Srdeční vada :-(
<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Jana Marečková
|
Předmět: Srdeční vada :-( Přitlapkováno: 1. 5. 2012 10:20:32 |
|
|
Máme doma ročního kocourka britský colorpoint. Před 14 dny byl na kastraci, po které bylo vše v pořádku. Hrál si, myl se, byl veselý a krásně prospíval. Před 3 dny začal méně jíst i pít, přestal se mýt a hrát si. Pořád jen polehával. Včera začal hrozně zrychleně dýchat. Jeli jsme na veterinu, kde doktor zjistil srdeční vadu. Prý nedomiká chlopeň. Dostává teď injekčně nějaké léky a bere prášky na podporu srdíčka. Bohužel je to snad od včerejšího večera ještě horší Obávám se njhoršího :-/ nemáte někdo podobnou zkušenost?? |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Srdeční vada :-( Přitlapkováno: 1. 5. 2012 17:57:53 |
|
|
Projděte si zde vlákna o onemocnění HCM. Stejně tak kontaktujte svého veterináře a zeptejte se ho na tuto možnost onemocnění, případně kocourka nechte vyšetřit odborníka na HCM, jejich jména jsou uvedena ve vláknech o tomto onemocnění.
Pokud je kocourek s průkazem původu a jste v kontaktu s chovatelkou, bylo by dobré se jí zeptat, zda se u jeho rodičů či sourozenců neobjevilo toto onemocnění. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
ZdenkaP
|
Předmět: Přitlapkováno: 1. 5. 2012 19:44:49 |
|
|
Jak Vám radí April, projděte si vlákna o HCM, i já na svém webu mám informace o HCM. Na pouhou nedomykavost chlopně mi tento stav neukazuje, může tam samozřejmě být jako další komplikace, ale stav je skoro typický pro HCM - narkóza a po ní propuknutí příznaků. Kdyby jen nedomykala chopeň, nepřišly by problémy tak náhle. Je kocourek s PP? Je z vyšetřených rodičů na HCM? Pokud byste měla i jiné dotazy, klidně mi napiště na mail (mám ho na webu), mám (bohužel...) s HCM zkušeností dost... _________________ Sweet Calimero*CZ
www.sweetcalimero.cz
Mimochodem, rozhovoříme-li se o kočkách, je téměř nemožné, abychom byli považováni za osoby zcela normální. (Dan Greenberg) |
|
|
Odpovědět
|
|
|