<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Kosheeen
|
Předmět: Kde sehnat nejlevnější škrabadlo Přitlapkováno: 29. 1. 2008 16:53:56 |
|
|
V sobotu si pojedeme pro koťátko a firma u které jsem měla objednané škrabadlo v podobě vlny selhala. Poraďte kde rychle seženu nové. Moc děkuji |
|
|
Odpovědět
|
|
J.
|
Předmět: Re: Kde sehnat nejlevnější škrabadlo Přitlapkováno: 29. 1. 2008 16:59:59 |
|
|
Kosheeen napsal: | V sobotu si pojedeme pro koťátko a firma u které jsem měla objednané škrabadlo v podobě vlny selhala. Poraďte kde rychle seženu nové. Moc děkuji | Kosheen, zdravím,
no myslím, že v podstatě v každém Zverimexu nebo větším obchodě se zvířecím sortimentem ... záleží, odkud jste? A škrabadlo přinejhorším nemusíte mít hned 1. den s příchodem koťátka, ono to chvilinku potrvá, než se i rozkouká a tak, takže můžete bez něj ten týden být . _________________ J. a její společenstvo ...
mňau! |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Re: Kde sehnat nejlevnější škrabadlo Přitlapkováno: 29. 1. 2008 18:04:05 |
|
|
j. napsal: | Kosheeen napsal: | V sobotu si pojedeme pro koťátko a firma u které jsem měla objednané škrabadlo v podobě vlny selhala. Poraďte kde rychle seženu nové. Moc děkuji | Kosheen, zdravím,
no myslím, že v podstatě v každém Zverimexu nebo větším obchodě se zvířecím sortimentem ... záleží, odkud jste? A škrabadlo přinejhorším nemusíte mít hned 1. den s příchodem koťátka, ono to chvilinku potrvá, než se i rozkouká a tak, takže můžete bez něj ten týden být . |
Tak s tím bych moc nesouhlasila-kotě škrabat potřebuje a nebude-li mít ihned k dispozici něco, kde neškodí, může nastat problém s odnaučováním. Nouzově lze použít kus starého koberce nebo vysloužilou rohožku, nebo nějaký starý kobereček. Náš kocouř má škrabadlo, tam škrabe zuřivě, a pak má povolený jeden kobereček v obýváku, který je puckatý sám o sobě, takže škrabání nevadí, no a všechny rohožky v bytě. A neškrabe nikde jinde. Rychle pochopil, že těch míst, kde má povoleno, je dost, a nezkouší místa nežádoucí (křesla, nábytek atp.). Provizorně to vyřešte takto nějak, pak můžete škrabadlo dokoupit, ale své místo k tomu určené mít musí HNED! _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
mixatko.v
|
Předmět: Kde škrabadlo? Přitlapkováno: 30. 1. 2008 9:42:11 |
|
|
Rozhodně nedoporučuji internetový obchod, kde jsem za poštovné zaplatila víc než za samotné škrabadlo.V každém obchodě je to lacinší. Zdravím! |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Re: Kde škrabadlo? Přitlapkováno: 30. 1. 2008 9:47:25 |
|
|
mixatko.v napsal: | Rozhodně nedoporučuji internetový obchod, kde jsem za poštovné zaplatila víc než za samotné škrabadlo.V každém obchodě je to lacinší. Zdravím! |
Tak s tím bych si dovolila nesouhlasit. Záleží na tom jaké má internetový obchod podmínky prodeje - ty si samozřejmě musíte zjistit. Já jsem z Prahy a nakupuji prakticky všechny kočičí potřeby přes internet a ještě mi je zadarmo (nebo za 20 Kč, pokud jde o menší nákup) dovezou až domů. |
|
|
Odpovědět
|
|
hanuled
|
Předmět: Přitlapkováno: 30. 1. 2008 10:18:00 |
|
|
My platíme poštovmé 80kč, při převodu platby na účet. Určitě se proto vyplatí nakupovat ve větším množství.
