Blog: Houby
To bylo před 3 lety, s rozsáhlým kácením "našeho"lesa bylo zahubeno podhoubí. Předtím bylo za 3 hodiny nasbíráno ve dvou ca. 12 kg - bedly, hřiby, křemenáče, podborováky. Občas i různí exoti viz Fotos.
Hřiby
Hřiby
Hřiby
Bedla jedlá
Všechno možné
Nevím české jméno, ale mladé jsou jedlé
Také nevím, ale rovněž jako mladé výborné (ještě žiji!)
Tento blog vyjadřuje názor autora, nejedná se o stanovisko Modrého kocouře.cz.
| O sdílení
PaschaMami 15. července 2016 11:19
Karlo, my taky, ale nic zde neroste, ani o prašivku nezavadíš!
Karla z Končin 15. července 2016 11:13
Mám hřiby moc ráda. Normálně tu slintám :-)
gwen 7. července 2016 12:01
Houbařské srdce plesá.o)
PaschaMami 7. července 2016 10:48
Viera, my jsme s bratrem již jako malé děti s rodiči houbařili. Když jsem přišla do Německa a šli jsme do lesa, o houby jsme zakopávali, tady je skoro nikdo nesbíral, protože je lidi neznali. Asi před pěti lety zde začaly kurzy o houbách v televizi a přednášky se znalci. Všichni se vrhli do lesů a někteří zabedněnci nic nepochopili, pár se jich alespoň přiotrávilo, další když houby nepoznali, tak je rozkopli! Nad krásnými bedlami by člověk brečel! Jak jž jsem psala, tady toho teď moc není, ale můj bratr bydlí u Kolína nad Rýnem a jezdí do Eifel (oblast Porýní, jižně od K.), vloni měli ve dvou najednou 42 kg. Ovšem dovolena jsou od r. 2014 pouze 2 kg/osobu! Ale ta práce potom - čisti, krájet, sušit, mrazit.....mně stačilo i to u nás! Jestli najdu foto té houbové kalamity, přitlapkuji, stojí za podívání!
viera 7. července 2016 4:51
PaschaMami,tie vaše tu su nadherne
viera 7. července 2016 4:49
ach jaj..už davno sme nemali ozajstne lesne dubaky,alebo bedle..odkedy svokra zomrela ..neverim nikomu v tomto,ani sebe samej,ale bedlu nahradi hliva ustricová uplne na nerozoznanie ked sa očápe na vriacom oleji z oboch stran,nie dlho a osolí..má to podobnú chuť
PaschaMami 7. července 2016 0:06
Gwen, ty bedly navrchu očistit (ne oloupat), klobouk bez nohy rozkrájet na segmenty, trošku osolit na té spodní straně a pomalu osmažit pod obracením na másle na pánvi (nechat zahnědnout). Potom již nebudeš nic jiného z hub chtít - mňam!
gwen 6. července 2016 18:12
Ivo, ty hřiby jsou!!!
Já na houby moc nejsem, ale kamarádka mi nosí, usušený a Vojta je má moc rád v omáčce. Řiká, mami, udělej hnědou omáčku.o))
(Těším se na další blog. Tvůj...o))
Výše uvedené názory a komentáře nevyjadřují stanovisko Modrého kocouře.cz. Modrý kocouř.cz si vyhrazuje právo příspěvky odporující dobrým mravům, v rozporu se zákony nebo obsahující reklamu smazat.
Reklama
Nejčtenější
2
Vyhlášení NEJ fotky října 2024 (24x)
3
Skotská klapouchá kočka (12x)
Má Váš kočičák už svou stránku ve Zlaté knize?
Víte, že svému kočičákovi tady můžete vytvořit
osobní stránku? Víte, že pak může mít své vlastní kočkoalbum, deníček a další?
Registrace není povinná, ale umožní Vám využívat všechny funkce, které Modrý kocouř.cz nabízí - jednoduché vkládání fotek, komentování nebo komunikace s ostatními Kocouřáky.