Olizování a kousání
<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Marsha
|
Předmět: Olizování a kousání Přitlapkováno: 7. 8. 2011 18:29:11 |
|
|
Ahoj všem,
mám sedmiměsíčního briťáka. Je to hrozný mazel, ale poslední dobou mi někdy začne olizovat prsty nebo celou ruku a potom ji začne kousat. Není to sice nějak dramatické, ale docela to bolí. Nevíte proč to dělá? Zatím není kastrovaný, chci počkat co to půjde.
Díky za odpovědi! |
|
|
Odpovědět
|
|
RadkaK
Založen: 17.07.2007 Příspěvky: 382 Bydliště: Červený Kostelec - Náchodsko
|
Předmět: Re: Olizování a kousání Přitlapkováno: 10. 8. 2011 11:01:40 |
|
|
Marsho, myslím, že můžete být naprosto v klidu. Je to projev náklonnosti s náznakem "pojď si hrát". Kočky to mezi sebou normálně dělají koťata i dospěláci. Prostě leží olizují se mezi sebou a občas mírně kousnou a pak zase lížou. My s manželem vždycky říkáme, že si musí přece nejdřív místečko ke kousnutí umýt "přece nebude kousat do špinavého"
Věřím, že to od něj trošku bolí, tak stačí, když na něj zvýšeným důrazným hlasem houknete AUUU a on povolí. Kousaná kočka taky zamňoučí a ten kousal ví, že už to bylo moc. A nebo ho taky kousněte , ale na huňatého briťáka to asi nebude mít moc velký efekt , já mám naháče, tak tam to funguje.
Rozhodně to není agresivní chování, jen si chce hrát a zkouší vás, co si může dovolit, prostě křičte AUUU když to bolí a on to pochopí. _________________ Radka a kočičáci |
|
|
Odpovědět
|
|
Marsha
|
Předmět: Re: Olizování a kousání Přitlapkováno: 12. 8. 2011 8:14:07 |
|
|
Díky za odpověď. Tak nějak jsem si to myslela, protože to dělá vždycky, když se tulí, většinou teda v půl páté ráno v posteli. Asi mi chce naznačit, že spát je zbytečné:-) |
|
|
Odpovědět
|
|
|