<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Koupáte vaše kočky? |
Ne, proč vlastně? |
|
77% |
[ 28 ] |
Ano, 1-2 do roka... |
|
22% |
[ 8 ] |
|
Celkem hlasů : 36 |
|
Autor |
Zpráva |
Kleopetra
|
Předmět: Koupat či nekoupat? Přitlapkováno: 18. 6. 2008 21:19:30 |
|
|
Ahoj všichni milovníci koček, pořídili jsme si s přítelem právě koťátko a moc krásně voní Měla jsem vždycky kočky v rodinném baráku, kde jsem bydlela u mámy - na okraji malého města, kde mají zahradu apod. Nyní bydlíme s přítelem v bytě a pořídili jsme si bytovou kočku. Doma jsme kočky nikdy nekoupaly, kromě případů, kdy zmokly v dešti "a bylo to stejně jedno" a vždycky moooooc vyváděly. Byly to ovšem takové polodivoké venkovské kočky, které se o sebe postarají skoro samy. Řeším dilema, zda kocourka v budoucnu koupat či ne. Je to domácí mazel. Na žádné výstavy chodit nebudeme. Zajímalo by mne jaké k tomu máte názory, zda se vám to nezdá jako trápení? Proč se to vlastně dělá? Pro nás majitele, aby nám kočky voněly nebo to má nějaký jiný důvod? A jestli koupat, tak jak často? Děkuji moc za odpovědi. Krásný den! _________________ Koudy |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Koupat či nekoupat? Přitlapkováno: 19. 6. 2008 6:09:11 |
|
|
http://www.modrykocour.cz/forum/viewtopic.php?t=202&highlight=koup%E1n%ED
http://www.modrykocour.cz/forum/viewtopic.php?t=211&highlight=koup%E1n%ED
http://www.modrykocour.cz/forum/viewtopic.php?t=2274&highlight=koupat
V podstatě bych řekla, že je koupání zbytečné a co tak vím, tak většinou se kočiny, obzvlášť ty gaučové, nekoupou. Jiná situace je u čičin majících výběh ven, tam si myslím, že vykoupání jednou za čas není od věci, příp. u čičin, které mají nějaký kožní problém, tam se koupat musí.
Někdy se stane, že je z kožíšku cítit např. prach z kočkolitu, takže to stačí vzít vlhkou žínku a kožich jí protřít, příp. pořídit čistící utěrky určené přímo pro kočky.
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
payushka
|
Předmět: Re: Koupat či nekoupat? Přitlapkováno: 19. 6. 2008 10:20:54 |
|
|
Ja bych rekla,ze koupani je zbytecne, az na vyjimky - nekdy pravidelne koupani kocky muze pomoc k omezeni alergicke reakce - pokud ji ma doma "lehky" alergik. V takovem pripade muze koupani pomoci odstranovat "alergeny" - jako nejaky pot,maz,prach v chlupech. Znam jednu kamaradku,ktera to tak praktikuje,ac je alergik a je v pohode. Ale i to zalezi pripad od pripadu.
Nicmene z jinych duvodu mi prijde koupani kocky jako zbytecne muceni (nemluvime-li o sphynxech,coz je zase jiny pripad) |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 20. 6. 2008 8:18:48 |
|
|
Normální zdravou chlupatku jsem taky nekoupala. Měla jsem ji ale výhradně v bytě, takže nebyl důvod. Ono málokterá kočka si koupání užívá, tak proč ji zbytečně stresovat Stačí pravidelné česání. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
Kačátko
|
Předmět: Přitlapkováno: 20. 6. 2008 8:34:10 |
|
|
Oni ani ty venkovní se nemusí koupat, většinou je stačí maximálně přejet vlhkým hadříkem. _________________ Kačátko+Elsa, Čičik a Ošklivka |
|
|
Odpovědět
|
|
Frantiska
Založen: 06.12.2007 Příspěvky: 97 Bydliště: Praha 4 / Uherske Hradiste
|
Předmět: Přitlapkováno: 20. 6. 2008 14:02:51 |
|
|
Ja kluky nekoupu ... oni se totiz koupou sami. Obcas za mnou hupsnou do vany (plne vody) nebo na sebe na vzajem vylevaji misky z vodou
Ale znam pripad, kdy se na pul venkovni kocka vykoupala (byla hodne moc spinava) a pote zemrela ... jeji majitelka si to doted vycita, rika ze to asi bylo tim sokem |
|
|
Odpovědět
|
|
Kleopetra
|
Předmět: Přitlapkováno: 20. 6. 2008 21:17:21 |
|
|
Děkuji moc za odpovědi. My jsme naše kočky doma u mámy také koupaly jen v nejnutnějších případech, ale nebyla jsem si jistá, jestli třeba něco nedělám špatně, když se všude píše o koupání koček a prodávají se šampony apod. Nechci něco zanedbat. Děkuji moc _________________ Koudy |
|
|
Odpovědět
|
|
Veverka
|
Předmět: Koupání Přitlapkováno: 26. 6. 2008 20:05:40 |
|
|
Ahojda, ma jsme koupali našeho bytového krátkosrstého miláška poprvé a to jen proto, že je za prvé bíle krémový a po vykoupání je krásně běloučký, ale hlavně proto, že mu kožich fakt byl cítit kočkolitem - ne čůráním nebo kakáním. ale stelivem a měl mastný hřbet, byl to boj, ale už máme grif propříště. Myslím, že časté koupáníje zbytečné, ale 1 do roka to neublíží...
