<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
janina2
|
Předmět: kocourek nový a záchůdek Přitlapkováno: 24. 9. 2007 20:05:29 |
|
|
ahoj
zdravím všechnykočičáky i kočičíky,mám krásného birmího kocourka starého 3měsíce ,mám ho doma od pátku večera21.9,byl hodně vyděšený-dlouhá cesta v autě jiné prostředí jiní lidé ale hned první večer jsem ho nalákala do postele kde se mnou spinkal ne sice celou noc ale to nevadí je to velký mazel ale hned zaleze někam kde ho není vidět jako za stěnu obývací (tam jsem už to zadělala )a když tak za sedačku kde jesm to sice taky zastavěla ale nějak se tam protlačil a po návratu z práce v pondělí jsem ho tam našla ,myslím si že to chce asi dát mu čas ale bojím že nepapá ani to co byl zvyklý od chovatelky jen koousínek spapal malinký,a vyčural se jednou bohužel na koberec do rohu záchudek má i mu to pořád ukazuju aleasi si myslí že to má na hraní bobiš,dávám ho tam i hrabkám ,přitom škrabadlo pochopil hned jinak je to stašný mazlík muchlivý alekdyž se ukáže někdo jiný tak letí do ukrytu jak střela budu vděčná za každou radu co se týče papání i hlavně záchudku myslím i mně říkali že jak už tam jednou udělá potřebu tak potom i když ho dám jinde tak už bude vědět a najde si ho ale pořád nic(krom toho 1čurání na koberec
janina |
|
|
Odpovědět
|
|
Klára R
|
Předmět: Přitlapkováno: 25. 9. 2007 6:49:26 |
|
|
Když jsme si přivezli naši první kočičku, tak první tři dny nejedla vůbec nic a byla jen jednou na záchůdku, už jsem o ni měla strach, ale potom jsme to všechno překonali a od té doby je to v pohodě. Hodně si s kocourkem hrajte, při hře snadno zapomene, že se mu stýská. Taky zkuste odstranit na pár dní dvířka od záchůdku, naše kočička se tam ze začátku bála, přestože byla od chovatelky zvyklá na záchůdek s dvířky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Kačátko
|
Předmět: Přitlapkováno: 25. 9. 2007 6:57:48 |
|
|
Taky se mu nemusí líbit krytý záchod. Zkuste ho na pár dní nechat odkrytý a až se do něj naučí spolehlivě chodit, tak ho zase přiklopte. _________________ Kačátko+Elsa, Čičik a Ošklivka |
|
|
Odpovědět
|
|
Adéla
Založen: 07.09.2006 Příspěvky: 277 Bydliště: moravské luhy a háje :)
|
Předmět: Přitlapkováno: 25. 9. 2007 10:12:36 |
|
|
Určitě bych sundala dvířka od záchodu. Naše kočky záchod se dvířkama úplně všechny ignorují a radši jdou na kosmický, bez dvířek. Přitom skrz dvířka všechny umí chodit, ale nemají to rády.
Jinak je normální, že je koťátko první dny v novém domově nejisté. Docela dobré je nepouštět ho hned do celého bytu, ale nejdříve nechat pár dní jen v jedné místnosti, kde má vše poblíž a určitě na záchůdek trefí. S kotíkem si hodně hrajte a mazlete ho, dřív si tak na nové prostředí zvykne.
A to, že nechce jíst krmivo, které jedl u chovatele, je taky normální Hlavně, aby něco jedl a především pil. _________________ Adéla - KATANGO*CZ |
|
|
Odpovědět
|
|
janina2
|
Předmět: záchodek Přitlapkováno: 25. 9. 2007 18:23:08 |
|
|
Hurá měli jsme čurání i bobek do záchodku,tak jsem ho stašně chválila jaký je to krásný a hodný kocourek(je to pravda )spapal kousínek granulek z ruky ajinak se pořád pusujeme a mazlíkujeme ataky je hravější hrajeme myšku na 100 způsobů,až přijde ale v pátek páníček z nemocnice domů (ještě se neviděli) tak to zase poletí jak střela za sedačku... a záchudek používá bez dvířek to je pravda uvidíme když tak později zkusíme dát dvířka. |
|
|
Odpovědět
|
|
Luban
|
Předmět: Přitlapkováno: 14. 10. 2007 18:33:28 |
|
|
Tak my jsme si dneska přivezli domů tříměsíčního Kartouzkého kocourka.Moc jsme se na něj těšili a naše šestiletá dcerka a tříletý kluk nemohli dospat. Museli jsem zadělat díru za gaučem,ale jinak je vše v pořádku.Hned papinkal Royalky a trošku konzervy ShinyCat a čůral do záchůdku.Nebyl sice na krytý zvyknutý,ale žádný problém mu to nedělá.Jen jsou zatím vyndaná dvířka.Řádí jako černá ruka,lítá po celém bytě,ocas nahoru... Jsme moc rádi,že to takhle probíhá.Uvidíme jaká bude noc. |
|
|
Odpovědět
|
|
janina2
|
Předmět: kocourek Přitlapkováno: 14. 10. 2007 19:35:42 |
|
|