Ono totiž ceny v kamenných obchodech a vůbec u šplhadel a škrabadel jsou podstatně vyšší než ty na internetu, nebo alespoň v naše regionu, nevím jak je to třeba v Praze. Takže i těch 80 kč je pořád ještě méně než např. 20% marže. My máme vyhlídnuté šplhaldo za 3.000 z internetového obchodu a v kamenném obchodě jsem se na to stejné dívala a prodávali ho za 4.000- navíc prý ještě akční nabídka!!! |
|
|
Odpovědět
|
|
kockodan
Založen: 26.02.2007 Příspěvky: 204 Bydliště: Praha - Petrovice
|
Předmět: Re: Kde sehnat nejlevnější škrabadlo Přitlapkováno: 30. 1. 2008 10:31:21 |
|
|
Kosheeen napsal: | V sobotu si pojedeme pro koťátko a firma u které jsem měla objednané škrabadlo v podobě vlny selhala. Poraďte kde rychle seženu nové. Moc děkuji |
Pokud jste z Prahy, doporucuji inter. obchod Miga.
Kdyz jsem si pred rokem poridila Paskala, prosla jsem toho spoustu a moje vybrane skrabadlo bylo zde nejlevnejsi. Bydlim blizko, takze jsem si pro nej zajela, cimz odpadlo postovne nebo dovozne. Skrabadlo je budka, sloupek, odpocivadlo, sloupek, tunel.
Skrabadlo vlna jen takoveto pokladaci na zem male vyjde vsude tak nastejno. Taky ho mame, ale Paskal pod nim jen ciha pri hrani na lov, nepouziva jej, stejne jako to stojaci.
Takze mozna vzhledem k cene by stacily nejake koberecky a rohozky, jak na zem, tak na stenu.
Ale spis se orientujte podle toho, na co je kote zvykle z domova a to mu kupte i k vam, myslim, ze to je u nas duvod, proc se Paskal na skrabadlo nenaucil, v puvodnim doma mel koberce. Ale brala jsem si ho starsiho. |
|
|
Odpovědět
|
|
Kačátko
|
Předmět: Přitlapkováno: 30. 1. 2008 10:33:19 |
|
|
My jsme koupili cca 150 cm škrabadlo za 1000 Kč v akci v Lidlu. Pravdou je, že neoplívá největší stabilitou (je lepší ho napevno přidělat ke zdi) a a při sestavování musel přítel trochu improvozovat, protože některé dodané šrouby byly moc krátké... _________________ Kačátko+Elsa, Čičik a Ošklivka |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Re: Kde škrabadlo? Přitlapkováno: 30. 1. 2008 10:34:51 |
|
|
mixatko.v napsal: | Rozhodně nedoporučuji internetový obchod, kde jsem za poštovné zaplatila víc než za samotné škrabadlo.V každém obchodě je to lacinší. Zdravím! |
Taky nesouhlasím-téměř vše pro své miláčky-psa i kočku-kupuji přes internet ke své naprosté spokojenosti. Poštovné vyváží daleko nižší cena všeho, co internetové obchody nabízejí. Je třeba najít takový, který má nižší poštovné nebo v případě většího nákupu i dovoz zdarma. Kdo má k dispozici internet a trochu času, nemá problém si takový obchod najít.je jich mnoho. Bydlím v menším městečku, máme tady 3 prodejny s potřebami pro mazlíky, dál něco prodává každá samoobsluha, peňák i Plus, ale stejně nakupuju v pohodlí domova od PC, a rozhodně ušetřím. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
|
|
Odpovědět
|
|
Vendy
|
Předmět: Přitlapkováno: 30. 1. 2008 14:11:24 |
|
|
My jsme kupovali skrabadlo taky pres internet a muzu rict, ze jsme opravdu spokojeni. No ale hlavne kocicky . Skrabadlo je upevneno nahore u stropu a dokonale odolava naporum a skokum nasich cicin.
