<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Zuzka (NIki) Anonymní
|
Předmět: Můžou kočky kočičí konzervy? Přitlapkováno: 3. 7. 2005 13:08:56 |
|
|
Ahojte. Minulý týden jsem byla u veterináře a ten mi řekl, že je nevhodné krmit kočku kočičí konzervou. Je to pravda? Niki má problémy se zubama a těžko by kousal jenom granule. |
|
|
Odpovědět
|
|
Jana&Vasek
|
Předmět: nejsem vůbec odborník Přitlapkováno: 3. 7. 2005 20:42:12 |
|
|
Kočičku máme chvilku,jediné,co jsem zaslechla o konzervách je,že by měly způsobovat větší tvorbu zubního kazu. Jinak si myslím,že je dobré krmení kombinovat - suché i konzervy. Ale pokud to třeba není vhodné z nějakého důvodu pro Vašeho kočičáka,není problém mu granulky zalít vodou,mlékem po kočky(někdo preferuje čistý vývar ) a nechat změknout.Ale jinak si myslím,že kvalitní papaní pro číči v konzervách by nemělo být příčinou nějakých problémů.
Zeptejte se na důvody tohoto tvrzení svého veterináře třeba jsou moje info mylné. Ale čím krmit naše kočí,když ne jídlem pro kočky |
|
|
Odpovědět
|
|
Filip Webmaster
|
Předmět: Re: Můžou kočky kočičí konzery? Přitlapkováno: 3. 7. 2005 21:00:03 |
|
|
Zuzka (NIki) napsal: | Ahojte. Minulý týden jsem byla u veterináře a ten mi řekl, že je nevhodné krmit kočku kočičí konzervou. Je to pravda? ... |
U konzerv je opravdu snad jediný možný problém větší tvorba zubního kamene. Jinak věřím, že kvalitní konzervy jsou srovnatelné s kvalitními granulemi. S granulkami platí, co napsala Jana&Vasek - dají se zalít. _________________ Filip (Lilly a Charlie) |
|
|
Odpovědět
|
|
160cm
|
Předmět: Re: Můžou kočky kočičí konzery? Přitlapkováno: 25. 2. 2007 19:12:10 |
|
|
Zuzka (NIki) napsal: | Ahojte. Minulý týden jsem byla u veterináře a ten mi řekl, že je nevhodné krmit kočku kočičí konzervou. Je to pravda? Niki má problémy se zubama a těžko by kousal jenom granule. |
Ja myslim, ze zalezi jakou konzervou. Vseobecne vzato nemate poneti, co v konzervach je. Casto nejsou prilis kvalitni a obsahuji malo masa (predevsim ty na ktere jsou nejcasteji reklamy..wiskas, kitekat atp.), ale samozrejme existuji i kvalitni konzervy. Ty jsou ale podstatne drazsi..
Podle me je nejlepsi kobinovat domaci vyrobu/kvalitni konzervy s dobrymi granulkami. |
|
|
Odpovědět
|
|
Katka_P
|
Předmět: Jaké konzervy? Přitlapkováno: 13. 3. 2007 9:36:27 |
|
|
Já kocourka krmím hlavně granulkami, má je moc rád a úplně mu stačí. Ale chutnají mu jen některé, zrovna včera dostal novinku Orijen se 70% masa a žádnými obilovinami (údajně), a ty baští jako o závod. No ale někdy dostane chuť i na konzervičku, loudí tak dlouho, než jí dostane (cca jednou za dva dny mističku). Ale s konzervami je to asi jako se suchým, jsou méně a více kvalitní. S tímto nemám moc zkušennosti, kupuji mu značku Felix a někdy takové ty úplně malinké na dvě oblíznutí, Gourmet se myslím jmenují. Whiskas, Kitekat a jim podobné mi nesmí do bytu, myslím, že pro kočky moc dobré nejsou.
