<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Merlin
|
Předmět: Pšikání Přitlapkováno: 18. 10. 2005 18:05:01 |
|
|
Náš kocourek tak zhruba 1-2x denně pšiká. Když jsme s ním byly u veterinářky, jestli není nachlazený, tak ho prohlédla a nic nenašla. Byly jsme klidnější, ale on pšiká dál. Pořídili jsme si k němu kočičku a ta taky pšiká...chceme se zeptat... je to u koček normální? Pšikají při různých příležitostech..při hraní..chůzi nebo jídle. Prosíme - poraďte |
|
|
Odpovědět
|
|
Tereza
|
Předmět: Přitlapkováno: 18. 10. 2005 19:21:16 |
|
|
No záleží také na tom, jestli je to spojené i s výtokem z očí, nosu apod. Když pšikne jen tak 1-2x denně, tak to nemusí být nic vážného. Můj Rafiq třeba začal mít trochu víc ospalky a taky sem tam pšiknul a zjistili jsme (po poradě s veterinářkou), že mu vadí stelivo, které práší. Tak jsem objednala silikonové stelivo a teď čekám na výsledek (dovezou ho v pátek).
Ten den, kdy jsem si Rafa přivezla domů začal taky strašně pšikat, to jsem se úplně lekla co to je a pak jsem zjistila, že vdechnul Aliho chlup, kousek mu ještě čouhal z nosu, tak jsem mu ho vytáhla a vše bylo OK. Teď možná hloupý dotaz - máte doma uklizeno?? Nemyslim to nijak zle, ale také to může být, že kočičky vymetou kde jaký kout a můžou mít pak zabordelený nos prachem apod.. |
|
|
Odpovědět
|
|
Merlin
|
Předmět: Přitlapkováno: 18. 10. 2005 19:35:52 |
|
|
Terezo, děkujeme za nakopnutí
Jestli ono to nebude nakonec tím, že děláme stavební úpravy v jedné místnosti
Budeme muset nějak účinněji zabránit průniku prachu z místnosti, aby sme to našim kočičkám ulehčili. |
|
|
Odpovědět
|
|
Tereza
|
Předmět: Přitlapkováno: 18. 10. 2005 20:06:38 |
|
|
Merlin napsal: | Terezo, děkujeme za nakopnutí
Jestli ono to nebude nakonec tím, že děláme stavební úpravy v jedné místnosti
Budeme muset nějak účinněji zabránit průniku prachu z místnosti, aby sme to našim kočičkám ulehčili. |
Ha! Tak to jsem ráda, že jsem tím dotazem neurazila
Tak snad se podaří a kočičky budou dělat velkou radost!!! |
|
|
Odpovědět
|
|
Katy Anonymní
|
Předmět: Stavební prach Přitlapkováno: 20. 10. 2005 7:07:11 |
|
|
Prach ze stavby je mrcha. Když jsme rekonstruovali kuchyň, přesekávala se voda a elektrika. Řemeslníci sice pečlivě oblepili dveře i okna, ale ten jemňoučký prach se dostane všude, z přízemí až do patra, takže citlivější kočičí čeníšek dostává zabrat. Náš pes z toho taky nebyl nadšený a prskal. Takže s odstraněním vyvolávajícího elementu bude náprava snadná. |
|
|
Odpovědět
|
|
payushka
|
Předmět: Re: Pšikání Přitlapkováno: 20. 2. 2006 21:20:55 |
|
|
Merlin napsal: | Náš kocourek tak zhruba 1-2x denně pšiká. Když jsme s ním byly u veterinářky, jestli není nachlazený, tak ho prohlédla a nic nenašla. Byly jsme klidnější, ale on pšiká dál. Pořídili jsme si k němu kočičku a ta taky pšiká...chceme se zeptat... je to u koček normální? Pšikají při různých příležitostech..při hraní..chůzi nebo jídle. Prosíme - poraďte |
Resim podobny problem. Mam doma kocoura(8 mesicu) a asi pred mesicem jsme si poridili jeste kocicku (o 2 mes.mladsi) ktera psika vlastne celou dobu,co ji mame doma.Kocicka je nahata(sphynx),kocourek chlupac. Nejdriv jsme mysleli,ze je to zmenou prostredi a taky ze nastydla po ceste,ale uz je to delsi doba a doma mame stale teplo(cca 21-22 ´C),pruvan taky neni a uklizim pravidelne nekolikrat v tydnu. Zkusim zmenit to stelivo,jak tu nekdo psal,pouzivam ted Benticat,ale na ten byla zvykla i u sve chovatelky,tak nevim. Kocourek psikal par dnu po tom,co jsme privezli kocicku taky,ale u nej to preslo, ted psikne jen obcas(1 -2 za den)
Nejlepsi je,kdyz se mnou kocicka spi v posteli, vedle moji hlavy a prskne mi svoje nudle na oblicej |
|
|
Odpovědět
|
|
|