Postovne z Prahy do Karvine nas vyslo asi na 300Kc, ale myslim si, ze to je porad uchazejici. Odpocivadlo zatim splnuje vsechny nase pozadavky a kdyz jsem se orientacne divala v klasickych obchodech, tak by nas vyslo urcite draz a to taky v mnoha jinych eshopech.
http://www.allpet.cz/scripts/podrobnosti.php?IDZ=9493 |
|
|
Odpovědět
|
|
Pavla1
|
Předmět: Přitlapkováno: 30. 1. 2008 18:22:51 |
|
|
My jsme teď čičinám koupili toto škrábadlo http://www.exo-eko.cz/Odpocivadla-a-pelisky-pro-kocky/Skrabadlo-Luxus . Přišlo za necelý týden od objednání a doprava byla zdarma. Na internetu nakupuji 99% kočičích potřeb - bydlím v malém městečku, kde nejluxusnějším krmivem je Whiskas a raději si připlatím okolo 100,- Kč za dovoz až domů , než abych poslouchala manželovy řeči - když by musel se mnou jet pro něco do města _________________ Pavla
http://www.kocicinadeje.estranky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 30. 1. 2008 18:28:13 |
|
|
Kdo se chce podívat na tento odkaz a zkopíruje ho, musí vymazat tečku za Luxus. Jinak to nefunguje! _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Přitlapkováno: 30. 1. 2008 18:35:28 |
|
|
Už to funguje správně, tu tečku jsem v původním příspěvku "posunula".
April, moderátorka _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 30. 1. 2008 19:16:33 |
|
|
Pavla1 napsal: | My jsme teď čičinám koupili toto škrábadlo http://www.exo-eko.cz/Odpocivadla-a-pelisky-pro-kocky/Skrabadlo-Luxus . Přišlo za necelý týden od objednání a doprava byla zdarma. Na internetu nakupuji 99% kočičích potřeb - bydlím v malém městečku, kde nejluxusnějším krmivem je Whiskas a raději si připlatím okolo 100,- Kč za dovoz až domů , než abych poslouchala manželovy řeči - když by musel se mnou jet pro něco do města |
Teda to je fakt luxus! Ty čičiny se mají! Nám by se to do obýváku asi nikam nevešlo _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
|
|
Odpovědět
|
|
MichaelaK
|
Předmět: Přitlapkováno: 31. 1. 2008 12:33:41 |
|
|
tatiana napsal: | Pavla1 napsal: | My jsme teď čičinám koupili toto škrábadlo http://www.exo-eko.cz/Odpocivadla-a-pelisky-pro-kocky/Skrabadlo-Luxus . Přišlo za necelý týden od objednání a doprava byla zdarma. Na internetu nakupuji 99% kočičích potřeb - bydlím v malém městečku, kde nejluxusnějším krmivem je Whiskas a raději si připlatím okolo 100,- Kč za dovoz až domů , než abych poslouchala manželovy řeči - když by musel se mnou jet pro něco do města |
Teda to je fakt luxus! Ty čičiny se mají! Nám by se to do obýváku asi nikam nevešlo |
No tak u nás by to byla "opičárna, která v žádném případě nebude v obýváku" Přítel sice našeho macina miluje, ale nehodlá bydlet v kočičím parku ... takže máme v ložnici středně velké odpočívadlo a můžeme být rádi Ale je fakt, že já jako estét a člověk, který miluje design tu nevzhlednost některých kočičích věcí prostě přehlížím _________________ Michaela & Bentley |
|
|
Odpovědět
|
|
Pavla1
|
Předmět: Přitlapkováno: 31. 1. 2008 13:01:13 |
|
|
My ho máme do zimní zahrady - za slunečných dní v zimě a pak od jara do podzimu je to nejoblíbenější "místnost" našich i depozitovaných kočiček - taky jsem ho nekupovala jenom pro své 4 čičiny, ale i pro přechodně bydlící _________________ Pavla
http://www.kocicinadeje.estranky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
Lusilka
|
Předmět: kočičí stromy Přitlapkováno: 31. 1. 2008 13:22:49 |
|
|
Pavla1 napsal: | My ho máme do zimní zahrady - za slunečných dní v zimě a pak od jara do podzimu je to nejoblíbenější "místnost" našich i depozitovaných kočiček - taky jsem ho nekupovala jenom pro své 4 čičiny, ale i pro přechodně bydlící |