Zajímalo by mě, jestli někdo němáte zkušennosti či dobrou radu, jaké konzervičky jsou kvalitní a dobré? |
|
|
Odpovědět
|
|
Jana Babická
|
Předmět: Re: Jaké konzervy? Přitlapkováno: 13. 3. 2007 10:26:14 |
|
|
Zajímalo by mě, jestli někdo němáte zkušennosti či dobrou radu, jaké konzervičky jsou kvalitní a dobré?[/quote]
Myslím, že nejlepší je maso alespoň chovatel ví, co kočce dal. Dnes naše kočky měly králíka / Macro - mžené králičí hřbety / také krmím koňské syrové - je hluboce mražené a tak se nebojím ho dávat syrové, také hovězí a kuřecí vařené. Granule mají naše kočky jako volný bufet - kdyby mezi jídle měly pocit, že zemřou hlady V průmyslově vyrobeném krmivu sice máte složení, ale co tam skutečně dali není 100% a také jak čerstvé maso bylo a pod. Ne že bych nekrmila konzervy - někdy není maso poruce, ale kočka je masožravec a proto je podle mne nejlepší pro ně masínko |
|
|
Odpovědět
|
|
Katka_P
|
Předmět: Re: Jaké konzervy? Přitlapkováno: 13. 3. 2007 11:55:02 |
|
|
Jana Babická napsal: | Ne že bych nekrmila konzervy - někdy není maso poruce, ale kočka je masožravec a proto je podle mne nejlepší pro ně masínko |
Když on Matěj je taková kočka-nekočka, co se jídla týče. Maso zprvu vůbec nechtěl, teď už je to trochu lepší, ale stejně mi přijde, že granulky jsou pro něj lepší pochutnání. Jinak kromě nich se může utlouct po měkkém ovoci - mandarinky, pomeranče, kiwi, to je jeho. Jestli on to nebude vegetarián |
|
|
Odpovědět
|
|
rozaarka
|
Předmět: Re: Jaké konzervy? Přitlapkováno: 13. 3. 2007 12:00:29 |
|
|
Katka_P napsal: | ..Jinak kromě nich se může utlouct po měkkém ovoci - mandarinky, pomeranče, kiwi, to je jeho. Jestli on to nebude vegetarián | Oni jsou ti naháčči v tom jídle dost nevyzpytatelní Kulišák dlabe masíčko, konzervičky, granulky, ale nejvíc zbožňuje rajčata, ledový salát a banány Co na to říct??? |
|
|
Odpovědět
|
|
Jana Babická
|
Předmět: Re: Jaké konzervy? Přitlapkováno: 13. 3. 2007 12:18:12 |
|
|
ale stejně mi přijde, že granulky jsou pro něj lepší pochutnání. Jinak kromě nich se může utlouct po měkkém ovoci - mandarinky, pomeranče, kiwi, to je jeho. Jestli on to nebude vegetarián [/quote]
tak hurá do zeleniny ale ke granulím. Já mám takovou obavu, že právě granule a nedostatečné pití způsobuje kočkám tolik problémů s čůráním / písky a kameny / . Opravdu si nejsem jistá, zda je vypité množství pro kočku, která od přírody pití moc nedá, dostatečné. Někdo granule namáčí. V konzervách je vody dost, ale taky dost sóji a různých semletých br zbytků ze zvířat. Pokud to ale nejde jinak a pokud kočka odmítá maso - potom není zbytí. Chce to ale i vyzkoušet, které maso kočkám chutná. moje se vesměs netváří na drůbež, ale králíka baští jak o život. I moje nahatka právě králíka zbožňuje. A koňské maso milují všichni. Chce to možná trochu hledat. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Jaké konzervy? Přitlapkováno: 13. 3. 2007 12:59:15 |
|
|
Ono s tím nekrmením granulema a celkově komerčními krmivy je to těžké ... protože kočka potřebuje natolik vyváženou stravu, narozdíl od psa, že sestavit správný a vyhovující jídelníček není zrovna jednoduché.
Byť je pro ně maso ideální, jsou zapotřebí i další látky, které jsou obsažené v ostatních surovinách (ryby, vejce, tuk, vitamíny, minerály ... ) ... a teď najít tu správnou hranici vyváženosti je oříšek.
Zelenina a ovoce jsou pro kočky vlastně "bezvýživové" ... byť dle nás obsahují hafo vitamínů.
A v různých studiích nejsou komerční krmiva až tak haněna, takže není zapotřebí se jich příliš obávat.
S močovými problémy - ono je to těžké, tam asi nejde říct, že granule jsou příčinou, těch je určitě víc.
