<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
baru
|
Předmět: Ragdoll Přitlapkováno: 14. 9. 2007 17:27:33 |
|
|
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat vás, zkušených chovatelů a chovatelek, na kočičku Ragdoll. Na první pohled jsem se do ní zamilovala a začala se o ní blíže zajímat. Výhledově bych si jí moc ráda pořídila.
Můžete mi, prosím, někdo poradit, jestli se dá už u malých koťátek (při odběru) poznat, jak se vybarví? Mým snem je totiž chocolate colorpoint nebo chocolate mitted .
A druhá otázka, jelikož nemám se šlechtěnými kočičkami zkušenosti: rodí se koťátka na jaře a na podzim, nebo po celý rok?
Znalcům se možná budou zdát moje otázky přihlouplé, ale já jsem na ně odpovědi nikde nenašla .
Předem děkuji za každý příspěvek
B. |
|
|
Odpovědět
|
|
Markét
Založen: 10.07.2007 Příspěvky: 136 Bydliště: Jablonec nad Nisou
|
Předmět: Přitlapkováno: 14. 9. 2007 17:49:21 |
|
|
Při odběru už to poznat je . Zkušený chovatel pozná barvu dřív . Co se porodu týče kočky jsou schopné zabřeznout a tedy i rodit po celý rok . Závisí to kdy na ni přijde říje a kdy chovatel uzná že je vhodné kočky připustit . _________________ Mája a Otík |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Re: Ragdoll Přitlapkováno: 14. 9. 2007 17:56:02 |
|
|
baru napsal: | Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat vás, zkušených chovatelů a chovatelek, na kočičku Ragdoll. Na první pohled jsem se do ní zamilovala a začala se o ní blíže zajímat. Výhledově bych si jí moc ráda pořídila.
Můžete mi, prosím, někdo poradit, jestli se dá už u malých koťátek (při odběru) poznat, jak se vybarví? Mým snem je totiž chocolate colorpoint nebo chocolate mitted .
A druhá otázka, jelikož nemám se šlechtěnými kočičkami zkušenosti: rodí se koťátka na jaře a na podzim, nebo po celý rok?
Znalcům se možná budou zdát moje otázky přihlouplé, ale já jsem na ně odpovědi nikde nenašla .
Předem děkuji za každý příspěvek
B. |
Barva odznaků u tohoto plemene stejně jako u dalších plemen s odznaky se sice nedá poznat hned po narození, ale začne se vybarvovat poměrně brzy takže už asi 2-3 týdny po porodu je většinou jasno a než koťátka dovrší tři měsíce což je doba jejich odchodu od maminky do nové rodiny tak už jsou dávno vybarvená a barvu mají zapsanou i v rodokmenu. Koťáítka se rodí po celý rok, i když na jaře a v létě poněkud víc než přes zimu.
Myslím že kdybyste si našla stránky některého chovatele ragdollů tak tam odpovědi na své otázky určitě najdete. Většina chovatelských stanic uvádí na stránkách všechny odchované vrhy, takže snadno zjistíte jak často a v které roční době mívají koťata (to samozřejmě záleží i na tom kolik chovných koček mají) a uvádějí tam i barevné variety jednotlivých nabízených koťat. |
|
|
Odpovědět
|
|
baru
|
Předmět: Přitlapkováno: 14. 9. 2007 18:06:48 |
|
|
Děkuji za odpověď. Stránky chovatelských stanic jsem prošla snad všechny, myslím že hodně poctivě, dokonce i zahraniční, ale tohle jsem tedy asi přehlédla:).
Moje chyba.
Ještě jednou děkuji za rady a třeba se uvidíme, pokud jste majitelkami chovných stanic |
|
|
Odpovědět
|
|
Ragdoll
|
|
|
Odpovědět
|
|