<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
carol0
|
Předmět: Dieta Přitlapkováno: 15. 2. 2011 9:37:06 |
|
|
mám dotaz nastavili sme dietu (rýže a vař. kuře) a kočička Sphynx ještě po 24hodinách nebyla ma wc.
Dietu jsme nastavili proto,že po 10dnech v novém domově začla mít špinavej zadeček,ale nemyslím si že to byl úplný průjem.
Přikláním se k tomu, že změnila domov po 10 mesících svého života a tím, že jsem jí změnila omylem granulky Pronaturu na Britta,protože jsem si myslela,že nejedla,přitom měla nasypanou druhou misku.
Každopádně pred dietou jsme zkoušeli týden zpět její granulky,to nepomohlo tak jsme přistoupili k dietě která dnes trvá dva dny. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Dieta Přitlapkováno: 15. 2. 2011 10:15:21 |
|
|
Pokud nemá kočka vyloženě průjem, ale jen špinavou prdku, nemyslím si, že zásadní změna krmení pomůže ... spíše naopak ... razatní změna do jídelníčku dost často přinese více škody než užitku - škodu v tom směru, že se "vyvine" regulerní průjem. Že nebyla na WC se klidně dá připisovat tomu kuřecímu s rýží ... není to zrovna strava, která zasytí a zaplní.
Osobně bych se vrátila ke granulím, které jí vyhovovaly a po nějakou dobu (čímž nemyslím pár dní, či týden, ale několik týdnů - přechod mezi jednotlivými značkami granulí by měl být vždy postupný - ke starým přisypávat nové, klidně i po dobou dvou týdnů, nic nárazového) bych neexperimentovala s jednotlivými druhy. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
carol0
|
Předmět: Re: Dieta Přitlapkováno: 15. 2. 2011 13:39:38 |
|
|
carol0 napsal: | mám dotaz nastavili sme dietu (rýže a vař. kuře) a kočička Sphynx ještě po 24hodinách nebyla ma wc.
Dietu jsme nastavili proto,že po 10dnech v novém domově začla mít špinavej zadeček,ale nemyslím si že to byl úplný průjem.
Přikláním se k tomu, že změnila domov po 10 mesících svého života a tím, že jsem jí změnila omylem granulky Pronaturu na Britta,protože jsem si myslela,že nejedla,přitom měla nasypanou druhou misku.
Každopádně pred dietou jsme zkoušeli týden zpět její granulky,to nepomohlo tak jsme přistoupili k dietě která dnes trvá dva dny. |
April:Děkuji za info.
Tak už jsme dnes kakali a hurááááá a čistej zadeček.
Takže můžem rovnou podávat granulky? |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Dieta Přitlapkováno: 15. 2. 2011 15:10:53 |
|
|
Tak doživotně krmit kuřetem s rýží nejde, takže nasadit je budete muset. Ale nelekněte se, kdyby stolice nebyla úplně OK, tyhle změny některým kočkám, nedělají vždy dobře. Dejte jí granule, co jí chutnaly a zůstaňte na nich pár dní, ať zažívání má čas se přizpůsobit. Pokud by se objevil nějaký výraznější průjem, muselo by se popřemýšlet, co dál. Ale doufám, že návrat ke granulím bude OK. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Aélinnel
|
Předmět: Přitlapkováno: 15. 2. 2011 21:52:53 |
|
|
Taky bych řekla že je to náhlou změnou, nicméně může to být samotným Brit Care, pokud myslíte toto krmivo - některým kočkám nesedí, ale tak je to se všemi značkami, jiná po tomhle má super zažívání a druhá průjem.. vraťte se k původním granulkácm, pozvolně. A příště bych i řekla že lepší než kuře s rýží je na zastavení průjmu syrové nasekané kuřecí krky. |
|
|
Odpovědět
|
|
|