<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
chatul
|
Předmět: Tipy - jak minimalizovat chlupy v bytě Přitlapkováno: 9. 5. 2008 8:32:56 |
|
|
Dobrý den,
zajímaly by mě triky, jak nejlépe uchránit byt od chlupů. Je mi jasné, že chlupy budou pořád, ale pokud máte nějaký fígl, jak tento neblahý efekt minimalizovat, prosím podělte se. Např. při praní prádla, při sušení, ložní prádlo, záclony, kytky... prostě všechno máme oblepeno vrstvou chlupů. Dokonce i turbokartáč u vysavače je zasekán chlupy, takže se netočí.. Kočeny samozřejmě vyčesávám, ale znáte to...Mám na to rezignovat, nebo má někdo šikovný nápad?
Moc děkuju. |
|
|
Odpovědět
|
|
Betty
|
Předmět: Přitlapkováno: 9. 5. 2008 8:53:44 |
|
|
Nevím jaké kočky doma máte. Já mám Britku, takže mnohem méně chlupů než třeba z Perských koček. Co napíšu asi žádný super fígl nebude. Češu ji tak za dva až tři dny a každý druhý den luxuju. Je to sice do zblbnutí, ale chlupy doma nemáme. Pokud se přilepí na nějaké oblečení vezmu vlhký kartáček a chlupy kartáčkem odstraním. To je ale pěkná makačka. Takže se snažím, aby na oblečení nemohla ležet. Vše uklízím. Přeji hodně trpělivosti v boji s chlupy. Kačka |
|
|
Odpovědět
|
|
chatul
|
Předmět: Přitlapkováno: 9. 5. 2008 9:01:07 |
|
|
Betty napsal: | Nevím jaké kočky doma máte. Já mám Britku, takže mnohem méně chlupů než třeba z Perských koček. Co napíšu asi žádný super fígl nebude. Češu ji tak za dva až tři dny a každý druhý den luxuju. Je to sice do zblbnutí, ale chlupy doma nemáme. Pokud se přilepí na nějaké oblečení vezmu vlhký kartáček a chlupy kartáčkem odstraním. To je ale pěkná makačka. Takže se snažím, aby na oblečení nemohla ležet. Vše uklízím. Přeji hodně trpělivosti v boji s chlupy. Kačka |
Díky za odpověď. Máme 2 mainky, česu je každý den "trošku" a jednou týdně pořádně. Určitě je problém hodně v typu jejich srsti, mají ji jemnou a dlouhou. Kartáček na chlupy mám, ale skoro nefunguje, protože chlupy se "vznáší" bytem a jsou prostě všude. Já už jsem rezignovala, ale manžel se ráno probudí doslova "oblepený" a pak celkem zuří. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Tipy - jak minimalizovat chlupy v bytě Přitlapkováno: 9. 5. 2008 9:12:06 |
|
|
Tak na odstranění chlupů například ze sedačky či z odpočívadla je naprosto ideální klasická úklidová gumová rukavice mírně navhlčená, chlupy se na ní nachytají a zcuckovatí.
Na odstraňování z oblečení se osvědčil snad jen klasický lepivý váleček (mají v DM, IKEA, JYSK, ...) a když mám den, objedu tím válečkem, co se dá.
Na chlupy, které poletují vzduchem, obzvlášť viditelné na sluníčku, vezmu postřikovač, aby si sedly, pročistí se pak krapet vzduch a zároveň i zvlhčí.
Do pračky se mi osvědčilo, obzvlášť u černého oblečení, dávat klasickou houbu na mytí. Do těch pórů se chlupy docela zachytají, ne všechny, ale část jo.
Jinak nic není 100%, bohužel. A musím přiznat, že co jsme kočky přestali pravidelně vyčesávat, přijde mi, že míň pouští chlupy.
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
payushka
|
Předmět: Re: Tipy - jak minimalizovat chlupy v bytě Přitlapkováno: 9. 5. 2008 11:32:55 |
|
|
My mame doma kocoura s delsima chlupama,navic jsou dost jemne,takze problem taky porad resim. Dobra vec je kartac na chlupy,ktery je dobre sebere ze vsech textilii a nejlip prave ty jemne:
http://shop.kynolog.cz/kartac-na-odev-odstranuje-chlupy-trixie-p-6856.html
Jinak nam ted vet doporucil na linani olej Dermanorm a musim rict,ze
docela pozoruju ubytek chlupu,ktery mi zustanou na ruce,kdyz Twixe pohladim.Tak mozna to taky ma neco do sebe. |
|
|
Odpovědět
|
|
janča
|
Předmět: Re: Tipy - jak minimalizovat chlupy v bytě Přitlapkováno: 12. 5. 2008 10:05:56 |
|
|
Jinak nam ted vet doporucil na linani olej Dermanorm a musim rict,ze
docela pozoruju ubytek chlupu,ktery mi zustanou na ruce,kdyz Twixe pohladim.Tak mozna to taky ma neco do sebe.[/quote]
A ten olej se používá jak? a kde se dá sehnat?
