<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Karin
|
Předmět: kočičí dvířka Přitlapkováno: 1. 10. 2007 19:26:44 |
|
|
Prosím o radu všechny, kteří naučili své kočky procházet klapkou v kočičích dvířkách. Už je máme přes týden a kočky prochází výhradně jen tehdy, když je otevřeno dokořán - stále nepochopily, že musí do klapky strčit, aby se otevřela. Neprojdou ani když je lákám na pochoutku největší - syrové maso. Klapka drží na magnet (neplácá tedy volně ve větru).
Jak dlouho to trvalo u vás?
Přišli jste na nějaký trik?
Děkuji za každý nápad. |
|
|
Odpovědět
|
|
Filip Webmaster
|
Předmět: Re: kočičí dvířka Přitlapkováno: 2. 10. 2007 14:00:50 |
|
|
Karin napsal: | Prosím o radu všechny, kteří naučili své kočky procházet klapkou v kočičích dvířkách. Už je máme přes týden a kočky prochází výhradně jen tehdy, když je otevřeno dokořán ... |
Nevím, jak to funguje, ale naše Lilly se tím jednoduše nikdy nenaučila prolézt. Ven z místnosti se dostala, když jsme ji tam zavřeli a lákali, ale nikdy nešla dovnitř (k záchůdku). Nepomohlo nic... opravdu nic Mám pocit, že je to v kočce... že se jí to prostě nelíbilo... (ehm, snad to není moc pesimistický příspěvek ) _________________ Filip (Lilly a Charlie) |
|
|
Odpovědět
|
|
Kačaba
|
Předmět: Přitlapkováno: 3. 10. 2007 13:54:34 |
|
|
Ahoj, radu bohužel nemám, zato čerstvou zkušenost. Včera jsme namontovali nová kočičí dvířka mezi kuchyní a chodbou, aby nám urousaní pejsci nekontrolovaně nelítali sem a tam. Začalo lákání kočiček na bonbónky. Náš habešský kocour Fanfán během několika vteřin prostrčil dvířky pacičku, pak hlavičku a už si pochutnával. Briťule Ája a mourovatá Carmina koukaly skrz průhledná dvířka, ale nepřišly jak na to. Fanfán demonstrativně prolézal sem a tam, ale opičení se nekonalo. Habešské kočky jsou obecně zvídavé, společenské, nic nenechají na pokoji, dokud se jim to nepovede a žádný kočičí sportovní výkon jim není cizí. Tak to bude asi taky tím. Nicméně pak jsem zvolila další taktiku, přivázala jsem lítací poklop provázkem, takže ve dveřích je jen díra a zvykám kočičky na prolézání. To jim problémy nedělá. Až si zvyknou, udělám další pokus a dám vědět, jestli je nějaký pokrok.
Přeji mnoho úspěchů
Kačaba _________________ Kačaba |
|
|
Odpovědět
|
|
Monika
|
Předmět: Kočičí dvířka Přitlapkováno: 3. 10. 2007 18:38:45 |
|
|
My jsme měli několik týdnů (možná i měsíců ) dvířka zajištěná provázkem v otevřené poloze. Na "drsný" nátlak manželův jsem dvířka musela zavřít, nicméně magnet jsem vylomila, aby odpor nebyl tak veliký a nechala jsem kočule svému osudu. Všechny tři prochází v pohodě, nejdřív to pochopilo kotě, ze kterého jsem měla největší obavy... |
|
|
Odpovědět
|
|
Karin
|
Předmět: Přitlapkováno: 4. 10. 2007 7:48:58 |
|
|
Tak u nás je malinký pokrok v tom, že i když nechám dvířka otevřená jen "napůl" (zajištěná izolepou), už to taky projdou. Ovšem chce to neustálé číhání a přelepování z jedné strany na druhou, protože ze strany, kam trčí dvířka, se nedostanou. Snad na to jednou přijdou. Magnet vylomit nemůžu, v zimě by mi táhlo do bytu. |
|
|
Odpovědět
|
|
MajaT
|
Předmět: kočičí dvířka Přitlapkováno: 7. 10. 2007 11:16:44 |
|
|
ahojte,
náš kocour byl přítomen při montování dvířek a uměl jimi proskočit, ještě, když nebylo dílo hotovo. asi tedy záleží na povaze číči.
