<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Betty
|
Předmět: Bílkoviny v krvi Přitlapkováno: 11. 7. 2008 17:04:28 |
|
|
Před kastrací jsme byli na předoperačním vyšetření a Vetka nám naměřila vysokou hladinu bílkovin v krvi. Mám začít krmit granulemi pro dospělé kočky ( je nám 8 měsíců ), občas máme dát na odlehčení granule pro seniory a zakázala nám maso. Což je špatné, protože Bettynka maso miluje. Při mrouskání nechtěla jíst nic jiného. Přečetla jsem si složení na všech granulích pro koťata a nikde nejsou bílkoviny v obsahu uvedeny. Je v nich maso, které bílkovimy obsahuje, ale to je i v ranulích pro dospělé. Vetka říkala, že pokud bílkoviny nesnížíme, můžeme mít do dvou let velké problémy s ledvinami. Nevíte někdo jak je to s obsahem bílkovin v granulích? Máte někdo taky vysokou hladinu bílkovin? Jak to řešíte? Díky za odpovědi
Kačka |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Re: Bílkoviny v krvi Přitlapkováno: 11. 7. 2008 19:24:59 |
|
|
Betty napsal: | Před kastrací jsme byli na předoperačním vyšetření a Vetka nám naměřila vysokou hladinu bílkovin v krvi. Mám začít krmit granulemi pro dospělé kočky ( je nám 8 měsíců ), občas máme dát na odlehčení granule pro seniory a zakázala nám maso. Což je špatné, protože Bettynka maso miluje. Při mrouskání nechtěla jíst nic jiného. Přečetla jsem si složení na všech granulích pro koťata a nikde nejsou bílkoviny v obsahu uvedeny. Je v nich maso, které bílkovimy obsahuje, ale to je i v ranulích pro dospělé. Vetka říkala, že pokud bílkoviny nesnížíme, můžeme mít do dvou let velké problémy s ledvinami. Nevíte někdo jak je to s obsahem bílkovin v granulích? Máte někdo taky vysokou hladinu bílkovin? Jak to řešíte? Díky za odpovědi
Kačka |
Asi by bylo vhodné poohlédnout se preventivně po ledvinové dietě-je značena jako renal nebo K/D-www.veterinarniobchod.cz, www.veterinakarlin.cz /tady si nejsem zcela jistá přesnou adresou/-jsou k dispozici jak granule, tak kapsičky a tuším i paštiky-to by asi bylo dle mého názoru vhodné, aspoň já bych to udělala, abych předešla větším škodám na jejím zdraví. A měla ny být pod veterinární kontrolou. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
tif
Založen: 15.02.2007 Příspěvky: 145 Bydliště: okres Nový Jičín
|
Předmět: re Přitlapkováno: 11. 7. 2008 19:27:22 |
|
|
Bílkoviny mohou být na obalech krmiv uváděny také jako proteiny, dusíkaté látky nebo N-látky. V kotěcích granulích jich bývá okolo 40%. _________________ tif, Barča, Šebí a Mikča |
|
|
Odpovědět
|
|
Betty
|
Předmět: Přitlapkováno: 11. 7. 2008 19:42:25 |
|
|
Díky moc za odpovědi. Dusíkatých látek mají dospělácké granule které máme doma 34% a kotěcí 36%. To je zanedbatelný rozdíl. Asi spíš koupím tu dietu. Díky Kačka |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 12. 7. 2008 5:50:08 |
|
|
Betty napsal: | Díky moc za odpovědi. Dusíkatých látek mají dospělácké granule které máme doma 34% a kotěcí 36%. To je zanedbatelný rozdíl. Asi spíš koupím tu dietu. Díky Kačka |
V tom případě doporučuji nejdříve navštívit www.veterinarniobchod.cz-tam jsem viděla, že jsou všechny diety přehledně uspořádané a mají i dobré ceny-jo a všimla jsem si, že tyto diety nabízí taky německý www.zooplus.de-zrovna včera jsem na to narazila-odkaz je
http://www.zooplus.com/shop/cats/supplements_specialty_cat_food/integra/integra_moist/62685
je to Integra protect renal-a mají granule, paštiky a snack. Já osobně mám s nákupem v Německu tu nejlepší zkušenost, jinde už asi ani nakupovat nebudu. Vzhledem k ceně eura se nám to vyplatí-za dopravu si počítají 4.90 a je jedno, jak je balík těžký. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
JanČe
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 7. 2008 15:46:19 |
|
|
Zdravím, mám dotaz, bílkoviny mě celkem vyděsily...Damíšek a Amálka měli 7.7.2008 10 měsíců, jsme cca 2-3 měsíce po kastraci a zatím stále krmím granulkami Hillś kitten kotěcími, občas přimíchám malinko Hillś neutered cat pro kastráty..bílkoviny v krvi mi zatím nikdo nijak neměřil,před kastrací jsme byli pouze na běžném vyšetření. Můžu kocouřům nějak kotěcími granulkami uškodit? mám přejít na dospělácký? Říkala jsem si, že jsou koťátky do roka, a že pokud nebudou po kotěcích granulích tloustnout, dopřeju jim je..tak nevím |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 7. 2008 16:10:18 |
|
|
Koťátka přestanou být, jakmile jsou po kastraci.
Určitě by bylo dobré přejít plně na granule Adult nebo pro kastráty. Takže nechte dojíst ty kotěcí Hillsky a už je míchejte s dospěláckými granulemi.
Rozhodně dlouhodobé zkrmování kotěcích granulí není z uvedených důvodů dobré.
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Bílkoviny v krvi Přitlapkováno: 16. 7. 2008 16:19:33 |
|
|
Betty napsal: | Před kastrací jsme byli na předoperačním vyšetření a Vetka nám naměřila vysokou hladinu bílkovin v krvi. |
Jen bych dodala - nechte si po čase udělat nové vyšetření. Dle popisu bych tipla, že ty zvýšené bílkoviny mohly být i z toho důvodu, že Betty nic jiného než syrové maso vlastně vůbec před kastrací nejedla.
April
P.S.: Jinak zmiňované vaničky od Animondy - není to přímo veterinární dieta pravděpodobně, ale je to volně prodejné krmivo upravené pro potřeby koček s těmito problémy, je k sehnání i na některých českých obchodech (pokud by člověk nechtěl hned objednávat v Německu) - http://eshop.genetic.cz/animonda-integra-protect-niere-s-nedostatecnou-funkci-ledvin-100-g-detail.html _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Betty
|
Předmět: Re: Bílkoviny v krvi Přitlapkováno: 16. 7. 2008 16:32:38 |
|
|
Jen bych dodala - nechte si po čase udělat nové vyšetření. Dle popisu bych tipla, že ty zvýšené bílkoviny mohly být i z toho důvodu, že Betty nic jiného než syrové maso vlastně vůbec před kastrací nejedla.
Já jsem si myslela to samé, protože opravdu jedla JENOM maso a taky jsem to vetce řekla. Proto nemáme ještě koupit přímo dietu, ale jenom přejít na dospělé krmení a omezit maso. Na další testy máme přijít za půl roku. Tak to snad bude stačit. Betty teď po kastraci baští báječně. Jí úplně všechno a mnohem lépe. Díky za rady. Kačka |
|
|
Odpovědět
|
|
|