Pravdou ale je, že to chce hledat, co je zrovna pro tu konkrétní kočku to nej, ať už složení stravy, pestrost, či značka komerčních krmiv.
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Jana Babická
|
Předmět: Re: Jaké konzervy? Přitlapkováno: 13. 3. 2007 20:43:14 |
|
|
Granule mají moje kočky celý den k dispozici, ale není to ta hlavní část stravy - tak to beru já i ony . Hlavní je maso, ale i mléčné výrobky - tvaroh se žloutkem, moje kočky koukají asi na reklamu a tak mají rády Activii do vařeného file dávám bílý chléb, vařené maso sypu vitaminovými vločkami od Gimpetu, do vývaru z hovězího dávám kořenovou zeleninu / samozřejmě, že kočka nemůže dostávat jen zadní hovězí - v přírodě si krávu těžko uloví Beru to citem / měřítkem je pro mne také kvalita srsti / a žádná moje kočka si zatím /zdravotně / nestěžovala |
|
|
Odpovědět
|
|
payushka
|
Předmět: Re: Jaké konzervy? Přitlapkováno: 14. 3. 2007 14:37:29 |
|
|
Katka_P napsal: | Jana Babická napsal: | Ne že bych nekrmila konzervy - někdy není maso poruce, ale kočka je masožravec a proto je podle mne nejlepší pro ně masínko |
Když on Matěj je taková kočka-nekočka, co se jídla týče. Maso zprvu vůbec nechtěl, teď už je to trochu lepší, ale stejně mi přijde, že granulky jsou pro něj lepší pochutnání. Jinak kromě nich se může utlouct po měkkém ovoci - mandarinky, pomeranče, kiwi, to je jeho. Jestli on to nebude vegetarián |
To s ovocem znam,Mysha mela moc rada banany,hroznove vino,varenou mrkvicku,ci jinou varenou zeleninu,naopak moc nemusela syrove maso premrazene hovezi,ani tolik to varene kureci,ktere jsem jim cas od casu davala) ale spis konzervy (Carny od Animondy a pastiky od Animondy)Naproti tomu Twixik by jedl jen to syrove maso a konzervy zas tolik ne,spis granule..Takze je to tezke zobecnovat,ale nahaci jsou podle moji dosavadni kratke zkusenosti spis asi mene "selmovite" co se tyka toho jidla |
|
|
Odpovědět
|
|
Katka_P
|
Předmět: Re: Jaké konzervy? Přitlapkováno: 14. 3. 2007 15:07:51 |
|
|
payushka napsal: | Takze je to tezke zobecnovat,ale nahaci jsou podle moji dosavadni kratke zkusenosti spis asi mene "selmovite" co se tyka toho jidla |
Taky mám ten pocit. Ale na druhou stranu když vidím, jak svým šelmičkám dopřává paní Babická, tak si říkám, že taky něco takového zkusím. Díky za dobré tipy, takových není nikdy dost |
|
|
Odpovědět
|
|
Jana Babická
|
Předmět: Re: Jaké konzervy? Přitlapkováno: 14. 3. 2007 15:46:34 |
|
|
Ono je nejen o dopřávání ale taky o počítání protože když spočítám konzervu a maso v ní - klidně koupím hovězí nízký roštěnec a jsem na tom cenově stejně a vím, co kočky jedly. A mám vyzkoušeno - syrové maso = kočky vrčí a sekají kolem, aby si kořist, co panička ulovila v Delvitě uhájily, na konzervu se tvcáří a rozhodně nevrčí a nesekají - z toho jsem vyvodila, že jim konzerva za to rozhodně nestojí Naháče mám jednoho a to masožravého ale i jogurtožravého a buchtožravého Jeden můj kocour zase miluje bramborové lupínky a tak si je raděj nekupuju, protože bych je musela jíst zavřená nejlíp na záchodě Granule beru trochu jako problém, protože si myslím, že na ně kočky prostě dost nepijou, ale mám už 3 roky kocoura na stuvitových granulích a sláva za ně - fungujou! Jo, kočičí žrádýlko, to je alchymie - co vyhovuje jednomu, nemusí vyhovovat druhému - chce to vyzkoušet důležité je, co na to říkají kočky a jejich zdraví. |
|
|
Odpovědět
|
|
kuldacka
|
Předmět: kuldacka Přitlapkováno: 16. 3. 2007 14:13:16 |
|
|
Ten veterinář se teda úplně zbláznil!!!!! Kočka která má jíst jenom granule nebude zdravá!!! Dyžtak mi napiš do pošty vše o tvé kočce, teda jen to hlavní a nejhlavnější jestli žije venku nebo v bytě nebo od každého kousek. _________________ Je mi 13 let a mám doma kocourka, kterýse jmenuje Kulíšek. Pak mám 2 akvárka s rybičkami a křečici jménem Čikitu. Také bych chtěla na veterinu, ale ze zdravotních důvodů nemůžu! |
|
|
Odpovědět
|
|
dog
Založen: 16.04.2008 Příspěvky: 39 Bydliště: tady na foru je rada dementu!
