<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
alishka
|
Předmět: Kočka najednou občas močí mimo záchod Přitlapkováno: 13. 6. 2012 17:51:32 |
|
|
Ahoj holky,
mam problem. Mam dve dva roky stare kastrovane kocky a psa (toho mam od zari). Posledni cca 3 tydny jsem zjistila, ze obcas, kdyz prijdu domu, tak to doma je citit kocici moci.. stalo se mi dvakrat, ze jsem nasla zaschlou louzicku pod stolem.. a ted dvakrat ob tri dny, ze bylo fest nacurano primo za jejich krytymi zachody (maji dva). stelivo maji stejne, zachod cistim taky porad stejne... nevim, ktera to dela, ale je to divny...
obe zerou porad stejne, chovaji se porad stejne... nevim, co s tim:( |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 13. 6. 2012 19:14:10 |
|
|
Když čistotná kastrovaná kočka začne čůrat mimo, v první řadě se musí vyloučit zdravotní problém-zánět močáku, struvity (oxaláty). T.j. koupit v lékárně diagnostické papírky a ty namočit do moči a udělat si rychlotest, zda je vše v pořádku. Pokud tam budou vysoké hodnoty pH, vysoká bílkovina nebo dokonce krev, je třeba vzít kočku na vyšetření na veterinu.
Bude-li po zdravotní stránce vše v pořádku, je třeba hledat dál-protestuje takto proti něčemu, co se jí zatraceně nelíbí. Ale odhalit, co to je, tak to bývá horší.
Počůrané místo umýt neředěným octem. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
alishka
|
Předmět: Přitlapkováno: 18. 6. 2012 10:58:01 |
|
|
tak to opravdu asi bylo tim kockolitem... koupila jsem na radu zname ten öko plus a zatim dobre... ani jedna louze.. |
|
|
Odpovědět
|
|
alishka
|
Předmět: Přitlapkováno: 18. 6. 2012 20:16:13 |
|
|
tak jsem to zakrikla:( dneska zase jedna minilouzicka za zachodama a ted jedna mega pred zachodem... maj ho cisty... hodinu pred tim jsem ho cistila... takze zitra kupuju diagnosticke papirky.. ach jo:( |
|
|
Odpovědět
|
|
Micubiši
|
Předmět: Přitlapkováno: 18. 6. 2012 21:36:59 |
|
|
Přeji ať to dobře dopadne. A nemůže se třeba jenom netrefit, když to není jinde po bytě? Já musela nalepit na zeď za záchod kus lina jako okap, když měl kocour vztek čůral za záchod. Kočička se taky občas netrefí, usilovně hrabe a pak se zadkem otočí ven.
Když měl kocour problémy učůrával na nejnemožnějších místech a určitě ne louže. Tak ať je to ok. |
|
|
Odpovědět
|
|
alishka
|
Předmět: Přitlapkováno: 19. 6. 2012 8:17:35 |
|
|
Ne, má zavřený záchod s dvířky a i sem jí načapala, jak mi označkovala zeď u něj (ocas vzhůru, zaškubala s ním a ostříkla mi zeď), přitom je kastrovaná.. |
|
|
Odpovědět
|
|
alishka
|
Předmět: Přitlapkováno: 19. 6. 2012 8:50:59 |
|
|
Holky, ted mi doslo, ze ceho to muze byt.. a vubec me to nenapadlo.. ona to dela kvuli tomu psovi!
Protoze pred tim mely otevrene zachudky a obcas mi ocurala lednicku vedle.. myslela jsem, ze se jen netrefila, ale az ted si spojuju 1 + 1..
Ona ho nemusi doted a to uz je devet mesicu, co ho mam,nesnasi ho, vzdy lezi ve vysce a ma vyraz jak holcicky z Vymytace dabla..
takze asi vim, kde je problem.. a ted co s tim? psa od nich oddelit nemohu, to by byl chudak zavreny celej den v minichodbe, nez se vratim a kocky v kuchyni..
