<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
swahili
|
Předmět: časté zvracení a nadměrné pití Přitlapkováno: 6. 10. 2010 20:28:24 |
|
|
Dobrý večer, ráda bych se poradila ohledně mé kočičky. Jedná se o modrou britku, 2 roky starou. Je to asi cca. měsíc co začala nadměrně zvracet (2x do týdne). Zprvu jsem si myslela, že se jedná o přejídání, protože jsem nacházela nerozkousané granule (ale není pravidlem, jedná se i rozmělněný výměšek). Kočička navíc vyžaduje nadměrný přísun tekutin, čeká stále na umyvadle a chce pít. Na hmotnosti neubrala, ba naopak (s příchodem zimy). V současné době má k dispozici vždy dostatek granulí a trávu na zažívání, akorát jsem odstavila masové taštičky. Zkoušela jsem vyměnit značku granulí (z Whiskas na Puriny) ani to se mi však neosvědčilo. Co se týče stolice, ta je povětšinou v pořádku - průjem během tohoto měsíce nastal tak 2x. Jiné příznaky ( apatie, mňoukání z bolesti apod.) jsem nezaregistrovala. Nemáte prosím někdo zkušenost, znalosti o co by tak cca. mohlo jít (tj. nadměrné zvracení spolu s neustálou žízní)...na webu se informace různí, jedni říkaj to, druzí to...u veterináře jsem zatím nebyla. Děkuji za jakékoliv rady a doporučení. |
|
|
Odpovědět
|
|
beta.1
|
Předmět: Re: časté zvracení a nadměrné pití Přitlapkováno: 6. 10. 2010 20:39:16 |
|
|
swahili napsal: | Dobrý večer, ráda bych se poradila ohledně mé kočičky. Jedná se o modrou britku, 2 roky starou. Je to asi cca. měsíc co začala nadměrně zvracet (2x do týdne). Zprvu jsem si myslela, že se jedná o přejídání, protože jsem nacházela nerozkousané granule (ale není pravidlem, jedná se i rozmělněný výměšek). Kočička navíc vyžaduje nadměrný přísun tekutin, čeká stále na umyvadle a chce pít. Na hmotnosti neubrala, ba naopak (s příchodem zimy). V současné době má k dispozici vždy dostatek granulí a trávu na zažívání, akorát jsem odstavila masové taštičky. Zkoušela jsem vyměnit značku granulí (z Whiskas na Puriny) ani to se mi však neosvědčilo. Co se týče stolice, ta je povětšinou v pořádku - průjem během tohoto měsíce nastal tak 2x. Jiné příznaky ( apatie, mňoukání z bolesti apod.) jsem nezaregistrovala. Nemáte prosím někdo zkušenost, znalosti o co by tak cca. mohlo jít (tj. nadměrné zvracení spolu s neustálou žízní)...na webu se informace různí, jedni říkaj to, druzí to...u veterináře jsem zatím nebyla. Děkuji za jakékoliv rady a doporučení. |
No už tím,že jste dva roky krmila Whiskasem,jste kočičce moc nepomohla,spíš naopak.Já bych urychleně mazala k vetovi,kde bych trvala na testech na cukrovku,to nadměrné pití tomu napovídá.Tady níže vám dávám odkaz,kde si přečtěte čím se má kočička správně krmit.No snad to nebude nic zlého,moc vaší čičině držím palce,ať je v pořádku.Dejte vědět jak jste u veta dopadli.
http://www.modrykocour.cz/stranka.php?id=982
BBMM |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Přitlapkováno: 7. 10. 2010 5:18:54 |
|
|
Mě hlavně překvapuje že vaše kočka má už měsíc problémy a vy místo návštěvy veterináře sháníte informace na fóru. Nemocí které způsobí podobné potíže může být několik - cukrovka, zánět žaludku, problém s ledvinami, se slinivkou atd., ale těžko vám kočku vyšetří laik na fóru, který kočku ani neviděl, to může jen veterinář a i ten bude možná potřebovat nějaké testy než vám řekne diagnózu. Rozhodně už neotálejte a pospíchejte na veterinu, vaše kočka se nejspíš dost trápí. |
|
|
Odpovědět
|
|
swahili
|
Předmět: Přitlapkováno: 7. 10. 2010 17:58:01 |
|
|
Tak jsem hned dneska běžela k veterináři. Chuděrka byla celá vyklepaná. Dostali jsme pastu Laxatone a ňáký dietní ňaminky a zítra jedeme na krev. Doufám že vše bude v pořádku. |
|
|
Odpovědět
|
|
swahili
|
Předmět: Přitlapkováno: 13. 10. 2010 20:28:32 |
|
|
Tak testy dopadly dobře, krmíme dietní stravou a princezna už nezvrací. Dokonce jí to dietní masíčko chutná víc jak to před tím. Akorát bojujeme s tou pastou, ňák jí to nešmakuje. |
|
|
Odpovědět
|
|
|