<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
jesenka
|
Předmět: Kočka doma Přitlapkováno: 16. 7. 2008 21:14:01 |
|
|
Prosím, ctěla bych se zeptat Vás zkušenějsích. Je nutné používat na kočičku Frontline, když žije pouze v bytě? Před třemi měsíci ji to aplikovala veterinářka a Bastet byla z toho dva dny taková divná. Nerada bych ji trápila, kdyby to nebylo nutné. Ještě mám doma králinku, ale králíci blechy prý nemají. Děkuji |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Re: Kočka doma Přitlapkováno: 16. 7. 2008 22:48:01 |
|
|
jesenka napsal: | Prosím, ctěla bych se zeptat Vás zkušenějsích. Je nutné používat na kočičku Frontline, když žije pouze v bytě? Před třemi měsíci ji to aplikovala veterinářka a Bastet byla z toho dva dny taková divná. Nerada bych ji trápila, kdyby to nebylo nutné. Ještě mám doma králinku, ale králíci blechy prý nemají. Děkuji |
Pokud je kočička pouze doma a nestýká se s jinými zvířaty, která by mohla být zablešená, nevidím jediný důvod, proč na ni cákat chemii. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
Adéla
Založen: 07.09.2006 Příspěvky: 277 Bydliště: moravské luhy a háje :)
|
Předmět: Re: Kočka doma Přitlapkováno: 18. 7. 2008 9:48:28 |
|
|
Pokud kočka nechodí ven, nestýká se s dalšími kočkami ani psy, neberete ji na výstavy ani ven na vodítku, přijde mi aplikace Frontlinu zcela zbytečná. Podle mého názoru z Vás veterinářka tahala peníze....
Pokud byste měla podezření na výskyt blech nebo jiných vnějších parazitů, zdála by se mi vhodnějsí aplikace Strongholdu nebo Advocate. Podle zkušeností mnoha pejskařů totiž Frontline na blechy přestává zabírat. _________________ Adéla - KATANGO*CZ |
|
|
Odpovědět
|
|
Raika
Založen: 13.11.2007 Příspěvky: 214 Bydliště: Rožnov p. Radh.
|
Předmět: Re: Kočka doma Přitlapkováno: 18. 7. 2008 10:26:52 |
|
|
Mně také vetka aplikovala Frontline na číču, když jsem ji přinesla po nalezení ukázat (měla asi 7 týdnů) s odůvodněním, že tento přípravek lze jako jediný použít na tak malé kotě. Ostatní přípravky lze použít až v pozdějším věku.
A že těch blech bylo! Nicméně, tato jediná aplikace byla naprosto postačující a nikdy nebylo třeba ji opakovat. _________________ Raika + Mína + Kira + Denny |
|
|
Odpovědět
|
|
Adéla
Založen: 07.09.2006 Příspěvky: 277 Bydliště: moravské luhy a háje :)
|
Předmět: Re: Kočka doma Přitlapkováno: 18. 7. 2008 10:32:24 |
|
|
Tak samozřejmě v případě pořízení kočičky zvenčí je určitě aplikace podobného přípravku na místě!!!!
Nalezence je potřeba důkladně odblešit i odčervit.
Můj příspěvek se týkal čistě bytových koček, co ven nechodí. _________________ Adéla - KATANGO*CZ |
|
|
Odpovědět
|
|
Raika
Založen: 13.11.2007 Příspěvky: 214 Bydliště: Rožnov p. Radh.
|
Předmět: Re: Kočka doma Přitlapkováno: 18. 7. 2008 11:00:49 |
|
|
Měla jsem dojem, že Bastet je nějaké kotě. Koukla jsem do Zlaté knihy - a vidím, že už to je velká číča. Pak nevím, jaký uvedla vetka důvod pro použití Frontline. Frontline je též proti klíšťatům, ale pokud je Bastet čistě domácí kočka, pak jej nepotřebuje. _________________ Raika + Mína + Kira + Denny |
|
|
Odpovědět
|
|
|