<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Týna
|
Předmět: Drápky Přitlapkováno: 23. 11. 2007 15:30:24 |
|
|
Ahoj všichni, potřebovala bych od nějakého zkušeného majitele kočičky vědět, co s drápky. Rambo je rok a půl starý, žije v bytě ale zdá se mi, že má zadní drápky příliš dlouhé. Má je vystrčené i když je v klidu. Když jsem s ním byla v dubnu u veterináře na kontrole, tak mi řekl, že se kočkám drápky nestříhají, že si je obrousí samy. Ale já nevim, jak by si je mohl v bytě obrousit sám a ještě ke všemu ty zadní. A včera jsem ho přistihla jak si je snaží okusovat. Bylo to srandovní vidět ho s tou tlapkou v tlamě ale co když to dělá protože mu to vadí??? poraďte prosím |
|
|
Odpovědět
|
|
Markét
Založen: 10.07.2007 Příspěvky: 136 Bydliště: Jablonec nad Nisou
|
Předmět: Přitlapkováno: 23. 11. 2007 16:13:51 |
|
|
Normálně mu drápky stříhejte dobrými kleštičkami na nehty . Někteří veterináři stále berou kočky jen jako venkovní zvířata která si se vším poradí sama , ale v domácnosti hold ty naši svěřenci potřebují se spoustou věcí pomoct a k tomu patří i drápky . Většina chovatelů koček stříhá drápky už od kotěte aby si dobře zvykla na tuto péči . Kocourkovi nebudou vadit drápky a pro vás to bude mít tu výhodu že drápky nebudou ostré proto případné škrábnutí nebude tak bolestivé . Kdyby se kočičák měl tendenci bránit , zabalte ho o deky a vždy si vezměte jen stříhanou tlapku , nebo si vezměte asistenta omezíte tak možnost případného poranění vás nebo kočičáka . Hodně štěstí . _________________ Mája a Otík |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Drápky Přitlapkováno: 23. 11. 2007 16:39:31 |
|
|
My zadní drápky ani jedné z kočin nestříháme, přijde mi, že mají úplně jiný tvar než ty přední a ani tolik nedorůstají. U předních vždycky slyšíme, že Rubka zatrhává o koberec, ale zadní nikdy nejsou tak dlouhé, aby bylo nutné brát na ně kleštičky.
Více např. i v tomto foru:
http://www.modrykocour.cz/forum/viewtopic.php?t=278&start=0&postdays=0&postorder=
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Týna
|
Předmět: Přitlapkováno: 23. 11. 2007 17:00:56 |
|
|
tak já to s tím ostříháním zkusím. Jsem od toho rošťáka strašně poškrabaná tak to aspoň bude malé plus i pro mě Děkuju za radu |
|
|
Odpovědět
|
|
adelnik
|
Předmět: Přitlapkováno: 23. 11. 2007 18:45:09 |
|
|
Já stříhám zadní i přední. Zadní jen občas, třeba jednou za tři měsíce, ty opravdu nedorůstají rychle a kocour si je neobrušuje tolik, co přední. Přední paciny stříhám častěji, podle toho jak jejich ostrost pociťuju na sobě, když mě kocour chytne packama ruku. Používám nůžky na drápky, vždy jen malý kousek, tak aby se nepoškodilo lůžko (to růžové v drápku). Nejsem pak tak doškrábaná, když si spolu hrajeme. Ve většině případů se poškodí jen svrchní vrstva kůže, nejde to do krve. _________________ adelnik + Amís + Dori + Mia + MrnyVrny
"Každý život by měl mít devět koček." Jack Canfield |
|
|
Odpovědět
|
|
Adéla o.
|
Předmět: Nedrápky Přitlapkováno: 7. 12. 2007 22:23:53 |
|
|
Drápků se to sice netýká ale přijde mi to k těm pacičkám tak nějak nejblíž... Dnes jsme zjistili, že kočičák má suchá bříška paciček. Je zcela domácí nikam nechodí, takže nehrozí, že by to bylo od venkovní soli. Máte někdo zkušenost, jestli je to jen suchá kůžička nebo plíseň a co s tím. Napadá mě samozřejmě namazat ale čím? když si to pravděpodobně olíže... |
|
|
Odpovědět
|
|
terez4
|
Předmět: Přitlapkováno: 8. 12. 2007 8:39:35 |
|
|
Ty suché, někdy až skoro popraskané tlapky má náš kocourek taky. Myslím, že to je ze steliva- má absorpční schopnosti a vysušuje tlapky. Taky nevím, co s tím, necháváme to být. Naše druhá kočka ten problém nemá |
|
|
Odpovědět
|
|
Adéla o.
|
Předmět: Přitlapkováno: 8. 12. 2007 19:51:12 |
|
|
Taky si myslím, že to bude ze steliva, protože z koberců to nejspíš mít nebude a žádný drasťáky na podlahu nepoužíváme. Stelivo má Catsan- co použiváte vy? (pro zajímavost). Já se v pondělí chystám k vetovi s druhým kočičákem - rýma a už i teče z očí - tak se ho na to zeptám. Napadl mě dětský olejíček, ten by měl bejt nezávadnej ale jak je to mastný aby se z toho nepo... Navíc jsou většinou navoněný a to by se mu nejspíš taky nelíbilo.... Anebo klasika sádlem...to by si teda pošmák!!! |
|
|
Odpovědět
|
|
Adéla o.
