<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Dana.Mikulkova
|
Předmět: Pamatují si? Přitlapkováno: 13. 8. 2013 21:06:00 |
|
|
Dobrý den,
před šesti měsíci jsme se rozešli s přítelem a rozdělili dvě kočičky (britská mramorová - 5let a obyčejný zrzek - 2roky). Mě zůstal zrzek a odloučení zvládl celkem dobře. Prospívá krásně a nevypadá "nešťastně". Každopádně se mi ozval bývalý přítel, že chce dát kocourka pryč (důvody nekomentuji). Zajímá mne, do jaké míry kočičáci zapomněli (vyčetla jsem že úplně, ale....)? Rozhodla jsem se, že nedopustím aby si ho vzal někdo cizí. Teď mám ale strach, že i já už pro něj po půl roce budu cizí a druh kocour?Dále řeším prostor, asi jsem šílenec, ale budu je mít v 1+1, to by neměl být problém?
Díky za rady
Dana |
|
|
Odpovědět
|
|
Micubiši
|
Předmět: Přitlapkováno: 13. 8. 2013 22:28:13 |
|
|
Rozhodla jste se určitě správně. Mám také malý byt, u Vás se druhý kocourek také vejde. U cizích by si zvykal hůř, Vás si pamatovat bude a na druhého možná také, dejte mu čas. Hodně štěstí. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Pamatují si? Přitlapkováno: 14. 8. 2013 5:35:40 |
|
|
Nebála bych se toho, ono čím víc nad tím budete přemýšlet, tím víc se vystresujete a nepomůže to ani Vám, ani kočičákům. Nemyslím, že se dá s určitostí říct, jestli zapomněli nebo ne. Ale věřím tomu, že to sžívání bude rychlejší, než kdyby oba byli čistě jedináčci a neznali se.
Kocourka si vemte a nebojte, ono se to nezdá, ale 1+1 je prostor, kam se oba kočičáci složí.
Hodně štěstí! _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Dana.Mikulkova
|
Předmět: Přitlapkováno: 14. 8. 2013 8:03:33 |
|
|
Dekuji za povzbuzeni priznavam, ze jsem asi nejvic vystresovana opravdu jen ja. Vim, ze uz jsem dve kocicky mela, ale ted jsem na to poprve sama :/ tak doufam, ze to bude v poradku.
Drzte mi palce, mam na kocicaky alergii, ale nedam je ani za nic a v nejhorsim urychlim hledani vetsiho bytu |
|
|
Odpovědět
|
|
Dana.Mikulkova
|
Předmět: Opět spolu Přitlapkováno: 21. 8. 2013 23:10:58 |
|
|
Tak v sobotu jsem kocourka dostala a oproti očekávání dobré. Druhý den už se mazlil, ležel na zádech a v pohodě jedl. Bohužel pan domácí zrzek na něj pořád syčel a hučel. Pondělí a úterý dobré, už si i pohráli, jenže dnes naopak příchozí syčí na zrzka a vyhýbá se mu. Je stále dost zalezlý pod gaučem. Vypadalo to, jako by si mě pamatoval a na zrzka si "vzpomněl", ale pořád je to takový razpačitý. Vím, ž potřebuje čas. Příští týden budu na dovolené (kdybych to bývala věděla, že miláčka dostanu...) a mám obavu je spolu samotné nechávat tak dlouho. Každý den mi je sestra obstará a pomazlí, ale stejně..co myslíte, jak se to bude vyvíjet? Mám pocit, že se mu stýská a občas trochu brečí. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Opět spolu Přitlapkováno: 26. 8. 2013 11:16:50 |
|
|
Ono je možná dobře, že tam nebudete, sžijou se a Vy se nebudete trápit tím, že jeden, či druhý syčí.
Věřte, že kocourci si najdou svoje místo na odpočinek a když spolu nebudou chtít být, půjdou si z cesty.
Oni to zvládnou a bude to dobré _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Karolína + MZR
|
Předmět: Kocourci Přitlapkováno: 4. 9. 2013 12:45:14 |
|
|
Neřešte syčení a prskání - oni si musí udělat svůj pořádek a musí si ujasnit pozici "alfa-kocoura". Někdy to vypadá zlověstně, ale pokud neteče krev, je to jen vzájemné vyhrožování a ujasňování si pozic. Když přibyl k Melíškovi Zrzínek, tak Melda na vetřelce pár minut nevěřícně zíral, pak asi 2x zasyčel a bylo vymalováno. Když k těm dvěma přibyl ještě Ríša, tak ho přijali oba bez protestů a hned po vypuštění z přenosky a uvedení Ríši do domácnosti šli svorně baštit ke 3 mističkám, jako kdyby spolu žili léta. Až asi za týden Zrzík Ríšu spráskal, že chlupy lítaly, protože se mu zdálo, že mu okupuje jeho prostor na gauči. Tím si to vyřešili jednou provždy a vládne mezi nimi už 3 roky naprostá pohodička.
Co se malých prostor a dvou koček týče, tak já bydlím v bytečku 32 m2, bez balkonu nebo zahrady a kocourky mám 3. Malý prostor jim vůbec nevadí, vyhrají si dostatečně spolu. Mají ovšem všude nějaké své místečko - police ve vestavné skříni, kde jsou "neviditelní" a mají svůj klid, police v knihovně, 2 kulaté pelíšky, šplhadlo, pochopitelně postel, košík na parapetu. Prostě domácnost je kocouří a já jsem posluha, na kterou občas zbude aspoň židle u počítače a kousek místa v posteli. Většinu času prospí a když si hrají a honí se, tak mají místa dost. _________________ Panebože dík, že jsi stvořil kočky. Lidi sis mohl ušetřit |
|
|
Odpovědět
|
|
|