ach jo:( |
|
|
Odpovědět
|
|
Micubiši
|
Předmět: Přitlapkováno: 19. 6. 2012 8:54:09 |
|
|
Jestli to nebude psychický problém, asi značkuje, to neučůrává. Něco jí vadí. Nemá vztek na kočkolegyni? Jestli se nepotvrdí zdravotní potíže tak zkuste něco přírodního na zklidnění. |
|
|
Odpovědět
|
|
Micubiši
|
Předmět: Přitlapkováno: 19. 6. 2012 8:56:05 |
|
|
Než jsem to dopsala, tak jste na to asi kápla, prostě je naštvaná. |
|
|
Odpovědět
|
|
alishka
|
Předmět: Přitlapkováno: 19. 6. 2012 9:02:38 |
|
|
Jenze co s tim? psa davat pryc nechci, ale nevim, jak ji na nej zvyknout.. je to trhlej pubertak, kterej je obcas ze srandy prohnal, ale jinak lezi a nevsima si jich.. ta druha ho snasi v pohode, i se nechava honit, nekdy mam pocit, ze se ji to libi..
jde to vyresit nejak i bez toho, aniz bych cicinu musela dat nekam, kde nemaj psy a bude tam spokojena a stastna? |
|
|
Odpovědět
|
|
alishka
|
|
|
Odpovědět
|
|
Micubiši
|
Předmět: Přitlapkováno: 19. 6. 2012 10:09:53 |
|
|
Feliway a kozlíkové kapky mám vyzkoušené, fungují, ale ten kozlík může vyvolat i paradoxní reakci. Musíte to vyzkoušet. Kozlík koupíte v lékárně, pozor, smrdí, dá se dát i do vody, to jsem nezkoušela, potřela jsem škrabadla apod. Nevzdávejte to, taky bych psa dávat pryč nechtěla. Tady určitě někdo zkušený poradí, určitě se řešení najde. |
|
|
Odpovědět
|
|
alishka
|
Předmět: Přitlapkováno: 19. 6. 2012 10:36:21 |
|
|
tak mi muj vet jeste poradil feromonovy oboje settle down, ktery je levnejsi nez feliway... zitra si ho jdu vyzvednout, tak jsem zvedava.. |
|
|
Odpovědět
|
|
Micubiši
|
Předmět: Přitlapkováno: 19. 6. 2012 10:44:53 |
|
|
Tak hodně štěstí, měla jsem problémového kocourka, tak vím, jaké to je. |
|
|
Odpovědět
|
|
alishka
|
Předmět: Přitlapkováno: 19. 6. 2012 10:49:49 |
|
|
Diky moc...
v nejhorsim pripade budu cicine hledat novy domov bez psu |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Přitlapkováno: 19. 6. 2012 12:36:04 |
|
|
Osobně bych to viděla jako teritoriální chování.
Kočka dává tímhle najevo psovi, že tady je její území. A logicky kde se otře pesan, tam je jeho pach a kočka ho chce přebít.
Chtělo by to taky se ujistit, že podobnou zlotřilost neprovádí pesan kočinám - jestli některé ty loužičky nemá na svědomí on.
Jinak rada mě žádná nenapadá. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 19. 6. 2012 12:47:59 |
|
|
Já bych vyzkoušela ten Feliway. Jednak do zásuvky ten difuzér a jednak bych koupila i spray a ráno a večer bych jím cákla na místo, kde nejvíc čůrá (a nemá). Omýt octem, vysušit a za chvíli cáknout Feliway. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
alishka
|
Předmět: Přitlapkováno: 19. 6. 2012 12:58:13 |
|
|
April napsal: | Osobně bych to viděla jako teritoriální chování.
Kočka dává tímhle najevo psovi, že tady je její území. A logicky kde se otře pesan, tam je jeho pach a kočka ho chce přebít.
Chtělo by to taky se ujistit, že podobnou zlotřilost neprovádí pesan kočinám - jestli některé ty loužičky nemá na svědomí on.
Jinak rada mě žádná nenapadá. |
pesan to urco neni, ony maji zachody zahrazene takovou ohradou, aby se k nim pes nedostal, protoze driv vyziral z jejich wc hovinka... takze je roh mistnosti, v nem dva zachody, vedle je stul a okolo ohrada, kterou pes nepreskoci, neproleze... teoreticky pred wc by nacurat mohl, ale za ne ne... (tam se nekdy objevi louze taky)...
zkusim nejdriv ten obojek, nemam ted nazbyt skoro litr na feliway, to az po vyplate v cervenci.. a uvidime... |
|
|
Odpovědět
|
|
alishka
|
Předmět: Přitlapkováno: 22. 6. 2012 14:14:26 |
|
|
tak mame dva dny ten obojek a zatim ani jedna louze! nechci to zakriknout, ale snad to pomohlo.. cicina je celkove takova vic klidnejsi.. |
|
|
Odpovědět
|
|
|