Ve dne chrní a v noci se nudí
<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
j.konik
|
Předmět: Ve dne chrní a v noci se nudí Přitlapkováno: 31. 5. 2016 9:43:59 |
|
|
Zdravím všechny, jistě se to zde někde řešilo, ale i tak prosím o nějakou radu zkušenější kočkaře:)
Mám cca 9měsíců starého britského kocoura - nekastrovaný, ve dne většinu dne prospí i když jsem já nebo přítelkyně doma a večer neví co by - slídí po celém domě, mňouká o 106 (hlubokým hlasem, jinak, než ve dne), když jde na WC, tak tam třeba 20minut hrabe (nudí se?? - ve dne to nedělá). Občas "znásilňuje" plyšáka, ale to málo kdy.
Zkoušel jsem ho i utahat - cca 3 hodiny na dvorku/zahradě na vodítku + cca 500-700m procházka svižným tempem a poté hraní ještě doma - bohužel to zabralo jen jednou.
Určitě ho chci nechat kastrovat - mělo by to vliv na jeho chování, resp. zlepšení?
Děkuji za názory a rady. |
|
|
Odpovědět
|
|
HaniK
|
Předmět: Přitlapkováno: 31. 5. 2016 10:12:07 |
|
|
Já bych to shrnula do - je to pubertak a ještě ne vykastrovaný. Tudíž vydrzte, zlepší se to.
Kočka je vlastně noční tvor, hodně toho prospi a v noci je jiná. To se v ní ozývají pudy prapředků. Proto i to hlubší mnoukani.
Jinak po kastraci se většinou změní, jakmile se vyplaví hormony, jsou klidnější.
Oba kocoury mám kastrované kolem půl roku stáří a vychvaluje si to. Nikdy neznačkovali a nic neznasilnovali nebo nikam nezdrhali. Jeden kocour má dva roky a je to zlato, druhý je taky ještě v pubertě, taky 9 měsíců. To píšu jen proto, jestli čekáte s kocourem a jeho kastrací na určitý věk. |
|
|
Odpovědět
|
|
|