..............................www.kocicistromy.com.........................jsme tu pro vás !! |
|
|
Odpovědět
|
|
Danetka
|
Předmět: Re: Kde sehnat nejlevnější škrabadlo Přitlapkováno: 23. 2. 2008 14:02:45 |
|
|
Já jsem na tom taky teď nějak stejně.Pro koťátko si jdu sice až za měsíc,ale pořád sedím u PC a hledám,čtu,vybírám,studuju,porovnávám...až mi z toho kolikrát jdou oči kolem :roll:takovej záchod nebo menší,přepravku nebo tašku,odpočívadlo malé,velké,střední???Velikou nevýhodu vidím v tom,že jsem ještě nenarazila na obchod,kde by si člověk věci mohl prohlédnout,osahat..přeci jen na obrázcích to kolikrát vypadá jinak než ve skutečnosti a když něco koupím,tak chci aby to tak nějak vypadalo ,ale hlavně vydrželo!!Z původně plánovaného malého odpočívadla jsem se dopracovalo k tomu,že když už,tak už(přeci kočičku neošidím !) a tak se koukám na škrabadla do stropu a v jednom si nejsem jistá-když je odpočívadlo nastavitelné mezi 2,3-2,6m a my máme strop ve výšce 2,8m je to problém nebo to i přesto jde ke stropu nějakými šrouby ukotvit??Budu ráda za informace mě jako (zatím) laikovi vzdálené...a tady pár netových obchůdků: www.chovatelske-potreby.ajaxshop.cz. www.stekaciobchod.cz www.alfazviratka.cz www.krmeni.cz www.hafani.cz. www.4pet.cz www.4tlapky.cz www.packa.cz www.akarazoo.cz www.eshop.genetic.cz www.promazliky.cz ...a tady jsou krásná odpočívadla,ale ty už jsou za víc www.zooshop24.unas.cz ....co jsem tak porovnávala a že toho bylo dost,tak celkově mi přijde nejlevnější asi už zmiňované exo-eko.A mají i docela výběr.... |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Re: Kde sehnat nejlevnější škrabadlo Přitlapkováno: 23. 2. 2008 14:52:06 |
|
|
Pokud si chcete zboží osahat tak ho přes internet nakupovat nemůžete, ale musíte se vypravit přímo do kamenného obchodu nebo třeba na kočičí výstavu (nevím odkud jste, pokud z Prahy nebo okolí tak můžete přijít třeba 1.-2.3. na výstavu do hotelu Pyramida) - tam bývá velký sortiment a také dobré ceny. Nebo si vyberte určtý typ toalety nebo přepravky v obchodě, zapište si jeho název nebo značku a na internetu si pomocí vyhledávače můžete konkrétní výrobek najít a objednat.
Co se týká škrabadla tak musíte koupit takové které je na vaši výšku stropu. Pokud v nabídce není, musíte se domluvit s výrobcem a přidat třeba ještě 30 cm sloupek a jedno patro navíc. Škrabadlo koupíte nejlevněji přímo u výrobce např. www.prokocky.cz - skoro na každé výstavě jsou se svou nabídkou, navíc si můžete z vyráběných dílů sestavit škrabadlo podle svojí fantazie. |
|
|
Odpovědět
|
|
beta.1
|
Předmět: Re: Kde sehnat nejlevnější škrabadlo Přitlapkováno: 23. 2. 2008 15:13:31 |
|
|
Danetka napsal: | Já jsem na tom taky teď nějak stejně.Pro koťátko si jdu sice až za měsíc,ale pořád sedím u PC a hledám,čtu,vybírám,studuju,porovnávám...až mi z toho kolikrát jdou oči kolem :roll:takovej záchod nebo menší,přepravku nebo tašku,odpočívadlo malé,velké,střední???Velikou nevýhodu vidím v tom,že jsem ještě nenarazila na obchod,kde by si člověk věci mohl prohlédnout,osahat..přeci jen na obrázcích to kolikrát vypadá jinak než ve skutečnosti a když něco koupím,tak chci aby to tak nějak vypadalo ,ale hlavně vydrželo!!Z původně plánovaného malého odpočívadla jsem se dopracovalo k tomu,že když už,tak už(přeci kočičku neošidím !) a tak se koukám na škrabadla do stropu a v jednom si nejsem jistá-když je odpočívadlo nastavitelné mezi 2,3-2,6m a my máme strop ve výšce 2,8m je to problém nebo to i přesto jde ke stropu nějakými šrouby ukotvit??Budu ráda za informace mě jako (zatím) laikovi vzdálené...a tady pár netových obchůdků: www.chovatelske-potreby.ajaxshop.cz. www.stekaciobchod.cz www.alfazviratka.cz www.krmeni.cz www.hafani.cz. www.4pet.cz www.4tlapky.cz www.packa.cz www.akarazoo.cz www.eshop.genetic.cz www.promazliky.cz ...a tady jsou krásná odpočívadla,ale ty už jsou za víc www.zooshop24.unas.cz ....co jsem tak porovnávala a že toho bylo dost,tak celkově mi přijde nejlevnější asi už zmiňované exo-eko.A mají i docela výběr.... |
