<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Moncicak
|
Předmět: Kočka a balkon? Přitlapkováno: 27. 6. 2006 11:32:43 |
|
|
Ahoj, před měsícem jsem dostala kočičku(kotě), ale po měsíci utekla a někdo ji zakousl , hned na to jsme si vzali k sobě 4 - měsíčního kocourka, strašně rád chodí na balkon a kouká ven, ale problém je v tom, že bydlíme v 7. patře a balkon nemáme nějak zvlášť zajištěný..Je možnost, že by vyskočil? Mám ho tam vůbec pouštět? Nechci přijít už od 2.číču..
Moc děkuju za odpověď.. Monča
PS: malá nám proběhla mezi dveřma, když někdo odcházel, nebo přicházel(asi!) a už jsme ji nenašli, jak zabránit tomu u kocourka? Nevim, jestli by mu z nějaký rolničky nehráblo.. Ale zase bych o něm chtěla mít přehled.. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Kočka a balkon? Přitlapkováno: 27. 6. 2006 12:35:44 |
|
|
No rozhodně bych vám doporučila buď kočičáka na balkon nepouštět, nebo balkon zajistit. Opravdu riziko, že by z nezajištěného balkonu mohl spadnout, je poměrně velké ... kočky jsou šmejdivky a lovci .. stačí, že kolem proletí moucha či ptáček a neštěstí už nezabráníte ... nám takhle Maxíšek, jako cca 2,5 měsíční kotě skočil na zábradlí ... bydlíme v 11. patře, myslela jsem si, že tam nemůže vyskočit a vyskočil ... druhý den jsem objednávala alespoň provizorní zabezpečení (byt není náš, takže zasklít atd. bohužel, nejde) u firmy KVŘezáč - síť, kterou jsme na balkoně natáhli, nicméně ani tak je tam nenecháváme alespoň bez občasného nakouknutí samotné ...
Rolničku bych opravdu nedávala ... kočky mají sluch podstatně citlivější než člověk ...
Co se týká proběhnutí ... nejde to jinak, než mít o kočkách neustále přehled ... když přicházíme, odcházíme, otvíráme dveře návštěvě, stále se snažíme mít o kočkách přehled ... i za cenu, že už jsem se jednou vracela z výtahu, abych znovu zkontrolovala, že opravdu obě zůstaly doma ... takže být vždy ve střehu, když jsou dveře otevřené ... jiné doporučení nemám ...
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Janaa
|
Předmět: Re: Kočka a balkon? Přitlapkováno: 28. 6. 2006 8:36:45 |
|
|
dobrý den,
my máme britského kocourka a taky hrozně rád chodí na balkón, na začátku jsem vysedávla sním na balkóně, protože jsem se moc bála, že vyskočí . Ale teď už jsem to vzdala, sedí poslušně na poličce a koukám co se vše děje. Někdy tam i usne.....Ale je pravde, že pokukuji jestli tam je a když slyším nějakou ránu hned zaním jdu.........Loví tam mouchy a všelijaký hmyz. Dokonce na poličce panáčkuje (sedí na zadečku a natahuje krrk aby viděl co nejvíc a pacinkamy udržuje blanc o zed). Zatím se nic nestalo. Ale kamárdce kočičák skočil z 4 patra.......naštěstí se mu nic nestalo a vyděšeně seděl dole pod balkónem a počkal až si pro něj dojde.......Proto máme raději v plánu balkón zasklít................. |
|
|
Odpovědět
|
|
Eva Iltisová
|
Předmět: Kočka a balkon? Přitlapkováno: 28. 6. 2006 14:10:57 |
|
|
Vždy se snažím přimět nové majitele svých odchovů k zabezpečení oken a balkonů. Hvězdička sedávala leta na balkoně, když spadla poprvé z 5 patra,nic se jí nestalo. Podruhé už ji nenašli! Maxík na tom byl podobně, při prvním pádu ze 6 patra přežil s odřenou bradou, když spadl podruhé, rozdrtil si spodní čelist a zlámal několik žeber.Nakonec nepřežil. Myslím, že zabezpečit balkon za ten klid stojí, i když to není žádná "paráda" |
|
|
Odpovědět
|
