<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Veri
|
Předmět: Zvracení, průjem Přitlapkováno: 22. 8. 2010 15:43:17 |
|
|
Prosím o radu...mám 10 - ti měsíčního britského kocourka a poslední dobou se mu docela často opakují průjmovité stolice a zvracení. Většinou zabere dieta ( vařené kuřecí maso, rybí filé, piškoty, rohlík) a smecta, která průjem sice zastaví a je vše OK. Jakmile však přejdeme (asi po týdnu diety) na normální stravu, vše se opakuje . Prosím o radu...co dělám špatně...popř. čím ještě mohu kocourka krmit v rámci diety? Děkuju _________________ Leonek |
|
|
Odpovědět
|
|
beta.1
|
Předmět: Re: Zvracení, průjem Přitlapkováno: 22. 8. 2010 16:04:22 |
|
|
[quote="Veri"]Prosím o radu...mám 10 - ti měsíčního britského kocourka a poslední dobou se mu docela často opakují průjmovité stolice a zvracení. Většinou zabere dieta ( vařené kuřecí maso, rybí filé, piškoty, rohlík) a smecta, která průjem sice zastaví a je vše OK. Jakmile však přejdeme (asi po týdnu diety) na normální stravu, vše se opakuje . Prosím o radu...co dělám špatně...popř. čím ještě mohu kocourka krmit v rámci diety? Děkuju [/quot
No ono záleží na tom, co je u vás "normální strava",aby vám někdo mohl poradit,měla by jste napsat čím kočičáka krmíte,napsat všechno.Mimochodem,podle mého názoru zrovna piškoty a rohlík jako jídlo je pro kočku přímo nevhodné.Co je vhodné při zvracící a průjmové dietě u člověka,rozhodně není vhodné u kočky.To je můj názor,nemusí se shodovat s názorem ostatních:-).
BBMM |
|
|
Odpovědět
|
|
Veri
|
Předmět: Re: Zvracení, průjem Přitlapkováno: 22. 8. 2010 16:12:48 |
|
|
normálně ho krmím konzervama a kapsičkama SHINY CAT smíchanýma s rohlíkem nebo piškotama...které zbožňuje,a granulema Hill's. Občas dostane žloutek z vejce, hovězí maso, tuňáka...Nikdy s touhle stravou nebyl problém, zvracení a průjem začal opravdu až kolem toho 9.měsíce. Čím bych ho tedy měla krmit při těchto obtížích? Děkuji za radu _________________ Leonek |
|
|
Odpovědět
|
|
LINCI
|
Předmět: zvracení prujem Přitlapkováno: 22. 8. 2010 16:37:04 |
|
|
Dobrý den, uplně ideální stavu asi Váš kocour nemá, některé kočky konzervy nesnáší muže to přijít i časem,tak to je u nás v každém případě bych šla k vet. aby ho prohlídl a udělal testy , je odčervený a odčervujete pravydelně |
|
|
Odpovědět
|
|
Eewee
|
Předmět: Přitlapkováno: 22. 8. 2010 16:49:28 |
|
|
Dobry den,
doporucuji vynechat rohlik, to opravdu neni zdrave. Piskotky davat jen vyjimecne. Konzervicky a kapsicky nejsou uplne idealni strava, kdyz mu je chcete davat, tak davejte treba jednou za dva dny. Pro kocky je lepsi masicko at uz varene nebo premrazene. Tot k jeho strave.
U nas prujmy a zvraceni nastaly u kocicky. Resila jsem to s veterinarkou a ta navrhla omezit prijem potravy... A bylo to vyreseno.
Kocka dostavala snidani a veceri a byl klid. Ta nase mrska se proste prezirala. Na snidanich a vecerich jsme byli asi mesic, pak jsem ji zase nechavala misku plnou po cely den a kupodivu se prestala prezirat.