pokud mohu poradit,ohledně škrábadla,podívejte se sem,udělají na míru.I když je cena trochu vyšší,ale určitě co se týče kvality,je kvalitnější než kupovaná,v obchechhttp://www.kocicistromy.com/ |
|
|
Odpovědět
|
|
Danetka
|
Předmět: Re: Kde sehnat nejlevnější škrabadlo Přitlapkováno: 23. 2. 2008 16:11:19 |
|
|
Alena V. napsal: | Pokud si chcete zboží osahat tak ho přes internet nakupovat nemůžete, ale musíte se vypravit přímo do kamenného obchodu nebo třeba na kočičí výstavu (nevím odkud jste, pokud z Prahy nebo okolí tak můžete přijít třeba 1.-2.3. na výstavu do hotelu Pyramida) - tam bývá velký sortiment a také dobré ceny. Nebo si vyberte určtý typ toalety nebo přepravky v obchodě, zapište si jeho název nebo značku a na internetu si pomocí vyhledávače můžete konkrétní výrobek najít a objednat.
Co se týká škrabadla tak musíte koupit takové které je na vaši výšku stropu. Pokud v nabídce není, musíte se domluvit s výrobcem a přidat třeba ještě 30 cm sloupek a jedno patro navíc. Škrabadlo koupíte nejlevněji přímo u výrobce např. www.prokocky.cz - skoro na každé výstavě jsou se svou nabídkou, navíc si můžete z vyráběných dílů sestavit škrabadlo podle svojí fantazie. |
Já tím osáháním měla na mysli prohlédnout si ho to zboží.Samozřejmě,že objíždím zveráky a chov,potřeby,kde se dá,ale většinou ani tam nemají větší odpočívadla skladem-všechno jen na objednávku a podle obrázků .A to platí vlastně třeba i sWc,mám pár typů vyhlédnutých,ale ještě jsem na ně nikde v obchodě nenarazila a jezdit kvůli tomu do Prahy -to by se mi asi zase dost ten nákup prodražil ...stejně to vidím asi tak,že mi nic jiného nezbyde a že prostě něco koupím aniž bych měla šanci si to prohlédnout v reále...tak doufám jen,že vyberu dobře |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Re: Kde sehnat nejlevnější škrabadlo Přitlapkováno: 23. 2. 2008 17:10:20 |
|
|
Danetka napsal: |
Já tím osáháním měla na mysli prohlédnout si ho to zboží.Samozřejmě,že objíždím zveráky a chov,potřeby,kde se dá,ale většinou ani tam nemají větší odpočívadla skladem-všechno jen na objednávku a podle obrázků .A to platí vlastně třeba i sWc,mám pár typů vyhlédnutých,ale ještě jsem na ně nikde v obchodě nenarazila a jezdit kvůli tomu do Prahy -to by se mi asi zase dost ten nákup prodražil ...stejně to vidím asi tak,že mi nic jiného nezbyde a že prostě něco koupím aniž bych měla šanci si to prohlédnout v reále...tak doufám jen,že vyberu dobře |
Výstavy koček nejsou jen v Praze, ale po celé republice a nabídka škrabadel je vždy bohatá. |
|
|
Odpovědět
|
|
Isabella
|
Předmět: Škrabadlo Přitlapkováno: 26. 2. 2008 13:37:34 |
|
|
My máme škrabadlo vyrobené. Manžel ho vyrobil na míru do výklenku v předsíni a navíc je zapřené jak o podlahu, tak o strop, takže je hodně stabilní a kočky můžou řádit. Je pravda, že nejdražší je provázek. Udělali jsme silnější kůlek. Až budeme dělat druhé do obyváku, tak uděláme tenčí kůlek. |
|
|
Odpovědět
|
|
Danetka
|
Předmět: Přitlapkováno: 28. 2. 2008 10:11:48 |
|
|
My jsme si nakonec odpočívadlo objednali v Německu-mají věší výběr,velikostí i barev,a vyjde to i levněji.Tedy pokud někoho v Německu máte komu se dá objednané zboží zaslat,protože doručení až sem je dost drahé.