Tak ten můj bobiš za sedačku spolehlivě zaletí při každé návštěvě ale jinak je jak tygr udatný krom toho když vytáhnu vysavač to se letí schovat před tím strašným obludným a řvoucím vetřelcem.Záchůdek krytý používá i když od chovatelky byl zvyklý na nekrytý ale bez dvířek už jsem jednou zkusila ty dvířka nasadit ale nelíbilo se mu to hned šel čurat jinam naštěstí si vybral odpadkový sáček-šikula tak jsem dala zase dvířka pryč ale nevadí ono není nic cítit používám zverlit,hrudkuje spolehlivě a jemu vyhovuje. |
|
|
Odpovědět
|
|
Luban
|
Předmět: Přitlapkováno: 15. 10. 2007 17:51:41 |
|
|
Noc byla uplně v pohodě.Celou noc spinkal na svém odpočívadle,jen asi hodinu ležel u nás v posteli.Ani jednou nemňoukl.Vůbec nic.Ráno vstával se mnou v půl šesté.Dostal trošku konzervičky.Na záchudek chodí bez problémů,dokonce si i čistí packy,když z něj vylézá.Koukat na něj,to je lepší,než TV. Jsme moc rádi,že ho máme.Je pravda,že se zatím nechce moc mazlit.Jen se nechá pohladit a hned zdrhá.Hodně ho hladím při hrách.To snad ani nevnímá,jak se soustředí na hru. |
|
|
Odpovědět
|
|
Marge
|
Předmět: Přitlapkováno: 15. 10. 2007 19:38:04 |
|
|
Rebecu jsme koupili ( spíš zachránili ) v Petcentru, nebyly jí ještě ani dva měsíce. Naštěstí není plachá, spíš drzá. Rychle si u nás zvykla, navypadala, že by se jí stýskalo. Záchůdek jsem jí připravila vedle schodů, aby na něj viděla a bez problémů ho použila, ale poprvé ho ignorovala a vykakala se pod schody na podlahu, tak jsme jí záchod šoupli na místo, které si vybrala sama a od té doby tam chodí vždycky. Jen jednou jí páníček omylem zavřel na našem záchodě a než jsme jí našli, tak to nevydržela a vyčůrala se, ale ne na zem, do kbelíku na mop.
To taky ilustruje její zvláštní vlastnost, ačkoli je dost upovídaná nikdy nemňouká za dveřmi. V noci, když jí šoupnem z ložnice do pelíšku, je to moc fajn, ale pokud jí někde omylem zavřem, trpělivě mlčky čeká, až si jí najdem, asi posle hesla: zavřít můžou pustit musej´ |
|
|
Odpovědět
|
|
uju
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 11. 2007 21:37:30 |
|
|
Já jsem dnes začala taky řešit docela slušný dilema. Kocourka máme doma druhý den. Co se chození na WC týče, tak je vše perfektní. Hned vše pochopil a nikam jinam ještě nešel.ALE..to co doma je za záchůdky jsou malý fretčí. Kocourkovi dnes přišel poštou velkem spešl pro kočky. říkala jsem si, že bych ho dala nejspíš do koupelny.No, ale teď se chci optat na to, jak teda kocourka přenaučit na jiné WC. Barnabášek chodí na WC v obýváku,kde spinká(nechtěla jsem riskovat a tak jsem mu ho tam dala,aby to neměl nijak daleko). Když záchůdky z bytu odstraním a ukážu mu ten v koupelně,myslíte, že nebude zmatenej? Bude mi tam na něj vůbec chodit? |
|
|
Odpovědět
|
|
beta.1
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 11. 2007 21:49:29 |
|
|
uju napsal: | Já jsem dnes začala taky řešit docela slušný dilema. Kocourka máme doma druhý den. Co se chození na WC týče, tak je vše perfektní. Hned vše pochopil a nikam jinam ještě nešel.ALE..to co doma je za záchůdky jsou malý fretčí. Kocourkovi dnes přišel poštou velkem spešl pro kočky. říkala jsem si, že bych ho dala nejspíš do koupelny.No, ale teď se chci optat na to, jak teda kocourka přenaučit na jiné WC. Barnabášek chodí na WC v obýváku,kde spinká(nechtěla jsem riskovat a tak jsem mu ho tam dala,aby to neměl nijak daleko). Když záchůdky z bytu odstraním a ukážu mu ten v koupelně,myslíte, že nebude zmatenej? Bude mi tam na něj vůbec chodit? | jééé,dejte mu čas,vždyť ho máte druhý den nechte ho ,ať si zvykne,ještě pořád neví co je, je malinkej počkejte aspoň min.týden ,ten kočičí dejte do koupelny,nechte mu otevřeno,ať se rozkouká za dva dny nemá váš byt prozkoumaný,moje kočičky dostali druhý a na jiném místě asi ve 4 měsících,to už znaly byt dobře,nepospíchejte na něj Beta |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 11. 2007 22:12:32 |
|
|
Kocourek je ještě malý a tak by měl mít rozhodně záchůdků víc. Nainstalujte mu do koupelny ten nový velký a nechte mu i ten menší. Teprve až kocourek povyroste tak ho dejte pryč. Já když mám koťata tak mám po bytě třeba i deset záchodků aby to nikdy neměli daleko. |
|
|
Odpovědět
|
|
uju
|
Předmět: Přitlapkováno: 7. 11. 2007 15:18:04 |
|
|
moc dík. Záchůdek dáme na místo,ukážeme mu ho jako další variantu. Jinak ho musím pochválit. Je ohromě čistotnej až sjem to nečekala. |
|
|
Odpovědět
|
|
|