<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Neli11
|
Předmět: špatné jaterní testy - kocourek nežere Přitlapkováno: 15. 5. 2017 13:48:26 |
|
|
Zdravím všechny,
prosím o radu, názor...
nedávno jsme se přestěhovali i s naším 8letým kocourkem do nového bytu (po rekonstrukci) a zdálo se, že si hezky zvyká. Nikdy s tím neměl velké problémy. Normálně žral, mazlil se, chodil na záchudek. Asi po měsíci jsem si všimla, že kocour skoro nežere a nechodí na wc (jen čůrat). Nejdřív jsem si myslela, že má zácpu, ale když si nevzal ani svoje oblíbené pamlsky, šla jsem na veterinu. Z krevních testů se zjistily vysoké jaterní hodnoty. Vše ostatní ok (nebyl dělaný test na slinivku a na FIP a Felv zatím). Měl trošku i žluté tekutiny v krvi. Sono v pořádku. Nechali si ho tam dva dny na kapačkách a trošku začal žrát, ale hrozně tam trpěl stresem tak jsme si ho vzali v pátek domu. Od té doby jí, ale dost málo. Nemusíme tedy krmit stříkačkou, po malých dávkách to postupně během dne sní sám a v noci dokonce vždy sám od sebe jde a vyžere granule z misky. Ale i přes to, žere podle mě málo. Nejsme určitě na denní dávce, ale extrémně nehubne. Začal chodit i na záchod a nemá průjem ani nezvrací. Nevím ale, jestli nedostatečné dávky jídla nemůžou poškodit játra ještě víc, ale na druhou stranu ho nechci zas dávat na kapačky na veterinu když jí sám a má z toho opravdu obrovské stresy. Je pořád unavený, hodně spí. Nemáte někdo zkušenost za jak dlouho by se mohl rozjíst normálně? Denně sní zhruba 2-3dkg granulí a cca pul kapsičky´+ trochu vařeného kuřete váží 2,80 běžná váha 3,30). Může to mít ze stresu nebo třeba se mohl i nadýchat výparů po rekonstrukci? Vůbec nevím a mám docela nervy co s ním.
Děkuji za názory |
|
|
Odpovědět
|
|
gwen
|
|
|
Odpovědět
|
|
gwen
|
|
|
Odpovědět
|
|
Andrea Klegová
|
Předmět: Přitlapkováno: 17. 5. 2017 11:20:51 |
|
|
Vet mu nenasadil pečenovú diétu? |
|
|
Odpovědět
|
|
Neli11
|
Předmět: Přitlapkováno: 17. 5. 2017 16:08:20 |
|
|
Moc dekuji za odkazy, mrknu na to. Jeste jsem četla o paste Epato, ta je pry taky dobra tak objednam a uvidim co mi na ni kočičak řekne.
Vet nasadil dietu, ale myslim ze neni na jatra, ale na zazivani a nizkotucna. Dal nam Royal gastro interstinal. Situace je takova, ze žere kdyz se mu to podstrci pod nos a v noci uz ji sam granule a kazdy den chodi na zachod! Takze posun tam asi je. Ale sam pres den nezere a je jeste takovy unaveny, moc si nehraje a casto zaleza.
Spis me desi z ceho to mohl mit. Mel jen vysoke jaterni testy, nemel vysoke bile krvinky, takze zanet to asi nebyl a nevim co doma udelat jinak, abys se to uz nestalo. Jestli to byla otrava ci co... |
|
|
Odpovědět
|
|
|