<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Andy Anonymní
|
Předmět: ockovani proti FeLV Přitlapkováno: 15. 4. 2005 20:46:10 |
|
|
Ahojky! Prosim o radu. Byli jsme naockovat naseho kocourka proti FeLV na veter. klinice Kolma, vsechno vypadalo ok. Pan doktor prisel, zmeril teplotu a pichnul ockovani. Az po celkem rychlem osetreni jsem si v aute uvedomila, ze v knizkach psali, ze nam mel nejdriv udelat krevni test na FeLV. Ted nas ceka druhe ockovani a protoze za vakcinu si pan doktor uctoval pres 600,- a imunitu ziska nase kote az po 2.vakcine, rada bych se vyvarovala jakehokoli nebezpeci pro kote. Mate nekdo zkusenost s timto typem vakcinace a take s touto veter.klinikou? Diky za odpovedi |
|
|
Odpovědět
|
|
Anonymní
|
Předmět: Re: ockovani proti FeLV Přitlapkováno: 1. 2. 2006 0:13:43 |
|
|
Andy napsal: | Ahojky! Prosim o radu. Byli jsme naockovat naseho kocourka proti FeLV na veter. klinice Kolma, vsechno vypadalo ok. Pan doktor prisel, zmeril teplotu a pichnul ockovani. Az po celkem rychlem osetreni jsem si v aute uvedomila, ze v knizkach psali, ze nam mel nejdriv udelat krevni test na FeLV. Ted nas ceka druhe ockovani a protoze za vakcinu si pan doktor uctoval pres 600,- a imunitu ziska nase kote az po 2.vakcine, rada bych se vyvarovala jakehokoli nebezpeci pro kote. Mate nekdo zkusenost s timto typem vakcinace a take s touto veter.klinikou? Diky za odpovedi |
Vím, že už je na odpověď trochu pozdě. Ale tohle jsem řešila s chovatelkou. Koťata mohou mít tyto testy ještě než opustí chovatelskou stanici. Cena těch testů je ale řádově v několika tisících, jestli se nepletu. Chovatelka mi to vysvětlila tak, že rodiče mají testy, tudíž je zbytečné nechat si je dělat pro kotě (ovšem na žádost mi s PP kopii výsledků nezaslala:?).Kotě jsme samozřejmě očkovali a nic se neděje, tad by to mělo být v poádku.
Zajímalo by mě, ja často se tato nemocu koček objevuje? Kdyby se někdo pokusil o nějaký odhad. |
|
|
Odpovědět
|
|
CRASH, CZ
|
Předmět: Re: ockovani proti FeLV Přitlapkováno: 17. 3. 2006 22:35:13 |
|
|
Andy napsal: | Ahojky! Prosim o radu. Byli jsme naockovat naseho kocourka proti FeLV na veter. klinice Kolma, vsechno vypadalo ok. Pan doktor prisel, zmeril teplotu a pichnul ockovani. Az po celkem rychlem osetreni jsem si v aute uvedomila, ze v knizkach psali, ze nam mel nejdriv udelat krevni test na FeLV. Ted nas ceka druhe ockovani a protoze za vakcinu si pan doktor uctoval pres 600,- a imunitu ziska nase kote az po 2.vakcine, rada bych se vyvarovala jakehokoli nebezpeci pro kote. Mate nekdo zkusenost s timto typem vakcinace a take s touto veter.klinikou? Diky za odpovedi |
Myslím, že se nemusíte obávat. Testy se dělají jako první proto, že když po vakcinaci testy necháte udělat vyjdou vždy na FeLV pozitivně. Je to samé jako u vakcinave na FIP. Proto se dělají testy dříve než vakcinace. _________________ CRASH, CZ
Chovatelská stanice britských koček |
|
|
Odpovědět
|
|
Anonymní
|
Předmět: ockovani proti FELV Přitlapkováno: 2. 10. 2006 15:38:44 |
|
|
Vzdy pred ockovanim na FELV je potrebne dat macicke urobit test.
Ak ma FELV je ockovanie zbytocne ,uz nepomoze.
V pripade ze sa macicka zaockuje uz nikdy sa neda zistit ci ma pozitivny vysledok pripadneho testu preto, lebo bola ockovana a vytvorila si protilatky alebo naozaj je nakazena FELV.
Pre zivot macicky je to velmi podstatne pretoze ak macicka ochorie a veterinar nadobudne podozrenie na FELV a daju sa urobit testy tak moze prist k skresleniu pohladu na liecenie. CHoroba je dost rozsirena, len sa o nej nevedelo. Mnohym vet.lekarom nie je celkom jasne ako maju postupovat pri ockovani FELV a FIP.
Takze ak mate este neockovanu macicku na FELV a FIP tak najprv dat urobit test a az podla vysledku ockovat.Je potrebne ockovat a po 3 tyzdnoch este raz preockovat. Dalsie ockovanie az po 1 roku. |
|
|
Odpovědět
|
|
J.B. Anonymní
|
Předmět: Re: ockovani proti FELV Přitlapkováno: 3. 10. 2006 12:10:23 |
|
|
Anonymous napsal: | Vzdy pred ockovanim na FELV je potrebne dat macicke urobit test.
Ak ma FELV je ockovanie zbytocne ,uz nepomoze.
V pripade ze sa macicka zaockuje uz nikdy sa neda zistit ci ma pozitivny vysledok pripadneho testu preto, lebo bola ockovana a vytvorila si protilatky alebo naozaj je nakazena FELV.
Pre zivot macicky je to velmi podstatne pretoze ak macicka ochorie a veterinar nadobudne podozrenie na FELV a daju sa urobit testy tak moze prist k skresleniu pohladu na liecenie. CHoroba je dost rozsirena, len sa o nej nevedelo. Mnohym vet.lekarom nie je celkom jasne ako maju postupovat pri ockovani FELV a FIP.
Takze ak mate este neockovanu macicku na FELV a FIP tak najprv dat urobit test a az podla vysledku ockovat.Je potrebne ockovat a po 3 tyzdnoch este raz preockovat. Dalsie ockovanie az po 1 roku. |
Já bych úplmě nesouhlasila - testy ano, pokud je kočička pozitivní, je i očkování určené pro pozitivní kočky a pomáhá jim, protilátky z vakciny se dají laboratorním vyšetřením vždy rozlišit - není pravdou, že se to nedá zjistit ! A o očkování FIP bych se už nešířila - není účinné a nemoc samotná je dost záhadná - takže já osobně neuznávám ani pochybné testy na cotronaviry ani očkování proti FIP. Ale každý ať očkuje jak uzná za vhodné - dobré je domluvit se se zkušeným veterinářem. |
|
|
Odpovědět
|
|
|