Pro toho,kdo tu možnost má,2 adresy
http://www.ebay.de/ do vyhledávače zadat kratzbaum.Je to netová aukce a dá se tu pořídit opravdu veliké škrabadlo za rozumnou cenu.
http://www.amazon.de/ to je normální netový obchod,tedy spíš nákupní středisko |
|
|
Odpovědět
|
|
Kačátko
|
Předmět: Přitlapkováno: 28. 2. 2008 12:02:12 |
|
|
Škrabadla všech velikostí za rozumnou cenu nabízí též německý www.zooplus.de . Poštovné z Německa vyjde na 4,9 EUR, což se mi nezdá moc. Navíc u jednotlivých druhů lze po rozkliknutí najít i zkušenosti lidí, kteří si daný typ již pořídili (bytelnost, stabilita atd.).
Pokud si chce někdo velké škrabadlo skutečně "osahat", doporučuji navštívit OBI a jemu podobné obchody. V sekci pro zvířata mají vystavená již smontovaná škrabadla různých velikostí. _________________ Kačátko+Elsa, Čičik a Ošklivka |
|
|
Odpovědět
|
|
Gumidek
|
Předmět: Přitlapkováno: 29. 2. 2008 10:40:31 |
|
|
Ahoj, vbrala jsem si škrábadlo tady http://www.happyanimals.cz/odpocivadla-skrabadla/ . Zodpověděli mi i dotazy mailem. Váhala jsem u velikosti, nakonec jsem se rozhodla pro větší a podle reakcí kočičky jsem udělala dobře |
|
|
Odpovědět
|
|
ARWEN
|
Předmět: škrabadlo Přitlapkováno: 12. 3. 2008 13:13:58 |
|
|
Já jsem Mojence pořídila toto škrabadlo http://zoo.lexia.cz/Kocky/Ilka-Gigant/ koupila jsem ho na HappyAnimals, ale už ho nemají v nabídce. Jsem s ním opravdu moc spokojena a Mojidlo taky. |
|
|
Odpovědět
|
|
janina2
|
Předmět: Re: škrabadlo Přitlapkováno: 7. 4. 2008 17:48:40 |
|
|
ARWEN napsal: | Já jsem Mojence pořídila toto škrabadlo http://zoo.lexia.cz/Kocky/Ilka-Gigant/ koupila jsem ho na HappyAnimals, ale už ho nemají v nabídce. Jsem s ním opravdu moc spokojena a Mojidlo taky. |
ahoj tak to jsem ráda,že tady je někdo kdo si pořídil odpočívadlo Ilka-Gigant a je s ním spokojen už čekám že mi zítra nebo pozítří přijde domů,je to teda ranec peněz(a ještě ho zdrahli ) ale myslím že tomu mému tygru usurijskému bude vyhovovat,bude mít výhled co se kde děje |
|
|
Odpovědět
|
|
fundog
|
|
|
Odpovědět
|
|