máme dvířka od jara a prakticky se netrhnou. je to sem a tam
mohu doporučit nechat je, aby si sami zjistili, jak to funguje, nechat prolézat dírou ještě než se dvířka nasadí...oni jsou všeobecně rádi přítomni, že? |
|
|
Odpovědět
|
|
Kačaba
|
Předmět: Přitlapkováno: 8. 10. 2007 15:15:58 |
|
|
Ahoj,
tak jsme taky zkusili vyndat magnet a je to lepší, všechny čičí už prolezou, ale zatím jim to ještě chvíli trvá a musí mít pádný důvod k prolézání. Krom Fanfána, ten už je zdatný prolézač. _________________ Kačaba |
|
|
Odpovědět
|
|
Karin
|
Předmět: HURÁ Přitlapkováno: 27. 10. 2007 15:05:32 |
|
|
Kocourek včera poprvé prošel sám dvířky! Trvalo to měsíc od instalace dvířek. Popravdě řečeno už jsem to vzdala a řekla si, že necháme výuku na jaro, až se zase oteplí, a do té doby budu dělat dále dveřníka. Včera však byli vypuštění spolu na balkoně a kocourek se vrátil dvířky sám. Kočička zatím vzdoruje - myslím, že by i věděla, jak na to, ale je to jaksi pod její důstojnost cpát se někam hlava nehlava ... ovšem až na balkoně přistane sýkorka, půjde možná i její důstojnost stranou. |
|
|
Odpovědět
|
|
adelnik
|
Předmět: Přitlapkováno: 27. 10. 2007 19:37:52 |
|
|
Blahopřeju Tadeáškovi )) Štěpánka je kočičí dáma, třeba už dvířkama ve vaší nepřítomnosti dávno chodí. _________________ adelnik + Amís + Dori + Mia + MrnyVrny
"Každý život by měl mít devět koček." Jack Canfield |
|
|
Odpovědět
|
|
Karin
|
Předmět: Přitlapkováno: 27. 10. 2007 19:50:09 |
|
|
Děkujeme
No, možné je všechno. Nebo jí Tadeášek bude muset vždy podržet dveře, jak se na správného gentlemana patří. |
|
|
Odpovědět
|
|
Moni
|
Předmět: Přitlapkováno: 22. 1. 2008 23:59:00 |
|
|
Zeptám se možná trochu mimo: Máme půlroční sibiřku a od chovatele byla zvyklá na zakrytý záchůdek, ale bez dvířek. Doma mi proto dvířky na WC nevleze ani náhodou a žalostně mňouká venku. Když ji strčím dovnitř, vypálí skrz dvířka jak střelená
Nemáte někdo zkušenost, jak na to? Přivřená dvířka nepomáhají a já nechci, aby mi chodila mimo WC. |
|
|
Odpovědět
|
|
Olga
|
Předmět: Přitlapkováno: 9. 9. 2008 8:40:31 |
|
|
Já přihodím trochu optimismu do mlýna. Máme tři kočky ve věku 2-4 roky a dvířka jsme namontovali až teď v novém domě. Předtím chodily ven otevřeným oknem.
A to učení u nás trvalo několik dní. Nejdřív kočky procházely otevřenými dvířky, potom jsme jim to párkrát ukázali a teď už to umí samy.
A největší bázlivka na to nakonec přišla úplně sama |
|
|
Odpovědět
|
|
seymy
|
Předmět: Re: kočičí dvířka Přitlapkováno: 8. 2. 2010 23:27:43 |
|
|
Vám už to asi nepomůže..ale třeba někomu jinému kdo na toto vlákno zabrousí..my učili kočičku tak, že jsme připevnili dvířka na krabici. Kočku umístili dovnitř a lákali ji ven. Když prolezla následoval pamlsek. Nebyl to náš vlastní nápad. Četla jsem to na nějakých stránkách nebo možná v nějaké knize. Každopádně to fungovalo..
Karin napsal: | Prosím o radu všechny, kteří naučili své kočky procházet klapkou v kočičích dvířkách. Už je máme přes týden a kočky prochází výhradně jen tehdy, když je otevřeno dokořán - stále nepochopily, že musí do klapky strčit, aby se otevřela. Neprojdou ani když je lákám na pochoutku největší - syrové maso. Klapka drží na magnet (neplácá tedy volně ve větru).
Jak dlouho to trvalo u vás?
Přišli jste na nějaký trik?
Děkuji za každý nápad. |
|
|
|
Odpovědět
|
|
vitinka
|
Předmět: Dotaz Přitlapkováno: 25. 9. 2010 10:06:53 |
|
|
Přidám se s dotazem. Zajímalo by mě, jestli máte někdo zkušenost s dvířky ve venkovních dveřích... Hlavně mi jde o to, jestli v zimě neprofukují, netáhne jimi? Pokud máte někdo s tímto zkušenost, budu moc ráda za tipy na dvířka |
|
|
Odpovědět
|
|
kacer
|
Předmět: Re: Dotaz Přitlapkováno: 14. 10. 2010 8:51:29 |
|
|
vitinka napsal: | Přidám se s dotazem. Zajímalo by mě, jestli máte někdo zkušenost s dvířky ve venkovních dveřích... Hlavně mi jde o to, jestli v zimě neprofukují, netáhne jimi? Pokud máte někdo s tímto zkušenost, budu moc ráda za tipy na dvířka |
Mám s takovými dvířky zkušenost a nezaznamenal jsem žádné profukování či něco podobného. Je ale jasné, že záleží na tom, za kolik ta dvířka jsou. Když jsem je kupoval, tak mi bylo řečeno, že lepší je si připlatit a koupit ta s těsněním. |
|
|
Odpovědět
|
|
vitinka
|
Předmět: Re: Dotaz Přitlapkováno: 14. 10. 2010 18:44:11 |
|
|
Mám s takovými dvířky zkušenost a nezaznamenal jsem žádné profukování či něco podobného. Je ale jasné, že záleží na tom, za kolik ta dvířka jsou. Když jsem je kupoval, tak mi bylo řečeno, že lepší je si připlatit a koupit ta s těsněním.[/quote]
A máte nějaký tip na značku?S vyššími výdaji počítám |
|
|
Odpovědět
|
|
Raika
Založen: 13.11.2007 Příspěvky: 214 Bydliště: Rožnov p. Radh.
|
Předmět: Přitlapkováno: 15. 10. 2010 8:47:58 |
|
|
Moc ráda bych věděla, jestli to těsnění je přímo na dvířkách?
My kupovali dvířka pro vnitřní použití a ještě jsme je upravili, aby fungovaly jako dvířka na záchůdku (lítačky). Ale vím, že pokud by to mělo být do vchodových dveří, tak se musí ještě koupit nějaký tunel. Jinak cena je taky podle toho, kolik mají dvířka funkcí (různě dovnitř-ven, jenom dovnitř, jenom ven, zavřeno a další kombinace). _________________ Raika + Mína + Kira + Denny |
|
|
Odpovědět
|
|
|