Jak vychovat kočičku?
<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Anetusz123
|
Předmět: Jak vychovat kočičku? Přitlapkováno: 1. 1. 2013 17:45:16 |
|
|
Vím, že kočka není pes, ale chtěla bych od vás radu
Šlo by nějak kočičku vychovat, aby mi skákala na klín, chodila za mnou, otírala se o mě a tak? Prostě, aby mě měla ráda? Moje kočka mě má ráda, ale ne tak jak moje předchozí kočičky Tím myslím, že si ke mě nesedá, neskočí si ani sama od sebe na můj klín. Já si ji vždycky vemu na klín a musím počkat jestli na něm zůstane nebo prostě odejde. Prosím, jak ji to naučit? Nebo si myslíte, že po kastraci už bude jako vyměněná? Ona má teď ty svoje měsíce (pubertu, mrouská ). Když měla 3 měsíce tak se s námi docela mazlila, ale teď je to úplně jinak. Pokud znáte nějaký dobrý odkaz jak kočičku vychovat, nebo vaše osvědčena rada. Ta naše kočina si spíše chce pořád hrát a ne se vůbec mazlit. Někdy je tak naládová, že to fakt není možný...
P.S. Má 6 měsíců...
Děkuji... |
|
|
Odpovědět
|
|
Betty
|
Předmět: Přitlapkováno: 1. 1. 2013 18:02:54 |
|
|
No, nechci vám brát iluze, ale kočky jsou specifické právě tím, že si dělají co chtějí. Pokud se chtějí mazlit a sedět vám na klíně, udělají to. Pokud nechtějí, nedělají to. Těžko je to naučíte. Čím víc budete kočku nutit, aby se s vámi mazlila, tím víc ona nebude chtít. Po kastraci dojde k určitému uklidnění, možná bude kočka i mazlivější. Možná. Ale možná taky ne. Jistá možnost přijde i s věkem. Čím jsou kočky starší, tím jsou klidnější, některé a někeré i mazlivější. Ale nejde to brát jako pravidlo. Kočky jsou osobnosti a každá je jiná. Co platí u jedné, neplatí u druhé. Kočka je prostě kočka. Na to jste si měla pořídit psa, ale kočku rozhodně nepředěláte. A koneckonců, to je to, co je na kočkách krásné a přitažlivé _________________ Kačka + Betty + Wyome + Jessinka + Romeo
Kdyby bylo možné zkřížit člověka s kočkou, pak by byl mnohem dokonalejší. Jen kočka by si značně pohoršila. Mark Twain |
|
|
Odpovědět
|
|
Anetusz123
|
Předmět: Přitlapkováno: 1. 1. 2013 18:14:22 |
|
|
Ach, to je krásně napsané |
|
|
Odpovědět
|
|
Micubiši
|
Předmět: choání Přitlapkováno: 1. 1. 2013 18:24:02 |
|
|
Co kočka, to osobnost. Kdo je má rád, tak ví, že on bydlí u své kočky a on musí být tolerantní a příliš neobtěžovat. |
|
|
Odpovědět
|
|
|