To co se delo nam, je jen jedna z mnoha moznosti. Vas kocourek muze mit treba alergii na nejakou cast potravy. Asi bude nejlepsi kdyz to poresite s veterinarkou. Hlavne at se da brzo do kupy |
|
|
Odpovědět
|
|
beta.1
|
Předmět: Přitlapkováno: 22. 8. 2010 17:34:21 |
|
|
Já bych nedávala piškoty ani vyjímečně,obsahují cukr,což pro zvířata není zrovna vhodné,pokud mlsek tak lze koupit mlsky přímo pro zvířátka.Co se týče toho průjmu,pokud nehubne,tak to vypadá na nějakou chybu v krmení,to budete muset vyzkoušet sama,co mu asi vadí,nebo navštivte veta,snad vám poradí,udělá nějaké testy.Já krmím,denně k obědu kvalitní kapsičku,nebo konzervu(kupuji pouze masové)to střídám s syrovým,přemraženým hovězím masem,uvařenou rybou,jinak mimo dostávají kysanou smetanu,tyčinky,vaječný žloutek a různé mlsky od Gimpeta.V miskách mají pořád kvalitní granule a dostatečný přísun čerstvé vody.Musím zaklepat,nikdy neměli sebemenší zažívací potíže.Mám je už více jak tři roky a Maruschka je u nás rok a půl.Ale nikdy nedostanou nic z lidského jídla,žádné uzeniny ani šunku a něco sladkého ani náhodou,ani ždibec.Nemyslím si,že jsou ošizené,spíš naopak,určitě mi jich není líto,že nedostanou kousek buchty,nebo nějaké uzeniny,šunky,to jim podle mého názoru určitě nepatří a víc jim to uškodí než prospěje!Můžete si říkat,že kousíček neuškodí,ale kolik kousíčků to udělá za celý jejich život?A to se v organizmu nastřádá!No,ale je to jenom zase můj názor a můj způsob krmení,myslím si,že to odráží na zdr.stavu mojich čičin:-).
BBMM |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Re: Zvracení, průjem Přitlapkováno: 23. 8. 2010 16:57:37 |
|
|
Veri napsal: | Prosím o radu...mám 10 - ti měsíčního britského kocourka a poslední dobou se mu docela často opakují průjmovité stolice a zvracení. Většinou zabere dieta ( vařené kuřecí maso, rybí filé, piškoty, rohlík) a smecta, která průjem sice zastaví a je vše OK. Jakmile však přejdeme (asi po týdnu diety) na normální stravu, vše se opakuje . Prosím o radu...co dělám špatně...popř. čím ještě mohu kocourka krmit v rámci diety? Děkuju |
Kdyby se jednalo "jen" a zvracení, to by mohlo být z přežírání - to mi občas udělá můj sphynx. přežere se a pak to vyhodí. Ale ty průjmy k tomu se mi nelíbí.
Já osobně doporučuji nechat udělat výtěr z tlamky a konečníku a poslat to na rozbor-můžete tam mít nějakou bakterii-např. e-coli, která vám tam dělá pořád neplechu. A tu žádná dieta nezvládne. Pokud by vyšetření vyloučilo bakteriální nákazu, pak by se mohlo jednat o dietní chybu. Piškoty a rohlíky doopravdy nejsou vhodnou kočičí stravou, ani jako doplněk. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
Emily
|
Předmět: Přitlapkováno: 24. 8. 2010 11:47:27 |
|
|
Moj mladsi kocurik mal problemy s hnačkami a s vracanim.
Absolutne som nebola schopna prist na to, z coho to ma.
Tyzden napriklad bol v pohode a potom sa povracal a poľaptil.
Nastastie nakoniec som to odhalila. Nemoze hovadziu svalovinu, chuti mu velmi, ale neznasa ju. Aj vy pisete ze davate hovadzinu, mozno to bude aj vas pripad. |
|
|
Odpovědět
|
|
Veri
|
Předmět: Přitlapkováno: 24. 8. 2010 20:38:20 |
|
|
Děkuju všem za rady Tak jsme byli na veterině, kocourek byl vyšetřený a dostal injekci Ranitalu a Entizol v případě, že by ve střevech probíhala nějaká infekce. Po debatě o stravě jsme s veterinářem přišli na to, že má nejspíš alergii na nějakou složku v kapsičkách SHINY CAT, po kterých, jak jsem vypozorovala, měl vždycky průjem - jak píše Emily.Dostává je sice už od koťátka, ale pan doktor říkal, že alergie se může vyvinout i později, proto je máme vyloučit úplně. Leonek teď tedy bude dostávat granulky Hill's pro citlivé zažívání, vařené kuře, rybí filé a občas na přilepšenou nějaké speciální dietní kapsičky, které nám pan doktor teprve objedná.
Moc doufám, že taková opatření konečně zaberou a kocourek bude v pohodě...během té doby, co měl průjem zhubl půl kila _________________ Leonek |
|
|
Odpovědět
|
|
|