<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Betty
|
Předmět: Opět: Čím krmit Přitlapkováno: 15. 6. 2008 12:32:55 |
|
|
Omlouvám se, že zakládám nové téma, ale ráda bych radu. Vím že o krmení toho tady bylo napsáno spoustu a vše jsem přečetla. Ale přece jenom....
Naše Betty byla od malinka zvyklá jíst všechno: Kapsičky, paštiky, konzervy, granule, maso syrové i vařené. Před měsícem začala mrouskat ( bylo jí 6 měsíců ) a od té doby máme problémy s jídlem. Chápu, že při mrouskání nechce jíst, ale moc se to nelepší ani potom. Po domě má k dispozici několik mističek s granulemi. Ty má ráda a chodí je baštit. Myslím ale, že jich moc nesní. Doplňuji velmi zřídka. Jinak jí pouze syrové maso. Nic jiného nechce. Jsem zastáncem toho, ať si kočka jí co jí chutná, ale mám trochu obavu, jestli z té trochy granulek dostane všechny potřebné vitamíny a minerály, které v mase nejsou. Po přečtení příspěvku od Kočkolit jsem myslela, že je to správná volba, ale reakce April mě zase trochu zvyklala. http://www.modrykocour.cz/forum/viewtopic.php?t=194&postdays=0&postorder=asc&start=30
Proto vás prosím o radu jak mám postupovat. Od prvního mrouskání nepřibírá, občas i trochu zhubne. Půjdeme na kastraci hned jak to bude možné. Ráda bych jí dávala víc jídla, ale ona nic jiného nechce. Mám jí dávat maso třeba 3x denně? A stačí trocha těch granulí nebo nějaké další doplňky? Děkuji všem za odpovď
Kačka |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Opět: Čím krmit Přitlapkováno: 15. 6. 2008 17:34:32 |
|
|
Betty, nešlo vůbec o to, někoho zviklat, spíš aby člověk si neřekl - tak a tohle je super, takhle budu krmit a pak třeba nebyl překvapenej, že kočka syrové maso nechce a cpát do ní potravinové doplňky je fuška.
Pokud si myslíte, že Vám i Vaší čičině tento model krmení bude vyhovovat, tak se toho nebojte a samozřejmě krmte dál syrovým masem (v určitém směru je to opravdu nejpřirozenější strava pro masožravce, jakým kočka je), pokud jej čičina s chutí baští tak potravinové doplňky vyzkoušejte a uvidíte, jak bude šmudla prospívat.
Něco k množství podávaného masa:
http://www.modrykocour.cz/forum/viewtopic.php?t=2421
A ohledně toho, že moc nebaští - počkejte po kastraci, přecejen období mrouskání a jara bývá pro čičiny v tomhle směru náročné a nejedna kočka či kocour právě při mrouskání a říjení hubnou a nebaští.
A ještě jsem našla téma u Sphynxů, kde také řeší syrovou stravu, a zmiňují také články od uživatele kočkolita, tak jukněte i tam:
http://www.modrykocour.cz/forum/viewtopic.php?t=1051
April
P.S.: Možná bych ubrala množství misek s granulemi, pokud dosypáváte jen občas, tak granule vyčichnou a nemusejí být už tak lákavé ke snězení. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Betty
|
Předmět: Přitlapkováno: 15. 6. 2008 19:15:11 |
|
|
Díky za odpověď, April. Zmiňované diskuse jsem už četla. Četla jsem tady skoro všechno. Momentálně vlastně nemám jinou možnost než krmit syrovým mase, protože Betty nic jiného nechce jíst. Jenom nevím jaké doplňky stravy používat, aby měla kočka všechny potřebné vitamíny a minerály. Proto jsem toto téma založila. |
|
|
Odpovědět
|
|
Betty
|
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 6. 2008 18:54:13 |
|
|
Betty, já bych klidně zkusila na Vašem místě ty vitamíny z reklamy v tom článku. Jsou doporučovány přímo k syrovému masu, tak bych nad tím asi už moc nehloubala. Psala jste, že Vás zaujaly, tak hrdě do toho a uvidíte, jak Vám po nich čičina bude prospívat.
Jinak soudím, že ty vitamíny budou dělané všechny na obdobné bázi, jen tu a tam někdo garantuje to, někdo zas ono, asi my jako laikové, kteří se sotva vyznáme ve složeních v přípravcích pro lidi, nemáme moc šanci dostat se do hloubi těchle vitamínů a nezbývá nám než důvěřovat jejich výrobcům.