|
Andrea Klegová
|
Předmět: Re: Kočka a balkon? Přitlapkováno: 28. 6. 2006 15:38:57 |
|
|
Eva Iltisová napsal: | Vždy se snažím přimět nové majitele svých odchovů k zabezpečení oken a balkonů. Hvězdička sedávala leta na balkoně, když spadla poprvé z 5 patra,nic se jí nestalo. Podruhé už ji nenašli! Maxík na tom byl podobně, při prvním pádu ze 6 patra přežil s odřenou bradou, když spadl podruhé, rozdrtil si spodní čelist a zlámal několik žeber.Nakonec nepřežil. Myslím, že zabezpečit balkon za ten klid stojí, i když to není žádná "paráda" |
So všetkým súhlasím!!! Nevedela by som byť celkom spokojná, pretože , ako sa hovorí: "Náhoda je blbec!" A platí to na 100%. Radšej si budem 100%-ne istá, že sa na balkóne môžu bezstarostne hrať a budem pritom o pár stoviek ľahšia, ako mať tie stovky v peňaženke a myslieť sále na možný úraz. Bŕŕŕ!, nechcem si to ani predstaviť! |
|
|
Odpovědět
|
|
Romy
|
Předmět: Přitlapkováno: 28. 6. 2006 17:32:20 |
|
|
Já mám kočku na balkoně v postrojku, moc se jí to nelíbí, ale má smůlu. O nějakém zásadním zabezpečení můžeme uvažovat až příští rok, budou nám zateplovat a měnit okna a balkony, byl by to zbytečný výdaj. Samotnou bych ji tam nepustila ani náhodou. |
|
|
Odpovědět
|
|
nelll Anonymní
|
Předmět: Přitlapkováno: 29. 6. 2006 15:16:16 |
|
|
Můžu vřele doporučit všem, kteří uvažují o zabezpečení balkonu, firmu k9, dělají sítě proti holubům a "proti" kočkám . Mám zasíťovaný balkon i okno, ve kterém kočky vysedávají a je to super. Z ulice ta síť skoro není patrná. Když vidím kočky, jak se promenádujou po zábradlí... zbláznila bych se strachy nemít tam tu síť |
|
|
Odpovědět
|
|
Deaneira
Založen: 10.12.2006 Příspěvky: 15 Bydliště: Košice, Slovensko
|
Předmět: Přitlapkováno: 10. 12. 2006 9:21:47 |
|
|
Nasa macicka by tiez rada na balkon, ale ja sa snazim tomu stale zabranit a vyzadujem aj od ostatnych v byte, aby ju na balkon nepustali. Ako maciatko (cca do 3 mesiacov) sa s mamou tulala po zahrade, ale co je u nas zije len v byte. Tak ci tak si viem predstavit,ze chce byt trochu na vzduchu a pokukovat po okoli. Bojim sa vsak, ze naozaj vylezie a skoci dole, pripadne spadne. Byvame sice len na 1. poschodi a pod balkonom je travnik, ale clovek nikdy nevie co sa stane,macka spadne a uz ju neuvidime, bud sa jej nieco stane, al. sa proste zatula prec.... Zatial co sa jej podarilo parkrat preklznut,tak len snorila po balkone, ale tiez uz prestrkovala hlavicku cez mreze a pozorovala dianie pod sebou... Nasi to beru dost na lahku vahu.... |
|
|
Odpovědět
|
|
Jitka Bartosova
|
Předmět: Zabezpečení balkonu Přitlapkováno: 26. 2. 2007 14:20:31 |
|
|
Určitě balkon zabezpečit! Po té, co nám naše nejmladší vypadla z 5. patra paneláku (naštěstí bez následků) jsme se začali poohlížet po možnostech ochrany. Vyhrála to u nás firma K9, takže teď čekáme jen až nám družstvo udělá nové plasťáky a pak ihned balkón necháme zasíťovat! Za tu hrůzu a nervy to opravdu nestojí |
|
|
Odpovědět
|
|
Míla_S
|
Předmět: kočka a balkón Přitlapkováno: 27. 2. 2007 22:05:51 |
|
|
Také souhlasím, rozhodně bych kočku na balkóně nenechala samotnou a pokud by to šlo, je lepší ho nějak zabezpečit...ta naše balkóny miluje, ale musíme jí hlídat. Když letí moucha, vosa a podobný hmyz tak se nezná . Jednou honila mouchu přes pokoj přímo k otevřenému balkónu a já už jen čekala, že se nezastaví a "vylítne" s ní ven...no naštěstí se tomu tak nestalo , ale z bytu nám už dvakrát také opravdu nečekaně utekla. Snažíme se vždy hlídat dveře, když odemykáme, ale nějak jsme to "nestihli", kočka byla rychlejší, naštěstí byla na chodbě ve větším šoku než my, tak jsme jí popadli a šup s ní domů Radím: NEPODCEŇOVAT i ty klidnější povahy |
