<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Ashi
|
Předmět: Moc hubená kočka Přitlapkováno: 5. 8. 2008 18:42:15 |
|
|
Máme 3 apůl měsice starou perskou kočičku a zdá se nám dost hubená. Má 1700 gramů a ne a ne přibrat. Krmíme ji granulemi Nutram, Royal Canin jí nešmakovali. Dostává i konzervy od ProPlanu a kuřecí srdíčka. Celý den má jídlo v misce, ale nějak nechce. Je fakt drobná a lezou jí stehení kostičky.
Poraďte mi po čem by mohla přibrat nebo čím ji přikrmovat. Moc děkuji za odpovědi. |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Přitlapkováno: 5. 8. 2008 18:53:03 |
|
|
Váha 1700g mi na tento věk nepřipadá až tak nízká, znám dospělé peršanky, které nemají o moc víc než 2 kg, ale záleží na stavbě těla vaší kočky. Na povzbuzení chuti k jídlu je dobrý vitamín B - buď v injekci u veterináře nebo zkuste dávat třeba Pangamin nebo občas tabletku B komplexu. . |
|
|
Odpovědět
|
|
Smeny
|
Předmět: Re: Moc hubená kočka Přitlapkováno: 5. 8. 2008 19:05:33 |
|
|
Ashi napsal: | Máme 3 apůl měsice starou perskou kočičku a zdá se nám dost hubená. Má 1700 gramů a ne a ne přibrat. Krmíme ji granulemi Nutram, Royal Canin jí nešmakovali. Dostává i konzervy od ProPlanu a kuřecí srdíčka. Celý den má jídlo v misce, ale nějak nechce. Je fakt drobná a lezou jí stehení kostičky.
Poraďte mi po čem by mohla přibrat nebo čím ji přikrmovat. Moc děkuji za odpovědi. |
Jen drobnost - jsou ty granule kotěcí? Jinak zkuste i jiné mlsy nebo jiné značky konzerviček. Např. naší kočině Pro Plan zrovna dvakrát nejel. Ale takov Shiny Cat, po těch se může utlouct. Nebo paštičky Miamor pro koťata můžete zkusit. Jsou snad i nějaké výživné pasty pro kočky, co moc nechcou jíst, tak se poptejte ve zverimexu. |
|
|
Odpovědět
|
|
Ashi
|
Předmět: Přitlapkováno: 5. 8. 2008 19:05:42 |
|
|
Ale ona k tomu nemá predispozice, její rodiče jsou velci otec 9Kg a matka 7Kg. Děkuju přesto za odpověď, zkusím ty Béčka |
|
|
Odpovědět
|
|
Ashi
|
Předmět: Přitlapkováno: 5. 8. 2008 19:25:22 |
|
|
jojo, jsou pro koťátka |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 8. 2008 8:42:18 |
|
|
Ashi napsal: | Ale ona k tomu nemá predispozice, její rodiče jsou velci otec 9Kg a matka 7Kg. Děkuju přesto za odpověď, zkusím ty Béčka |
Já koťatům až do věku 1 roku dávám vitamínovou pastu pro koťata od Gimpetu. A fakt je důležité krmit granulemi pro koťata, ne adult! Zkuste nabídnout kysanou smetanu, ředěnou tatru, tučný tvaroh se žloutkem, vařenou rybu, mleté přemražené hovězí-přidat do toho trochu tučného bílého jogurtu nebo kysané smetany, králičí maso taky milují, uvařit krupicovou kaši jako dítěti, osladit medem nebo glukopurem (jen maličko), našim z kapsiček moc chutná Félix a Animoda Carny-Fisch menu. Granule se mi osvědčili buď Proplan kitten nebo Hills kitten. Když je hubená, krmte klidně 4x denně, nebo jí nechte granule volně k dispozici-chce to najít takové, co jí budou doopravdy chutnat. Hlavně musí to být KITTEN - pro koťata.
Některá kočka je konzervativní a bude vyžadovat pořád to samé, jiná má ráda pestrou stravu. Musíte poznat svoji kočku, co vyhovuje právě jí. Já osobně jsem pro tu pestrost.
A je odčervená? Začervení by taky mohlo způsobit, že nepřibírá, nebo nechutenství. Vemte vzorek stolice a odneste vetovi, aby se na to z tohoto pohledu podíval. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
|