<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
mia1990
|
Předmět: Kocourek má pořád hlad Přitlapkováno: 7. 1. 2016 8:29:30 |
|
|
Dobrý den, známá má thajského kocourka cca ročního a vykastrovaného. Svěřila se mi a žádala radu, jenže jsem tohle u kočky nezažila, tak píšu sem. Od mala, co si ho přinesli domů, tak se jim zdálo že moc jí. Doporučila jsem jí, aby kocourkovi dávála jídlo 2x denně podle váhy a stáří (Naše kočka má misku s granulemi celý den, a jí jenom když má potřebu). Nejenže má pořád hlad, ale hlavně i přibíra, už mu ten břuch mezi nožkama pěkně plandá. Mám strach, jestli to nemůže být cukrovka, ale nevím jak se projevuje u koček, setkala jsem se s tím jenom u psa, který taky furt žral, tak dostával denní dávku a i přes to přibíral. Nakonec jsme zjistili, že to má z cukrovky a že není tlustý, ale nafouknutý z hladu a podvýživy, protože tak se cukrovka nějakého typu projevuje - defakto furt jí, ale tělo kvůli špatnému inzulínu, z potravy nepřijímá cukry, takže má furt hlad. Vím, že by měla zajít k veterináři, ale nechci ji strašit. Pejsek nám teď totiž zemřel na selhání jater, kvůli té cukrovce. Prosím poraďte |
|
|
Odpovědět
|
|
gwen
|
Předmět: Re: Kocourek má pořád hlad Přitlapkováno: 7. 1. 2016 8:33:36 |
|
|
mia1990 napsal: | Dobrý den, známá má thajského kocourka cca ročního a vykastrovaného. Svěřila se mi a žádala radu, jenže jsem tohle u kočky nezažila, tak píšu sem. Od mala, co si ho přinesli domů, tak se jim zdálo že moc jí. Doporučila jsem jí, aby kocourkovi dávála jídlo 2x denně podle váhy a stáří (Naše kočka má misku s granulemi celý den, a jí jenom když má potřebu). Nejenže má pořád hlad, ale hlavně i přibíra, už mu ten břuch mezi nožkama pěkně plandá. Mám strach, jestli to nemůže být cukrovka, ale nevím jak se projevuje u koček, setkala jsem se s tím jenom u psa, který taky furt žral, tak dostával denní dávku a i přes to přibíral. Nakonec jsme zjistili, že to má z cukrovky a že není tlustý, ale nafouknutý z hladu a podvýživy, protože tak se cukrovka nějakého typu projevuje - defakto furt jí, ale tělo kvůli špatnému inzulínu, z potravy nepřijímá cukry, takže má furt hlad. Vím, že by měla zajít k veterináři, ale nechci ji strašit. Pejsek nám teď totiž zemřel na selhání jater, kvůli té cukrovce. Prosím poraďte |
Dobrý den,
téma cukrovky bylo ve veterinární poradně :
http://www.modrykocour.cz/rady/veterinarni-poradna/veterina-cukrovka-u-kocky
Navštívila bych asi veterinu a poradila bych se, popřípadě si nechala udělat testy. |
|
|
Odpovědět
|
|
mia1990
|
Předmět: Přitlapkováno: 7. 1. 2016 8:49:18 |
|
|
Díky, přečetla jsem, ale nepíše se tam nic o projevech. |
|
|
Odpovědět
|
|
gwen
|
|
|
Odpovědět
|
|
mia1990
|
Předmět: Přitlapkováno: 7. 1. 2016 10:35:30 |
|
|
díky...už jsem trochu chytřejší, možná to nebude cukrovkou. |
|
|
Odpovědět
|
|
|
Warning: Division by zero in /DISK2/WWW/modrykocour.cz/www/subs/right-kdojsem.php on line 19