|
|
Odpovědět
|
|
Táňa
|
Předmět: Přitlapkováno: 1. 3. 2007 16:13:06 |
|
|
Taky teď řešíme jak zabezpečit balkon, naše kočka má asi trochu sebevražedné sklony, protože skáče z pokoje přímo na římsu balkonu a pak se prochází a navštěvuje sousedy, mimo jiné bydlíme v 9.patře. Rozhodli jsme se to řešit pletivem. Je to asi nejlevnější způsob. Dáme jí tam i nějaký vyskový kmen, ať si může šplhat a dovádět |
|
|
Odpovědět
|
|
Veverka
|
Předmět: Re: Kočka a balkon? Přitlapkováno: 9. 4. 2008 13:18:15 |
|
|
April napsal: | No rozhodně bych vám doporučila buď kočičáka na balkon nepouštět, nebo balkon zajistit. Opravdu riziko, že by z nezajištěného balkonu mohl spadnout, je poměrně velké ... kočky jsou šmejdivky a lovci .. stačí, že kolem proletí moucha či ptáček a neštěstí už nezabráníte ... nám takhle Maxíšek, jako cca 2,5 měsíční kotě skočil na zábradlí ... bydlíme v 11. patře, myslela jsem si, že tam nemůže vyskočit a vyskočil ... druhý den jsem objednávala alespoň provizorní zabezpečení (byt není náš, takže zasklít atd. bohužel, nejde) u firmy KVŘezáč - síť, kterou jsme na balkoně natáhli, nicméně ani tak je tam nenecháváme alespoň bez občasného nakouknutí samotné ...
Rolničku bych opravdu nedávala ... kočky mají sluch podstatně citlivější než člověk ...
Co se týká proběhnutí ... nejde to jinak, než mít o kočkách neustále přehled ... když přicházíme, odcházíme, otvíráme dveře návštěvě, stále se snažíme mít o kočkách přehled ... i za cenu, že už jsem se jednou vracela z výtahu, abych znovu zkontrolovala, že opravdu obě zůstaly doma ... takže být vždy ve střehu, když jsou dveře otevřené ... jiné doporučení nemám ...
April |
Mohu se zeptat, jakou síť jste objednala a jak jste ji upevnila?? Děkuji moc!/ |
|
|
Odpovědět
|
|
Veverka
|
Předmět: zkušenost s trasparentní zabezpečovací sítí do okna Přitlapkováno: 9. 4. 2008 13:31:06 |
|
|
Ahoj, našla jsem na netu transparentní zabezpečovací síť do okna www.allpet.cz/scripts/zbozi.php?KID=1057 máte s ní někdo zkušenosti? nevíte, jak se do okna upeňuje a zda je pro kočky bezpečná?
díky!!! |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: zkušenost s trasparentní zabezpečovací sítí do okna Přitlapkováno: 9. 4. 2008 15:33:06 |
|
|
Síť jsem objednávala u KV Řezáč, musela bych dohledat přesně který rozměr oka a vlákna jsem objednala. Ono jiné připevnění se vymyslí na lodžii jiné na balkoně, jinak se to musí vymejšlet v případě, že je balkon či lodžie pětimetrová, jinak když je třímetrová.
My máme variantu lodžie a pětimetrová, takže rám nepřicházel v úvahu, protože nikomu se nechtělo balancovat v 11. patře na zábradlí a navíc nešlo z lodžie udělat cedník. Takže jsme po stranách lodžie navrtali dvě prkýnka a k nim připevnili síť. Ale bylo to provizorní řešení, protože na tom pětimetrovým prostoru by to chtělo o hodně bytelnější řešení, takže jsme kočky na balkoně volně pobíhat nenechávali.
Každopádně zkuste se podívat na nějaké obrázky z tohohle odkazu http://www.modrykocour.cz/forum/viewtopic.php?t=2467 možná tam najdete nějakou inspiraci, jak síť připevnit.