|
Předmět: Přitlapkováno: 25. 6. 2008 21:35:07 |
|
|
myslim ze najlepsie je kombinovat. granule su kvalitnejsie, pomahaju na zuby, na travenie, na pokozku a navyse z nich menej smrdia vykaly. ale konzervy by som tiez daval. davam jednu dene - tuniaka Gina. to je 100% maso, ziadny podvod:) v macacich konzervach bohuzial byva iba 4% masa a je tam kopa slizu okolo. jedina znacka, ktoru moja kocka zozerie s radostou, je Gourmet. uz na pohlad vypada obsah kvalitne. |
|
|
Odpovědět
|
|
anetka
|
Předmět: Přitlapkováno: 19. 7. 2008 10:28:27 |
|
|
jo to naši bráchové sežerou vše co jim chutná oni žerou sýr maso konzervy granule tvaroh vitamíny droždí jogurty a náš už starší kocour ten byl hodně vybíravý žral jenom friskis nic jinýho a ze syrového masa jen hovězí zadní |
|
|
Odpovědět
|
|
Balisek
|
Předmět: Re: Jaké konzervy? Přitlapkováno: 21. 7. 2008 1:11:02 |
|
|
Jana Babická napsal: | Já mám takovou obavu, že právě granule a nedostatečné pití způsobuje kočkám tolik problémů s čůráním / písky a kameny / . Opravdu si nejsem jistá, zda je vypité množství pro kočku, která od přírody pití moc nedá, dostatečné. ... Pokud to ale nejde jinak a pokud kočka odmítá maso - potom není zbytí. Chce to ale i vyzkoušet, které maso kočkám chutná. |
Jano, nevím o tom, že by granule prokazatelně způsobovaly onemocnění močového traktu (stejně tak se např. kdysi tvrdilo, že příčinou u kocourů je časná kastrace). Myslím, že kočičí organismus je dost "chytrý" na to, aby si vhodný pitný režim při trvalém příjmu suché potravy nastavil sám.
A pokud kočka něco nežere, tak to zkrátka nežere, i kdyby se člověk na hlavu stavěl! Můj první kocour byl výhradné na konzervy nebo domácí stravu - granule by nevzal do huby pod pohrůžkou totálního vyhladovění. Druhý je zas 100% granuložravec. Syrové nebo vařené maso jakéhokoliv druhu zhnuseně obchází obloukem, z mléčných výrobků si 2x lízne (kromě taveňáku, ale ten mu kvůli soli dopřeji jen minimálně), v konzervě se ponimrá... Tak jsem se na to prostě vykašlala a dávám mu jen suché krmivo, když mu to tak vyhovuje... A registruji, že sám od sebe pije výrazně více, než první kocour krmený pouze vlhkým krmivem.
Ale zpátky ke konzervám.... Těm také důvěřuji o chlup míň než kvalitnímu suchému krmivu. Souhlasím s Vámi, že se do nich "tak nějak více schová" (kočky vlhké krmivo přece jen akceptují lépe i při nižší kvalitě, než granule). Zlý jazykové dokonce tvrdí, že ani ty drahé značkové konzervy nejsou zas až tak nic moc. Navíc je to dost drahý špás.
Takže na výhradní krmení konzervovanou potravou bych si asi netroufla. Raději bych volila trokombinaci kvalitní granule + domácí strava s vit. přídavky + konzervy. |
|
|
Odpovědět
|
|
|