<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
rostac
|
|
|
Odpovědět
|
|
Lenka V.
Založen: 15.03.2007 Příspěvky: 155 Bydliště: Úžice u Kralup n.Vlt
|
Předmět: Přitlapkováno: 13. 11. 2007 14:26:46 |
|
|
Já jsem ten příspěvek na Nově viděla a nezaregistrovala jsem, že by se mělo jednat o Savanovou kočku ... říkali cosi o genetickém experimentu a cca 10 letech šlechtění. Taky zvíře, které tam chodilo, bylo o hodně větší a jiné, než Savana, kterou jsem viděla na výstavě... nevím, možná jsem jen málo dávala pozor _________________ Lenka Venclíková
Dee burmilky
silver & golden
www.burmilla.snadno.eu |
|
|
Odpovědět
|
|
rostac
|
Předmět: Savanová kočka Přitlapkováno: 13. 11. 2007 15:53:42 |
|
|
Nevím na které výstavě jste vieděla tuto kočku, já jsem s ní byl jen na Miss kočka. A je pravdou, že moje kočka neoplývá velikostí, protože byla z vrhu nejmenší ty odtastní byly mnohem větší. To se přeci stává. Navíc je to F3 a zde se můžete podívat na předka mojí savanové kočky F1 http://www.starkatz.net/VZOR37.html
V televizi mluvili o kříženci servala a bengálské kočky a to je jednoznačně savanová kočka. Vznikla před 10 lety v USA jak uváděli, je schválená org. TICA a její vývoj není zdaleka u konce. Nakonec v informacích na mých stránkách je to přesně popsané. Ta kočka, co televize ukazovala, nebyla jestě vyšlechtěná Savanová kočka, byla to F1 max. F2 a ty jsou opravdu velké, protože mají ještě k servalovi velmi blízko. Jsou taky nejdražší, ale v žádném případě ne desetinásobně. Přibližné světové ceny jsou taky uvedeny na mých stránkách.Vyšlechtěná savanová kočka bude až kocour F5 s kočkou F5 a pozdější. Savanoví kocouči až po F3-F4 jsou ještě neplodní. Ale zajimavé je i to, že na těch slovenských stránkách byl odkaz přímo na savanovou kočku na měm webu. |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Přitlapkováno: 14. 11. 2007 8:28:02 |
|
|
Tohle se stává docela často. V novinách nebo v televizi se objeví článek, mluví se o velké vzácnosti plemene a hlavně o astronomických cenách za kterou se takové kočky prodávají. Přitom kdo se v chovu koček trochu pohybuje ví že je všechno jinak. Z poslední doby si vzpomínám na dva podobné případy. První byl článek o kočce, která má každé oko v jiné barvě a jak ji v zemi jejího původu mají téměř za posvátnou a že jde o velkou vzácnost. Přitom různooké kočky se najdou u většiny plemen a jedna nebo dvě jsou k vidění prakticky na každé kočičí výstavě. Dokonce jsem viděla různookou kočku i ve třídě koček domácích. Druhý byl článeček v Expresu kde se psalo o plemeni sphynx, které je velmi vzácné a koťata se odchovávají velmi obtížně a zmiňovali se tam že o víkendu bylo toto vzácné plemeni k vidění na výstavě v izraelském Tel Avivu, kde vzbudilo velkou pozornost. Já jsem byla o stejném víkendu na výstavě v českém Liberci a kupodivu i tam bylo toto převzácné plemeno k vidění hned v několika exemplářích. |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Re: Savanová kočka Přitlapkováno: 14. 11. 2007 8:29:38 |
|
|
rostac napsal: | Nevím na které výstavě jste vieděla tuto kočku, já jsem s ní byl jen na Miss kočka. |
Lenka V. se pohybuje na výstavách po celé Evropě takže jistě měla příležitost na některé z nich tuto kočku vidět. |
|
|
Odpovědět
|
|
Veronika J.
|
Předmět: Re: I to se může stát Přitlapkováno: 20. 5. 2008 16:00:31 |
|
|
A navíc pomalu půldruhýho metru vysokou, co? Mighty, dobrý! _________________ Veronika(Mikuláš a Floppy) |
|
|
Odpovědět
|
|
rostac
|
Předmět: Nová savanová kočka Přitlapkováno: 29. 7. 2008 20:38:32 |
|
|
Ale jak jsem pátral, tak ona opravdu existuje. Ale neumím si představit tu výšku a ty dlouhé roky života. To ani serval není tak vysoký. Někdo si tam zřejmě pohrál geny. S takovou se jednou můžeme i my dočkat třímetrové výšky |
|
|
Odpovědět
|
|
|