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Al Džazíra
|
Předmět: Síť na lodžii Přitlapkováno: 2. 5. 2008 11:00:06 |
|
|
U firmy Řezáč jsem objednal síť, přesně na rozměr lodžie, ve stavebninách jsem koupil profily na sádrokarton 25*25 mm. Musel jsem dát dva na sebe protože jsou celkem z tenkého materiálu, 30 metrů profilů stálo asi 300kč. Pak stačilo navrtat 20 děr dát hmoždinky, přišroubovat a šíť připevnit elektrikářskýma páskama (škrky). Za dvě hodiny byla celá lodžie o rozměru 4 * 2,5 metrů zasíťovaná a kočky můžou vesele šplhat. |
|
|
Odpovědět
|
|
beta.1
|
Předmět: Re: Síť na lodžii Přitlapkováno: 2. 5. 2008 12:58:45 |
|
|
Al Džazíra napsal: | U firmy Řezáč jsem objednal síť, přesně na rozměr lodžie, ve stavebninách jsem koupil profily na sádrokarton 25*25 mm. Musel jsem dát dva na sebe protože jsou celkem z tenkého materiálu, 30 metrů profilů stálo asi 300kč. Pak stačilo navrtat 20 děr dát hmoždinky, přišroubovat a šíť připevnit elektrikářskýma páskama (škrky). Za dvě hodiny byla celá lodžie o rozměru 4 * 2,5 metrů zasíťovaná a kočky můžou vesele šplhat. |
Tak takhle šikovný mužský by se nám také hodil |
|
|
Odpovědět
|
|
Al Džazíra
|
Předmět: To věřím. Přitlapkováno: 4. 5. 2008 10:26:29 |
|
|
Manželka mě ale nerada půjčuje! |
|
|
Odpovědět
|
|
Betty
|
Předmět: Re: To věřím. Přitlapkováno: 4. 5. 2008 10:39:52 |
|
|
To je ovšem veliká škoda pro spoustu kočenek a kočičáků. |
|
|
Odpovědět
|
|
MonaCsery
Založen: 04.08.2009 Příspěvky: 5 Bydliště: Nové Mesto nad Váhom
|
Předmět: Přitlapkováno: 11. 8. 2009 13:04:56 |
|
|
My sme zasietovali balkon minuly tyzden, je to pekne spravene. Kupili sme klasicke kralicie pletivo poplastovane, drevenne latky a spravili z balkona velku klietku. Ale vyzera to pekne Kocurik bude mat bezpecny vybeh |
|
|
Odpovědět
|
|
VeronikaSvestkova
|
Předmět: Kočka na okně Přitlapkováno: 17. 8. 2009 19:29:29 |
|
|
Velmi ráda si čtu fórum MK a narazila jsem na tohle téma. Od včerejška je pro mě tato problematika velmi aktuální. Bylo to jako noční můra.
Včera večer mě vyskočil můj roční kocourek z oka. Dopadl asi z 10 metrů na beton.
Uklízela jsem a Joey byl v ložnici a chrupkal. Bylo dusno, tak jsem si k tomu úklidu otevřela okno. Pak nic netušíc jsem to okno zavřela a začala jsem se koukat po kóčovi. Najednou ho vidím, producírovat se za zavřeným oknem. Vůbec jsem ho neviděla!!!!!!
Přibížila jsem se k němu, abych ho dostala dovnitř, ale prcek se mě lekl. A pak už jsem jen viděla jak letí někam do tmy.
Asi hodinu(asi do 9 večer) jsme ho hledali a volali ho venku. Už jsem myslela, že jsem přisla o kočenu(strašná představa), v centru Brna bych ho nikdy nenašla. Díky Bohu prcek vlezl do bytu jedné rodiny, co má taky kočičky a ti mě pak zahlídli.
Prcek je doma, ale má zlomený zub, naraženou zadní nožku a asi zlomený prstík na přední tlapce. Chudák, skoro nejí, nepije a chvílema nervózně mává ocáskem Zítra půjdem zase k vetovi. Snad prckovi trošku pomůže a bude mu brzo líp. Doufám....
Co se týče sítí nebo jekéhokoli zabezpečení - JE NUTNÉ. Ať si člověk sebelépe dává pozor, dřív nebo později se něco stane. Na sítě do oken jsem nespěchala a doplatil na to Joey. Kdyby umřel nebo bych ho nenašla, nikdy bych si to neodpustila.... |
|
|
Odpovědět
|
|
|