|
Předmět: Přitlapkováno: 8. 12. 2007 19:59:53 |
|
|
CITAT:Náš kocúr Tomi, tiež rok a pol, má tiež veľmi popraskané packy, tiež ich má pohryzené od myši. On loví niekoľko za deň a hrá sa s nimi až dokedy myš neskape. Takže idem objednať sprej na zooplus.de, tí ktorí si to objednali tam píšu, že ten sprej dosť smrdí, ale hlavne mačkám už po niekoľkých použitiach pomáha. Či Vám ho zašlú aj do Čiech neviem, ale myslím si, že by nemal byť problém, ak zaplatíte kreditnou kartou.
- To jsem našla v diskusi na téma suché a popraskané tlapky a od jiného človíčka, že jim vet doporučil klasickou vazelínu. No a já uvidím v pondělí... |
|
|
Odpovědět
|
|
adelnik
|
Předmět: Přitlapkováno: 8. 12. 2007 23:51:46 |
|
|
My používáme Biocats, někdy Mikeše (když zapomenu zajít do zverimexu), a tlapky jsou v pohodě. _________________ adelnik + Amís + Dori + Mia + MrnyVrny
"Každý život by měl mít devět koček." Jack Canfield |
|
|
Odpovědět
|
|
terez4
|
Předmět: Přitlapkováno: 9. 12. 2007 10:29:34 |
|
|
My používáme Biocats fresh, ale je to asi individuální u každé kočky- kocour má tlapky suché a popraskané, kočka jemné a hebké a samozřejmě používají stejný záchod, oba čistě bytoví. Zatím jsme s tím nic nedělali, ale zkusím tu vazelínu, možná by šel i klasický olej |
|
|
Odpovědět
|
|
Esme
|
Předmět: Re drápky Přitlapkováno: 9. 12. 2007 20:28:59 |
|
|
Zdravím včechny kočkomily,
musím se přiznat. že, když je zjevné, že naší kočičandě je nutné ostříhat drápky, v obavě aby se neopakovali manévry jako při koupání / mimochodem, na kočičím šamponu je, že se má nechat cca 5 min působit cha, cha/, vypozoruji, kdy je na veterině , na kterou dohlédnu z okna volná čekárna a nechám Ťapičce drápky za 39 Kč ostříhat . Za ty uštřené nervy to stojí.
Zdraví Esme a Ťapka3 / už mám zápis ve zlaté knize koček/ |
|
|
Odpovědět
|
|
Adéla o.
|
Předmět: popraskané tlapky Přitlapkováno: 27. 12. 2007 20:52:49 |
|
|
trošku se zpožděním... Dostali jsme od veterináře Ochranný a regenerační balzám na tlapky Pets are friends. Výrobce je uveden MVDr. Pantůček z Brna. Je tam i povídání o balzámu na drápky. Údajů je na piksle víc ale já nevím jestli to tu můžu napsat kvůli "reklamě". Jestli i tohle je moc tak se omlouvám. Jinak říkal vet,že může být i ta klasika v podobě sádla ale vzhledem k tomu,že si to nejspíš olíže, tak aby z toho zase nebyl průjem... |
|
|
Odpovědět
|
|
terez4
|
Předmět: Přitlapkováno: 30. 12. 2007 21:23:06 |
|
|
Adéla: díky za informaci. Pozorujete nějaké zlepšení? Našla jsem si ty kapky na internetu, ale informace o složení tam nejsou, můžete prosím napsat, jaká je hlavní účinná složka, nebo obecně co to obsahuje? Děkuju |
|
|
Odpovědět
|
|
terez4
|
Předmět: Přitlapkováno: 31. 12. 2007 9:13:25 |
|
|
Jinak my jsme zkusili potírat tlapky olivovým olejem, nejdřív se mu to moc nelíbilo, hlavně to, že mu kloužou nohy, mastné otisky byly všude. Ale už po první aplikaci oleje byly druhý den tlapky hebké. Teď už vždy vychytám okamžik, kdy se ukládá ke spánku, tlapičky mu jemně potřu (přijde mi , že už je skoro sám nastavuje), olej se vstřebá, zatímco kocour spí. |
|
|
Odpovědět
|
|
Adéla o.
|
Předmět: Balzám na tlapky Přitlapkováno: 17. 1. 2008 22:54:52 |
|
|
Zlepšení je minimální ale už mu zmizely takové ty praskliny do černa. Ted má packy prostě jen suché. Ono by to taky chtělo mazat častějš, jenže já vždycky čekám až úplně padne do "bezvědomí" protože jinak si nenechá namazat vůbec nic. Bohužel to moc často není - je hroznej rarach, tvrdě spí asi většinou když spím i já... Složení je hlavně ta bílá vazelína. Já teď nemám pikslu u sebe, takže to je jen co vím z hlavy. Příště se polepším... |
|
|
Odpovědět
|
|
|