<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Lusilka
|
Předmět: RANNÍ ZVRACENÍ !!! Přitlapkováno: 3. 7. 2008 9:18:51 |
|
|
Ahojda všem, i já už začínám mít obavy, než zajdu k vetovi, třeba mi poradí někdo zde.
Možná již víte, že jsme majiteli Bagiška a Ballua, dvou brášku Barem.
Mají tři roky, jsou to domácí mazlíčkové, kteří nechodí vůbec ven, před 14-dni byli na očkování, ještě jim chybí odčervení, ale mám už krapek strach, jelikož mi Ballou už třetí den ráno vyzvrací papání, granule, kapsu, prostě vše, má hlad, křičí, když má hlad, ale když se, jen ráno, nají, hned to jede ze žaludku ven, mám o něj strach, ikdyž mají kočičí travu v truhlíku k dispozici, i tak prostě zvrací.
Můžete mi poradit, zda je vše v poho, nebo mám koupit nějaké vitamíny, nevím si fakt rady. Vyčesaní jsou, chlupů moc není, tak jsem bezradná. Díky moc za jakoukoliv odpověď.
Lucka
www.kocicistromy.com |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: RANNÍ ZVRACENÍ !!! Přitlapkováno: 3. 7. 2008 14:55:56 |
|
|
Náš Maxíš zvrací vždycky, když je dlouho bez jídla. Stačí třeba, že jim dojdou večer granule a já zapomenu dosypat, je bez možností uzobávání několik hodin, a pak se nají a všechno jde ven, včetně obyčejné vody, které se napije na lačný žaludek. Nicméně je to u něj běžný stav trvající už hodně dlouho.
Zkuste jim nechat trochu granulí přes noc, jestli když si půjde zobnout v průběhu, tak jestli bude ráno taky zvracet. Jinak mě toho moc nenapadá.
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Lusilka
|
Předmět: Re: RANNÍ ZVRACENÍ !!! Přitlapkováno: 3. 7. 2008 15:29:18 |
|
|
April napsal: | Náš Maxíš zvrací vždycky, když je dlouho bez jídla. Stačí třeba, že jim dojdou večer granule a já zapomenu dosypat, je bez možností uzobávání několik hodin, a pak se nají a všechno jde ven, včetně obyčejné vody, které se napije na lačný žaludek. Nicméně je to u něj běžný stav trvající už hodně dlouho.
Zkuste jim nechat trochu granulí přes noc, jestli když si půjde zobnout v průběhu, tak jestli bude ráno taky zvracet. Jinak mě toho moc nenapadá.
April |
díky za info, je to možná tím, čert ví, zkusím jim dávat přes noc granulky a uvidíme..............díky za radu, Lucka
www.kocicistromy.com |
|
|
Odpovědět
|
|
fundog
|
Předmět: Přitlapkováno: 4. 7. 2008 20:31:33 |
|
|
My máme kocoura, který skoro denně zvracel. Trvalo 7 měsíců, než se zjistilo, co mu vlastně je. Má zánět žaludku. Na 3 měsíce prášky a na rok dietu. Zjistil to až vet z celkové prohlídky ( krev, moč, gastroskopie atd). Ani se neptejte, co to stálo, ale už nezvrací a to je hlavní |
|
|
Odpovědět
|
|
parisse
|
Předmět: Přitlapkováno: 10. 9. 2008 10:48:09 |
|
|
Ahojky,prvně všechny zdravím,jsem tu nová.
Máme 3 měsíční kotě (Blacky).Poslední 3 dny Blacky taky zvracela,tak jsem jí dnes vzala k vetce.Ta už prohmatem zjistila zánět žaludku a průjem.Z průjmu jí trošičku vyhřezl konečník.Ten máme mazat Rybylkou.Dostali jsme dietní granulky HLD a mám jí z toho,po přidání rozvařené rýže, udělat kašičku.První mističku snědla úplně dobrovolně,ale další už nechce,takže budeme bojovat. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Přitlapkováno: 10. 9. 2008 10:53:35 |
|
|
Ono možná lepší než dělat kašičky z granulí by bylo mít přímo dietní kapsičky na trávicí problémy. Ono ty rozmočený granule vypadaj nevábně, ani moc dobře nevoněj a co jsem si všimla, tak rejže nebývá oblíbeným doplňkem stravy.
Zkuste se veterinářky zeptat na dietní kapsičky. To válčení mi příjde jako větší trápení. Ale ze zkušenosti u Rubky vím, že antibiotka na žaludek zabrala strašně rychle a začala baštit normálně pár hodin po jejich podání a nebyla zapotřebí výraznější úprava krmiva, stačily myslím dietní granule a kapsičky. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
parisse
|
Předmět: Přitlapkováno: 10. 9. 2008 10:56:54 |
|
|
No kapsičky nepřichází v úvahu,máme teď masíčko úplně zakázaný.
Malou krmíme kotěcím Friskies a kotěcíma granulkama Brit,ale třeba je nějaká konzerva ještě kvalitnější.Nějaký tip by byl? |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
|
|
Odpovědět
|
|
parisse
|
Předmět: Přitlapkováno: 10. 9. 2008 11:29:24 |
|
|
Moc dík.Všechno jsem pročetla,ale o moc chytřejší nejsem.Jinak ty značky kotěcích konzerv vůbec neznám,nikde jsem to neviděla.U nás v okolí maj pro koťata jen Friskies,Miglior a ještě jednu značku ale jméno už nevím. Zkusím kouknout na netu.A Brit kitten (granulky)by mohl být? |
|
|
Odpovědět
|
|
parisse
|
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Přitlapkováno: 10. 9. 2008 11:43:49 |
|
|
Zkuste nějaké internetové obchody. Ono tam je nejen lepší výběr všeho zboží vč. krmiv, ale i v podstatě lepší cena.
http://www.modrykocour.cz/forum/viewtopic.php?t=1046 (delší téma, ale myslím, že je v něm zmíněno poměrně dost obchodů).
Granule značek Brit, Acana .. je to taková střední kvalita, takže není drahá, a přesto mají dobré složení. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
vetka.M
|
Předmět: Přitlapkováno: 10. 9. 2008 14:36:18 |
|
|
parisko,
zkus ty konzervičky Trovet HLD od vetky, co jsi psala na "kočkách", jinak vařenému kuřecímu masu se nemusíš vyhýbat, naopak...na zvracení/průjem je opravdu nejlepší dietou to, co psala i pimpuška: vařené libové kuřecí a na šlem rozvařená rýže (pro kotě maso:rýži tak 2-3:1) - kousíček vařené mrkve může, ale podle mě nemusí být...to všechno zpočátku radši rozmixovat na kaši a dávat v malých dávkách, častěji během dne...a počítej s tím, že nemocná kočka radši vezme jídlo, které je teplé (víc voní), ale ne horké!
(jinak vítej, další "známá tvář" ) |
|
|
Odpovědět
|
|
parisse
|
Předmět: Přitlapkováno: 10. 9. 2008 15:23:43 |
|
|
Tak HLDéčko jí zatím šmakuje.Už jsem jí ho dala 2x.Mám ho dávat po troškách cca co hodinu.
Jinak co se týče teploty jídla,tak to ohříváme v mikrovlnce,aby to neměli studené z lednice. |
|
|
Odpovědět
|
|
|