Manžel taky kvůli chlupům zuří a přijde mně , že čím dál víc je na ty chlupy alergickej- jako vzteklej, tak bych s tím taky ráda něco aspoň trošku provedla. J. |
|
|
Odpovědět
|
|
payushka
|
Předmět: Re: Tipy - jak minimalizovat chlupy v bytě Přitlapkováno: 12. 5. 2008 14:35:59 |
|
|
janča napsal: |
A ten olej se používá jak? a kde se dá sehnat?J. |
http://www.nakupzdomu.cz/dermanorm-olej-p-2590.html
tohle je ono, maji ho urcite vsude v chovat. potrebach nebo u veta, dava se to do jidla nebo samotny, je to specialni lahvicka s odmerkou na 5 ml - u kocek se dava 1/2 - tudiz 2,5ml - to je na baleni napsane. Ale mel by se podavat dlouhodobeji pro trvaly efekt. Také jsem nekde cetla, ze obecne i kvalitni rostilnne oleje jsou na kuzi a srt dobre.
Jinak Twixovi olej chutnal i samotny,ale bohuzel jen asi prvni 3 dny.Ted mu odmerenou davku leju na granule nebo do pastiky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Karin
|
Předmět: Dermanorm Přitlapkováno: 12. 5. 2008 14:39:39 |
|
|
Prodává se např. v lékárně na VFU a objednat by ti ho mohli snad v každé lékárně. |
|
|
Odpovědět
|
|
novo.tna
|
Předmět: Re: Tipy - jak minimalizovat chlupy v bytě Přitlapkováno: 12. 6. 2008 13:35:42 |
|
|
chatul napsal: | Dobrý den,
zajímaly by mě triky, jak nejlépe uchránit byt od chlupů. Je mi jasné, že chlupy budou pořád, ale pokud máte nějaký fígl, jak tento neblahý efekt minimalizovat, prosím podělte se. Např. při praní prádla, při sušení, ložní prádlo, záclony, kytky... prostě všechno máme oblepeno vrstvou chlupů. Dokonce i turbokartáč u vysavače je zasekán chlupy, takže se netočí.. Kočeny samozřejmě vyčesávám, ale znáte to...Mám na to rezignovat, nebo má někdo šikovný nápad?
Moc děkuju. |
řipojuji se se svými tipy na vše chlupaté. Každý druhý den vysávám, do pračky dávám houbu na mytí ( rada tady z fóra ) při žehlení mi nechybí lepivý váleček, kterým čistím co se dá včetně právě žehleného prádla a co se mi potvrdilo, že pokud kočky nečešu tak tolik chlupů není, pokud je začnu pravidelně vyčesávat je to hrůza. Teď jsem zkusila objednat kapičky Laveta od fi Beaphar, stojí okolo stovky a tady na fóru je dost vychvalují tak uvi
Pdíme. Kočky máme čtyři briťulky a jednu perskou, ta perská i přesto, že je dlouhosrstá tak nepelíchá jako ty briťule
Přeji hodně sil v tomto nekonečném boji, ale zas to přece stojí za to co vy na to???
Naposledy upravil novo.tna dne 22. 7. 2008 4:58:54, celkově upraveno 1 krát |
|
|
Odpovědět
|
|
vetka.M
|
Předmět: Re: Tipy - jak minimalizovat chlupy v bytě Přitlapkováno: 12. 6. 2008 13:55:50 |
|
|
payushka napsal: |
Jinak Twixovi olej chutnal i samotny,ale bohuzel jen asi prvni 3 dny.Ted mu odmerenou davku leju na granule nebo do pastiky. |
tak u nás odpor od prvního dne a v okamžiku, kdy ho vyleju na granule, nebo maso, popř. konzervu, je Vanilka ochotna držet hladovku libovolně dlouho...což nevydržím a nakonec z toho profituje Želvina-dostane i Vanilčinu porci (je fakt, že u ní už nějakou dobu pozoruju kvalitnější srst a bohužel další hmotnostní přírůstky )
Vanilce ho dávám stříkačkou rovnou do tlamky, dělá na mě zhnusené ksichty...dost se tomu divím, voní to trochu po rybině...takže jsem nakonec vyměkla a nedávám každý den, jak by se mělo |
|
|
Odpovědět
|
|
vetka.M
|
Předmět: Lepivý váleček z IKEA Přitlapkováno: 12. 6. 2008 14:08:55 |
|
|
váleček používám od včera i na samotné kočky...lepí tak akorát, aby sebral volné chlupy, ale ne tak moc, aby tahal za živé...obě chlupatiny si to náramně užívaly, vrněly a nastavovaly se-i při válení proti srsti...a nebyly potom vůbec ulepené...balada |
|
|
Odpovědět
|
|
Raika
Založen: 13.11.2007 Příspěvky: 214 Bydliště: Rožnov p. Radh.
