nalepku Drontal. U Sarlotky mi to ti lide rekli taky, ale nic mi nedali a kdyz sem dva dny po odberu kotatka psala panovi sms, cim vlastne byla odcervena, ze to bude asi chtit pak vet vedet, tak mi uz neodepsal..
No a Sarlotka se mi zda celkem tlusta.. Ma takove napapane brisko, ale jako zase zadny extrem, ze by bylo nafoukle jak buben...
Jinak je cila, basti, holky si hrajou, kaka normalne a v hovinkach sem nic neobjevila..
Bohuzel nastala situace, ze budu mit penize az tak za tyden-14 dni, takze driv se k vetovi nedostanu..
Da se koupit nejaky odcervovaci prostredek v lekarne volne prodejny?
Nejdriv bych je chtela odcervit poradne, abych mela jistotu, ze obe jsou a pak je nasledne nechat naockovat..
Jak se vubec pozna zacervene kotatko? |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Jak se pozna zacervene kotatko? Přitlapkováno: 21. 9. 2010 6:18:15 |
|
|
Odčervovací tabletka stojí pár fufňů, to určitě ještě v peněžence vydolujete. Vůbec nemusíte kočku tahat k veterináři, podat tabletku zvládnete (ve foru je i pár návodů, jak na to). V některých lékárnách prodávají odčervovací přípravky, chce to hledat takovou.
Jinak není důležité, čím bylo provedené předchozí odčervení, prostě odčervíte znovu nějakým komplexním přípravkem na škrkavky i tasemnice ( http://www.modrykocour.cz/stranka.php?id=1005 ), přípravky se stejně mají občas obměnit. Jinak začervení se pozná podle toho, že začervení je vidět v trusu, v horším případě je zamoření větší a to kočka kašle či zvrací škrkavky přímo. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
alishka
|
Předmět: Přitlapkováno: 21. 9. 2010 7:45:47 |
|
|
Díky,
já právě vůbec nemám představu, kolik to odčervení může stát:) Ono to zní, jak kdybych byla fakt extra chudá, ale tenhle měsíc se to nějak blbě sešlo, měla sem hodně nečekaných výdajů..
Hlavně že mám plnou ledničku kapsiček pro kočky , vždycky radši budu jíst suché rohlíky, hlavně aby čičiny se měly dobře..
Už sem koukala na to téma o odčervovadlech, zkusím si sehnat tu pastu Banminth, protože se obávám, že s tabletamy bych sváděla velký boj, protože ty moje jsou pěkné vzteklivky:-D
Příští týden zkusím něco sehnat.
edit - teď tam čtu, že Banminth je pouze na škrkavky? Takže přece jen bude lepší ten Drontal, abych měla jistotu, že nemají i tasemnice.. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Přitlapkováno: 21. 9. 2010 9:36:53 |
|
|
Vitaminthe pasta je i na tasemnice, takže zkuste shánět tu.
Ono nejdražší jsou spot-ony, nejlevnější tablety, ta pasta je tak mezi.
Tak nějak trochu ceny jsou přiblíženy tady: http://www.zvirecileky.cz/index.php?strana=obchod&sekce=2&sub=31&setpage=100
s tím, že tablety jsou dávkovány na hmotnost (např. Drontal - 1 tableta na 4 kg), stejně tak pasta ... spot on má váhové kategorie.
Důležité je, pokud to nevezmete přímo od veta, tak si přečíst příbalový leták a kočky zvážit a podle toho podávat. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
alishka
|
Předmět: Přitlapkováno: 24. 9. 2010 14:07:01 |
|
|
Tak sem koupila ten Drontal, jeste nam jeden prasek zbyl na dalsi aplikaci. Do kocek jsem ho dostala vcelku v pohode, strcila jsem jim to az do krku, nakonec to polkly.
Sarlotka asi cerviky mela, protoze ma ted brisko splasklejsi. Staci tedy za 14 dnu dat dalsi davku, abych mela jistotu, ze obe kocicky jsou v poradku a ja to od nich nechytla? Teda doufam, ze sem to od nich nechytla mam proste blby zlozvyk jim obcas do kozisku dat pusinku.,, |
|
|
Odpovědět
|
|
|