Fenotyp - genotyp
<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Laky
|
Předmět: Fenotyp - genotyp Přitlapkováno: 28. 8. 2010 9:07:00 |
|
|
Dobrý den všem kočkopřátelům,
dnes ráno jsem prohlížela naše 4týdenní miminka. Jedná se o pointíky ze spojení maminka červená, otec modrý s kresbou. Kočičky tedy mohou být pouze želvovinové. Ale jedna holčička je černá s kresbou, žádná tlapka s flíčkem, v masce, na ouškách, ocásku také nic. Samozřejmě se může časem ještě dobarvit, i když kdo ví.
Proto se chci zeptat, pokud by kočička nadále byla fenotypem černá, ale genotypem želvička, mohu to tak napsat do krycího listu (jako f 21 33 (n 21 33) nebo je nutná kontrola přes komisi?
V pondělí se zeptám na Plemenné knize, ale máme víkend, a mně to vrtá v hlavě . |
|
|
Odpovědět
|
|
Ali
|
Předmět: Re: Fenotyp - genotyp Přitlapkováno: 28. 8. 2010 10:17:54 |
|
|
jejda, já měla za to, že když je v genotypu želva, tak ve fenotypu se to projevit musí, i kdyby to měly být jen tři rezavé chlupy a milimetrový flíček na polštářku. Zkušení chovatelé či genetici, jak je to? |
|
|
Odpovědět
|
|
Laky
|
Předmět: Přitlapkováno: 28. 8. 2010 10:32:54 |
|
|
Kočička je krátkosrstá, převrátila jsem ji vzhůru nohama, ale nikde nic...tak doufám, že jen zatím. Ale jelikož už jednu maskovanou želvičku doma máme (fenotyp černá , genotyp želva - zjištěno přes její koťata, protože rodí červené kocourky a želvovinové kočičky ze spojení s černým kocourem), hrozím se další . A to holky nejsou ani vzdáleně příbuzné... |
|
|
Odpovědět
|
|
Laky
|
Předmět: Přitlapkováno: 13. 9. 2010 20:48:57 |
|
|
Pokud by někoho zajímalo, jak to dopadlo, tak s kočičkou míříme před komisi . Flíčky ani červená nikde . |
|
|
Odpovědět
|
|
|