<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Nashira
|
Předmět: uchovneni Přitlapkováno: 24. 6. 2007 17:31:34 |
|
|
Ahoj, mela bych par dotazu, se kterymi si nejsem jista, kdyby se nasla nejaka dobra duse, ktera by nam pomohla predem diky.
1. Pro uchovneni kocky s PP staci ziskat 1x EX na vystave - ok, je potreba si pote jeste o uznani chovnost nekde zadat, nebo je to automaticke s tim, ze se pak vysledky zapisuji do krycich (a vsech moznych) listu?
2. Pokud chci nechat uchovnenou kocicku nakryt, jak je to s ockovanim, co kdyz jeho platnost vyprsi v prubehu gravidity, ale nikoliv ze zacatku, takze neni vhodne ockovat tesne pred ?
3. Muzu o chov. stanici zazadat az v prubehu gravidity, nebo je potreba mit vybaveno dopredu ?
To je asi zatim vse, dik moc |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Re: uchovneni Přitlapkováno: 24. 6. 2007 18:14:25 |
|
|
Nashira napsal: | Ahoj, mela bych par dotazu, se kterymi si nejsem jista, kdyby se nasla nejaka dobra duse, ktera by nam pomohla predem diky.
1. Pro uchovneni kocky s PP staci ziskat 1x EX na vystave - ok, je potreba si pote jeste o uznani chovnost nekde zadat, nebo je to automaticke s tim, ze se pak vysledky zapisuji do krycich (a vsech moznych) listu?
2. Pokud chci nechat uchovnenou kocicku nakryt, jak je to s ockovanim, co kdyz jeho platnost vyprsi v prubehu gravidity, ale nikoliv ze zacatku, takze neni vhodne ockovat tesne pred ?
3. Muzu o chov. stanici zazadat az v prubehu gravidity, nebo je potreba mit vybaveno dopredu ?
To je asi zatim vse, dik moc |
1. Na výstavě získá kočka Ex a tím má kočka dočasnou chovnost na dva roky - až budete žádat o vystavení PP narozených koťat tak přiložíte ke krycímu listu i kopii posudku a diplomu z této výstavy.
2. Já po domluvě se svým veterinářem očkuji až po porodu nejčastěji při prvním očkování koťat. Účinnost vakcin trvá delší dobu, takže s tím není problém.
3.Lepší je zažádat předem, já jsem žádala když bylo mojí kočce šest měsíců, protože už jsem věděla že se chovu určitě budu věnovat. |
|
|
Odpovědět
|
|
sandra001
|
Předmět: jak uchovnit kocourka Přitlapkováno: 28. 12. 2007 13:20:51 |
|
|
ahoj, mám doma 7 měsíců starého kocourka a chtěla bych ho uchovnit, poradí mi prosím někdo co všechno je třeba udělat než půjde na výstavu? [color=red][/color] |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Re: jak uchovnit kocourka Přitlapkováno: 28. 12. 2007 13:46:01 |
|
|
sandra001 napsal: | ahoj, mám doma 7 měsíců starého kocourka a chtěla bych ho uchovnit, poradí mi prosím někdo co všechno je třeba udělat než půjde na výstavu? |
Předpokládám že jde o kocourka s PP. Stejně jak je to uvedeno u kočky i pro uchovnění kocoura vám stačí jediná výstava po dovršení 10 měsíců věku, na které kocour musí získat výbornou a získá tak chovnost na dva roky. Pro trvalou chovnost musí získat titul "šampion". Jak postupovat při přihlášení na výstavu se poraďte s chovatelem který vám kocourka prodal (rozhodně by měl vědět jaké máte s jeho odchovem plány) nebo se podívejte na www.kotatko.net - tam je vše podrobně popsáno. |
|
|
Odpovědět
|
|
sandra001
|
Předmět: Re: jak uchovnit kocourka Přitlapkováno: 28. 12. 2007 14:06:09 |
|
|
děkuji za radu!
ještě jsem slyšela, že se musím přihlásit do nějaké organizace... |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Re: jak uchovnit kocourka Přitlapkováno: 28. 12. 2007 15:55:57 |
|
|
sandra001 napsal: | děkuji za radu!
ještě jsem slyšela, že se musím přihlásit do nějaké organizace... |
Ano to je pravda a na stránkách o kterých píšu určitě najdete všechny potřebné informace. Pokud jste si koupili kotě na chov, měl by vám všechny potřebné poskytnout chovatel od kterého kotě máte, je to součástí chovatelského servisuu, který by měl být samozřejmostí. |
|
|
Odpovědět
|
|
Pomněnka
|
Předmět: Přitlapkováno: 28. 12. 2007 18:31:18 |
|
|
Zdravím, jen malou poznámku. Ikdyž kocour získá chovnost v 10ti měsících na svýstavě.krýt ale může až po dovršení jednoho roku, což je druhá podmínka jak pro kočku-matku, aby na koťata byl vystaven PP. |
|
|
Odpovědět
|
|
|