<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Erika
|
Předmět: Kocour nebo kočka? Přitlapkováno: 18. 6. 2008 9:57:01 |
|
|
Potřebovala bych poradit zda pořídit kocoura či kočičku. Mám již vyhlídleho chovatele i koťátka, ale známí mě odrazují od pořízení kocoura, jelikož prý jeho "výkaly" zapáchají mnohem více než kočičí. Je to pravda? Kocoura či kočku mám v plánu v budoucnu kastrovat. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Kocour nebo kočka? Přitlapkováno: 18. 6. 2008 10:13:00 |
|
|
http://www.modrykocour.cz/forum/viewtopic.php?t=2617
Už se to tu párkrát probíralo, zkuste se podívat do starších témat.
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Erika
|
Předmět: Re: Kocour nebo kočka? Přitlapkováno: 18. 6. 2008 10:29:43 |
|
|
April napsal: | http://www.modrykocour.cz/forum/viewtopic.php?t=2617
Už se to tu párkrát probíralo, zkuste se podívat do starších témat.
April |
Děkuji, za odkazy, ale bohužel jsem se nedopátrala "pachového" srovnání kocoura s kočkou. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Kocour nebo kočka? Přitlapkováno: 18. 6. 2008 10:33:54 |
|
|
Kocouři především puší, když dospívají, ale puší jim moč, nikoliv stolice, a pach moči, značkování odstraní právě kastrace.
Pach stolice se odvíjí od struktury jídla a metabolických pochodů. Takže v tomhle směru mezi nimi opravdu rozdíl není. Máme doma kočku i kocoura smrdí oba naprosto normálně, bobky ani jednoho nesmrdí víc či míň než toho druhého.
Takže tenhle argument je nesmysl
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Erika
|
Předmět: Re: Kocour nebo kočka? Přitlapkováno: 18. 6. 2008 11:28:39 |
|
|
April napsal: | Kocouři především puší, když dospívají, ale puší jim moč, nikoliv stolice, a pach moči, značkování odstraní právě kastrace.
Pach stolice se odvíjí od struktury jídla a metabolických pochodů. Takže v tomhle směru mezi nimi opravdu rozdíl není. Máme doma kočku i kocoura smrdí oba naprosto normálně, bobky ani jednoho nesmrdí víc či míň než toho druhého.
Takže tenhle argument je nesmysl
April |
Děkuji za reakci, šlo mi právě o tu moč, myslela jsem že složení moči je stejné jak značkovací "tekutiny", tak jsem se toho bála. |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Přitlapkováno: 18. 6. 2008 15:52:05 |
|
|
Stejně jako kocouři mohou značkovavat a páchnout i nekastrované kočky. Pokud budete mít kočku jako mazlíka a plánujete kastraci tak na pohlaví rozhodně nezáleží - u kastrátů je vliv pohlaví zanedbatelný. Podle mojí zkušenosti chovatelky ale stolice chovného nevykastrovaného kocoura může opravdu páchnout poněkud pronikavěji než u kočky nebo kastrovaného kocoura, ale zase ne tolik aby to kvalitní stelivo nezvládlo eliminovat. Pach ze značkování je určitě mnohem horší. Můj chovný kocour naštěstí značkuje jen minimálně. |
|
|
Odpovědět
|
|
|