Btw nevíte kde koupit ty vlhčené kapesníčky na kočky,nebo stačí navlhčit žínku s drobínkem kočičího šamponu a pak ještě přetřít jen vlhkou žínkou? |
|
|
Odpovědět
|
|
Pavlinaa
|
Předmět: Přitlapkováno: 24. 7. 2008 16:42:59 |
|
|
Já občas naší kočičku vykoupu, je to Britka a ona vodu hrozně miluje, je to taková skoro vodní kočka Máme doma fontánku a pořád se v ní máchá a cáká tu vodu na sebe a pak se olizuje Takže je pak voda většinou všude :)Když jí koupu, tak jenom sedí a celkem si to užívá Pak máme ale klasickou domácí kočičku a tu jsme zkoušeli párkrát vykoupat, kvůli zažloutlým ťapičkám, nebo když byla špinavá ale ta nám dala značně najevo, že se jí to nelíbí. _________________ Pavlína |
|
|
Odpovědět
|
|
Smeny
|
Předmět: Přitlapkováno: 26. 7. 2008 22:55:51 |
|
|
My původně mysleli, že také budeme naši kočinu koupat - přítel je alergik. Ale naštěstí (ťuk ťuk) se to zatím nijak neprojevuje, tak nekoupeme. Byl to taky jeden z důvodů, proč jsme se rozhodli pro ruskou modrou - prý mívají kladný vztah k vodě No tak ta naše má velmi ráda tekoucí vodu z kohoutku, rozprašovač (ano slyšíte dobře ) a stojatou vodu snese jen po "kotníky" a i tak cáká při každém kroku na všechny strany Občas mi vleze do sprchy, ale pak následuje velmi rychlý úprk, to když je náhodou (ehm ) ve směru pryštícího vodního proudu Pak na mě vrhá ještě tak půl hodiny velmi vražedné pohledy a okatě si olizuje mokrý hřbet
A k důvodu - koupat kočku, aby voněla. Mi přijde, že naše chlupatka strašně krásně voní. Nemůžu si pomoct, ale často si k ní čmuchám Nepochopím, jak někomu můžou kočky smrdět |
|
|
Odpovědět
|
|
Laalaa
|
Předmět: Koupání? Přitlapkováno: 30. 7. 2008 14:15:42 |
|
|
Koupat ano, ale jen v případech kdy je to nutné, např. když kočka přijde a má na kožichu skvrny od oleje, protože se ometala pod autem a nebo když se vyválela v uhlí, tak to je pak koupel nutná. Neznám kočku, která by koupání ráda a vždy je to boj. Nikdy ale nenamáčíme hlavu a dáváme dobrý pozor, abychom kočce nenalili do uší. Pak důkladně sušíme a fénujeme a tak 24h nepouštíme kočku ven, aby jí někde neofouklo. Dneska své čistě bytové kočky nemám potřebu koupat vůbec. Oba jsou čistotní a jen je česu případně přejedu navlhčenou žínkou či čistícím ubrouskem. |
|
|
Odpovědět
|
|
payushka
|
Předmět: Re: Koupání Přitlapkováno: 30. 7. 2008 14:29:38 |
|
|
Veverka napsal: |
Btw nevíte kde koupit ty vlhčené kapesníčky na kočky,nebo stačí navlhčit žínku s drobínkem kočičího šamponu a pak ještě přetřít jen vlhkou žínkou? |
Tak specialni vlhcene ubrousky na kocky jsem ted dostala poprve jako darek ke krmivu Nutrience,ktery krmim uz tak 2 roky.,takze posilaji ruzne darecky.
Jinak mam sphynxe a kupuju normalni miminkovske vlhcene ubrousky bez parfemace v drogerii. |
|
|
Odpovědět
|
|
Laalaa
|
Předmět: Re: Koupání Přitlapkováno: 30. 7. 2008 14:32:25 |
|
|
Ty ubrousky od nutrience jsme také dostali a normálně mám též ty miminkovské, občas totiž náš Matý potřebu utřít prdku |
|
|
Odpovědět
|
|
payushka
|
Předmět: Re: Koupání Přitlapkováno: 30. 7. 2008 14:50:37 |
|
|
Laalaa napsal: | Ty ubrousky od nutrience jsme také dostali a normálně mám též ty miminkovské, občas totiž náš Matý potřebu utřít prdku |
No ja jsem se divila, ze se tohle vyrabi i na chlupace Ale ty miminkovske mi vyhovuji vic,jsou vlhci a mekci.Tyhle, co jsme dostali od Nutrience, jsou takove silne,ne moc vlhke a pro nasi potrebu dost velke |
|
|
Odpovědět
|
|
|