<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
janina282
|
Předmět: Kouše nám vlasy Přitlapkováno: 1. 11. 2009 18:30:19 |
|
|
Hezký den všem,
naše Adélka má poslední dobou novou zábavu. O "česání" vlasů a škrábání hlavy kočičkami jsem četla, ale setkali jste se někdo s tím, že by vaše kočka okusovala vlasy? Dělá to jen v noci, přijde, a začne ukusovat pramínky vlasů. Začala nenápadně, ale po měsíci její péče už doma vypadáme jako kdyby nás stříhal kadeřnický učeň Nepomáhá hubování, postříkání vodou, ani šustění novinami. Odběhne, ale jakmile myslí, že zase spíme pokračuje v kousání. Myslíte, že se jen takhle dožaduje pozornosti, nebo to má i jiný význam?
Díky za názory. Jana. |
|
|
Odpovědět
|
|
Dufinka
|
Předmět: Kočka a vlasy Přitlapkováno: 3. 11. 2009 12:58:02 |
|
|
Dobrý den,
mám doma kocourka, je to ještě mlaďoch a občas mi večer prohrábne vlasy, ale nekouše. Vynucuje si tím mou pozornost a ví, že mě tím vzbudí a že ho pohladím. Co když Vaší kočičce něco na vlasech voní nebo naopak? |
|
|
Odpovědět
|
|
Beranka
|
Předmět: Přitlapkováno: 3. 11. 2009 16:01:47 |
|
|
Zdravím,můj dvouletý kocour to dělá taky. Většinou to začíná tlapkováním v hlavě a pak když se dostane do tranzu,tak mi přežvykuje vlasy .Je to teda nářez s jakou vervou se do toho pustí |
|
|
Odpovědět
|
|
Silvie OK
|
Předmět: Přitlapkováno: 3. 11. 2009 16:25:05 |
|
|
Hezký den,
náš kocourek vlasy pouze sem tam, když je v dobrém rozmaru, češe. Působí při tom velice důležitě a soustředeně, evidentně je to důležitá procedura.
Ale to kousání mně tedy osobně přijde milé, i když jsem asi ráda, že náš kocourek je jen "česač".
Já bych se asi přikláněla k tomu, že Adélka o vás jednoduše pečuje, taky je možné, jak psala Dufinka, že ji dráždí nějaká vůně.
No, určitě napište, jak Adélka pokračuje |
|
|
Odpovědět
|
|
adelnik
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 11. 2009 12:06:34 |
|
|
Některé mámy koťatům ukusují fousky... možná je zde nějaká souvislost? _________________ adelnik + Amís + Dori + Mia + MrnyVrny
"Každý život by měl mít devět koček." Jack Canfield |
|
|
Odpovědět
|
|
janina282
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 11. 2009 21:10:49 |
|
|
Díky za odpovědi!
Dočetla jsem se, že matky-kočky okusují koťatům fousky, aby jim znesnadnily pohyb v prostoru. Třeba si myslí, že když nám okouše vlasy netrefíme do práce a budeme si celý den hrát:-))) |
|
|
Odpovědět
|
|
feefee
|
Předmět: Re: Kouše nám vlasy Přitlapkováno: 8. 12. 2015 11:06:04 |
|
|
Zdravím,
máme dva půlroční kocourky a jeden z nich má specielní techniku - kdykoliv nás zastihne ležící v posteli, nasune se ke mně zeshora k hlavě a začne mi žižlat hlavu (mám dlouhé vlasy a manžel je skoro plešatý, tak to odnáším já). Mám takový pocit, že se snaží cucat a u toho přešlapuju na hlavě s drápkama. Popravdě nic moc příjemného. Ale jek ho toho zbavit netuším. Zatím to dělám tak, že jsou kocouři zavření v obýváku a ráno služí jako kočkobudíček... |
|
|
Odpovědět
|
|
Déborah
|
Předmět: Přitlapkováno: 22. 12. 2015 15:04:45 |
|
|
Moje půlroční je na vlasy ujetá. Nosím je přes den stáhnuté, když je večer umyju, rozpustím a zalehnu do postele, přijde se do nich potulit. Během noci častokrát taky, vím, že přijde vždycky potom, co si pochroupe pár granulek a použije záchod Je to už takový rituál - nakráčí ke mně, skočí mi na břicho, zadeček nahoru, ocásek kolmo ke stropu, natáhne se mi na prsa hlavičkou k levému rameni (na pravé NÍKDY nechodí!) a začne přežvykovat Jako menší mi ucvakávala prameny a já jsem se všemožně snažila si ji od hlavy odstrkávat, teď už si jen chvilku zuřivě hledá vhodný pramen a když najde, převaluje ho na jazyku. Ke spokojenosti jí stačí třeba jen jeden jediný vlas. Má při tom slastně přivřená očka, rozpálená ouška, přede, vrní a slintá. Vlastně ji podezřívám, že se tak na mně ukájí Někdy na mně vydrží ležet půlhodinu a pak odkráčí spát do pelíšku nebo dělat něco důležitějšího, někdy usne přímo na mně. Ráno to dělá taky |
|
|
Odpovědět
|
|
Kas
|
Předmět: Re: Kouše nám vlasy Přitlapkováno: 1. 1. 2016 21:50:32 |
|
|
janina282 napsal: | Hezký den všem,
naše Adélka má poslední dobou novou zábavu. O "česání" vlasů a škrábání hlavy kočičkami jsem četla, ale setkali jste se někdo s tím, že by vaše kočka okusovala vlasy? Dělá to jen v noci, přijde, a začne ukusovat pramínky vlasů. Začala nenápadně, ale po měsíci její péče už doma vypadáme jako kdyby nás stříhal kadeřnický učeň Nepomáhá hubování, postříkání vodou, ani šustění novinami. Odběhne, ale jakmile myslí, že zase spíme pokračuje v kousání. Myslíte, že se jen takhle dožaduje pozornosti, nebo to má i jiný význam?
Díky za názory. Jana. |
Dobrý den,
kocour mi to taky dělal, pomohlo nastříkat si do vlasů parfém, po několika znechucených pokusech toho nechal... |
|
|
Odpovědět
|
|
feefee
|
Předmět: Re: Kouše nám vlasy Přitlapkováno: 5. 1. 2016 10:59:24 |
|
|
Někdo tady radil, že funguje dát kočičákovi kapesník místo vlasů. Zkusila jsem to a opravdu to funguje, akorát musí žužlat někde v blízkosti mojí hlavy. Dneska mi skočil do postele a už se přímo po kapesníku rozhlížel. |
|
|
Odpovědět
|
|
|
Warning: Division by zero in /DISK2/WWW/modrykocour.cz/www/subs/right-kdojsem.php on line 19