<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Mexy
|
Předmět: Kýchání a výtok z očička Přitlapkováno: 25. 11. 2011 18:02:47 |
|
|
Dobrý den, prosím o radu ohledně zdraví mých koťátek. (Jsou to venkovní kočičky, které jsou plaché a nekontaktní, nejsou očkované; ani bych je asi neodchytila abych je vzala k veterináři.) Asi před měsícem jsme si přivzli první, byla zdravá a čilá. Před dvěma týdny jsme jí přivezli kamarádku, byla vystrašená a celý den byla zalezlá někde venku; když se druhý den ukázala u žrádla, kýchala, rýma u ní přetrvává a navíc má jedno očičko trochu přimhouřené. První kočička byla vpořádku, ale dnes jsem si všimla, že jí hnisá jedno očičko, rýmu nemá. Obě pijí i jedí normálně. |
|
|
Odpovědět
|
|
beta.1
|
Předmět: Re: Kýchání a výtok z očička Přitlapkováno: 25. 11. 2011 18:34:36 |
|
|
Mexy napsal: | Dobrý den, prosím o radu ohledně zdraví mých koťátek. (Jsou to venkovní kočičky, které jsou plaché a nekontaktní, nejsou očkované; ani bych je asi neodchytila abych je vzala k veterináři.) Asi před měsícem jsme si přivzli první, byla zdravá a čilá. Před dvěma týdny jsme jí přivezli kamarádku, byla vystrašená a celý den byla zalezlá někde venku; když se druhý den ukázala u žrádla, kýchala, rýma u ní přetrvává a navíc má jedno očičko trochu přimhouřené. První kočička byla vpořádku, ale dnes jsem si všimla, že jí hnisá jedno očičko, rýmu nemá. Obě pijí i jedí normálně. |
No jediná rada je koťata chytit,dát do přepravky a zajít s nimi k veterináři,který bude vědět co s nimi dál.
BBLMM |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 26. 11. 2011 1:27:15 |
|
|
Navíc na koťata někde venku je už doopravdy dost zima, takže se nedivím, že jsou nemocná.
Takhle jim nepomůžete, jedině odchyt, návštěva veterináře, pak je mít někde v teple a pečovat o ně, dokud nebudou zdravá.
Nějak mi nejde na rozum, k čemu máte někde venku dvě divoká koťata, která se nedají chytit........... _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
Mexy
|
Předmět: Přitlapkováno: 28. 11. 2011 12:52:35 |
|
|
No u nás se kočky chovaly vždycky na lovení myší, tekže jsem asi ještě pořád ze staré školy. Navíc nejsou venku, ale v kůlně a mají pěknou zateplenou boudičku. Koťátka dle vaší rady odchytím a navštívím veterináře. Děkuju za odpovědi. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Přitlapkováno: 28. 11. 2011 13:05:33 |
|
|
Tak je to jasný, že jsou i kočky venkovní za účelem lovení myší, i v tom spočívá jejich užitečnost.
Kůlna, boudička jsou dobré, jen bych ještě doporučila nějaké granule (např. cenově dostupné Brit Care), přecejen kočka, která je fit, má víc elánu do lovu, jen holt ty myši nesní (což není zase tak špatná varianta).
Určitě je odchyťte. Aby Vám kočiny fungovaly jako myšilovky, musí být zdravé. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Mexy
|
Předmět: Přitlapkováno: 28. 11. 2011 16:28:53 |
|
|
Jsem ráda, že mě někdo chápe. Dostávají kvalitní granulky (Fitmin pro koťátka) a dáváme jim i jednou denně kapsičku, aby se na zimu pěkně zakulatili a myši lovili jen pro zábavu, nikoliv žrali, takže mám pocit, že je určitě v tomhle nijak nezanedbáváme. |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 28. 11. 2011 18:08:42 |
|
|
Když jsou v kůlně a mají možnost se ukrýt před nepohodou, tak nakonec proč ne, také jsem kdysi mívala kočky venkovní s pelíškem v kůlně. A onemocnět může i to nejopečovávanější zvíře doma v bytu - nic ve zlým. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
|