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
|
|
Odpovědět
|
|
Betty
|
|
|
Odpovědět
|
|
tif
Založen: 15.02.2007 Příspěvky: 145 Bydliště: okres Nový Jičín
|
Předmět: re Přitlapkováno: 16. 6. 2008 20:39:55 |
|
|
Jestli krmíte pouze syrovým masem ( předpokládám, že se jedná o čistou svalovinu ), tak je nutné dodávat vápník, vitamín A a vitamín D. ( A a D je obsažen např. v játrech a ledvinách, mase tučných ryb, vápník pak třeba v kostech, mléčných výrobcích a vaječných skořápkách. )
Doplňky stravy ve vašempřípadě by proto měly obsahovat zejména tyto látky, hlavně je důležitý poměr vápník - fosfor ( v celkové krmné dávce, tj. po přidání všech doplňků, by měl být tento poměr 1 : 0,8 )
Je mi jasné, že není lehké tento poměr zjistit, ale udává se na 1 kg svaloviny přidávat cca 5g vápníku. ( maso má vysoký obsah fosforu, ale málo vápníku )
Jídelníček na baron.cz, jak je odkaz uveden výše, mi přijde z tohoto hlediska celkem rozumný ( když odhlédneme od toho, že se jedná i o reklamu na výživové doplňky ). _________________ tif, Barča, Šebí a Mikča |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 6. 2008 21:27:43 |
|
|
http://www.baron.cz/kocka/prirodni-lekarna/literatura/i-0
Tohle bych doporučila zájemcům o přírodní výživu psů a koček i přirodní léčbu-tady se řeší i otázky komplexní krmné dávky včetně vitámínů a minerálů, jsou tam přesné receptury pro zdravé i nemocné psy i kočky.
Kdo chce nebo musí krmit své zvíře jen syrovou stravou, měla by to pro něj být dle mého názoru povinná četba _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
Ebigeil
|
Předmět: Re: Opět: Čím krmit Přitlapkováno: 2. 9. 2008 21:06:08 |
|
|
April
P.S.: Možná bych ubrala množství misek s granulemi, pokud dosypáváte jen občas, tak granule vyčichnou a nemusejí být už tak lákavé ke snězení
Dobrá rada nad zlato A já si vždycky říkala,proč když Ebince nasypu granule,pustí se do nich,ale pokud jsou na misce déle jak jeden den,už je nechce A vysvětlení je tak snadné No holt jsem blondýna |
|
|
Odpovědět
|
|
zelvounek
|
Předmět: Dotaz na tatianu a spol Přitlapkováno: 16. 1. 2009 9:53:34 |
|
|
Dobrý den tatiano, mohu se prosím zeptat, který z doplňků výživy cdVet používáte a zda jste s nimi stále tak spokojena, respektive Váš pejsek, jak píšete? Uvažuji o Mikro Minerál. + Fit-BARF Sensitive. Případně mohu požádat někoho dalšího, kdo má s nimi zkušenost, o názor? Předem všem děkuji!
|
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Re: Dotaz na tatianu a spol Přitlapkováno: 16. 1. 2009 11:44:14 |
|
|
zelvounek napsal: | Dobrý den tatiano, mohu se prosím zeptat, který z doplňků výživy cdVet používáte a zda jste s nimi stále tak spokojena, respektive Váš pejsek, jak píšete? Uvažuji o Mikro Minerál. + Fit-BARF Sensitive. Případně mohu požádat někoho dalšího, kdo má s nimi zkušenost, o názor? Předem všem děkuji!
|
http://www.baron.cz/pes/prirodni-lekarna/doplnky-vyzivy/vitaminy-mineralni-latky/i-0 _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
|
|
Odpovědět
|
|
zelvounek
|
Předmět: Re: Dotaz na tatianu a spol Přitlapkováno: 16. 1. 2009 11:47:33 |
|
|
Jistě, na stránky internet. obchodu jsem se pochopitelně již dívala, zajímala mne spíše osobní zkušenost (ne/spokojenost?)
Přesto děkuji.
|
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 1. 2009 11:53:06 |
|
|
Jsem spokojená. Přidávám půl kávové lžičky do krmení, denně dostává ještě kapsli přípravku na klouby (je to velký pes), syrovou zeleninu, dojíždíme granule-mám koupené přírodní, lisované za studena, tak do těch jí přidávám zeleninu a dopoledne dávám kysané mléčné výrobky nebo tvaroh s medem a ovesnými vločkami. Občas přidám žloutek i s rozdrcenou skořápkou, bílek ne. Ale tohle je kočičí web a my se bavíme o psu, takže případné další dotazy směřujte na můj mail. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
|
|
Odpovědět
|
|
zelvounek
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 1. 2009 13:29:19 |
|
|
Děkuji, doplněk výživy je určen pro mé kočičí miláčky a výše zmíněné preparáty jsou vhodné i pro ně (alespoň doufám). Hezký den přeji.
tatiana napsal: | Jsem spokojená. Přidávám půl kávové lžičky do krmení, denně dostává ještě kapsli přípravku na klouby (je to velký pes), syrovou zeleninu, dojíždíme granule-mám koupené přírodní, lisované za studena, tak do těch jí přidávám zeleninu a dopoledne dávám kysané mléčné výrobky nebo tvaroh s medem a ovesnými vločkami. Občas přidám žloutek i s rozdrcenou skořápkou, bílek ne. Ale tohle je kočičí web a my se bavíme o psu, takže případné další dotazy směřujte na můj mail. |
|
|
|
Odpovědět
|
|
|