|
Předmět: Tipy - jak minimalizovat chlupy v bytě Přitlapkováno: 13. 6. 2008 7:38:01 |
|
|
Naše číča má chloupky jemňounké a šedé. Jediná místa, odkud je musím odstraňovat, jsou pelíšky, chlupaté části škrabadel a koberec ( na sedačku a křesla nechodí). Na chlupaté části používám krátký plastový kartáček (masážní) - na jedné straně je pemza na paty a na druhé plast. kartáček. Na dočištění použivám mechovou vlhkou žínku, na které chloupky sežmolkují. Plastový kartáček používám též na koberec, ale to je fakt pracné. Jenže chloupky jsou natolik jemné, že vysavač odstraní jen část. Kočku nečešu-nesnáší to. Pouze ji sem tam přetřu žínkou, jako nábytek. (Mám tedy univerzální nástroje). Manžel není alergický na kočičí chlupy, ale na moje vlasy, které jsou viditelné mnohem víc. Jsem ráda, že naštěstí na MK nechodí, jelikož by určitě sehnal tady doporučované kapičky a poléval mi s nimi jídlo _________________ Raika + Mína + Kira + Denny |
|
|
Odpovědět
|
|
Frantiska
Založen: 06.12.2007 Příspěvky: 97 Bydliště: Praha 4 / Uherske Hradiste
|
Předmět: Re: Tipy - jak minimalizovat chlupy v bytě Přitlapkováno: 13. 6. 2008 7:50:18 |
|
|
Raika napsal: | ( na sedačku a křesla nechodí). |
Tak to Vas obdivuju, u nas si kocky chodi kam chteji, takze vsude. Ja kazdy den rano zametam, jediny koberec v byte se snazim vysat aspon 2x do tydne. A valecku ju co to jde. Dekuji za radu houbu do pracky, obleceni me valeckovat teda vubec nebavi. |
|
|
Odpovědět
|
|
Raika
Založen: 13.11.2007 Příspěvky: 214 Bydliště: Rožnov p. Radh.
|
Předmět: Přitlapkováno: 13. 6. 2008 8:03:11 |
|
|
Ale ona na sedačku nechodí proto, že by nesměla (my ji tam lákáme, ale ona se po ní jen tak projde), ale jako spací místo pro ni asi není dost atraktivní. Běhá po opěradlech, šplhá ze zadní strany křesel jak po stromech, ale nikdy si tam nelehne. Pouze, když tam má muž rozloženou tašku na noťas, to je v tašce hned. Ale má "svou" židli. _________________ Raika + Mína + Kira + Denny |
|
|
Odpovědět
|
|
novo.tna
|
Předmět: Re: Tipy - jak minimalizovat chlupy v bytě Přitlapkováno: 13. 6. 2008 9:29:46 |
|
|
smazán
Naposledy upravil novo.tna dne 22. 7. 2008 4:59:58, celkově upraveno 1 krát |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Tipy - jak minimalizovat chlupy v bytě Přitlapkováno: 13. 6. 2008 9:50:21 |
|
|
novo.tna napsal: | čtvereček nějaké látky
jsem pošila suchými zipy (ty díly s háčky) a hodila mezi prádlo, účinek byl super. |
Nepřichytily se ty háčky k dalšímu prádlu? Ono když si na nějaký svetr nebo tričko tyhle háčky nechtěně přilípnu, tak se vždycky ta látka strašně roztřepí a je ta věc vlastně zničená
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: Re: Tipy - jak minimalizovat chlupy v bytě Přitlapkováno: 13. 6. 2008 18:41:30 |
|
|
novo.tna napsal: | Ještě další tip do pračky, včera jsem vyzkoušela- čtvereček nějaké látky
jsem pošila suchými zipy (ty díly s háčky) a hodila mezi prádlo, účinek byl super. |
Taky mě to překvapilo. Sice je pravda, že když je na nějakém oblečení suchý zip, tak vychytá nitky a smetí snad z celé pračky, ale nesmí se prát s ničím jiným než s hladkými věcmi, plátno bavlna. Cokoliv úpletového by si koledovalo o zničení. |
|
|
Odpovědět
|
|
|