<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
mixatko.v
|
Předmět: Zelené pochutnání Přitlapkováno: 8. 11. 2008 8:57:17 |
|
|
Všem chovatelkám a chovatelům, kteří svým kočičím mazlíčkům kupují zelené osení chci už podruhé poradit, co dávám mým kočkám.
Do květináče zasadím do hlobky asi 2 cm oranžový kukuřičný klas, zalévám, postavím na světlé místo a do 14 ti dnů naroste kolem klasu krásné zelené osení.Kočkám chutná, asi je dosti šťavnaté.
Když je osení zlikvidované, vytáhnu celý klas, špatnou část, co byla v hlíně odříznu a klas zasadím ještě několikrát.
Proč vám to píši? Na kukuřičných polích se v tuto dobu povalují po sklizni zapomenuté kukuřice, když si je neposbíráte vy, postarají se o ně zvířátka, kterým kukuřice též chutná. A také teď, na podzim bude asi snazší koupit kukuřičný klas, když je právě po sklizni.
Přeji Vaším kočičkám dobrou chuť při chroustání kukuřičné dobroty!
|
|
|
Odpovědět
|
|
ZdenkaP
|
Předmět: osení Přitlapkováno: 8. 11. 2008 15:25:07 |
|
|
Kéž by to moje kočky četly, zkusila jsem, z jednoho klasu už mi tady vyrostlo zeleného jako na poli, vyhodila jsem jim oschlé šáchory, ostentativně chodí kolem a zeleného si ani nevšimnou, stejně jako všech "mimošáchorových" pokusů předtím. Raději se nacpou granulí a chlupy vyblinkají s tím. Takže asi pokorně vyrazím do Ikey pro šáchor, tam ho aspoň mají zcela jistě, zatímco jinde je to věc náhody, nejčastěji ještě dostanu ten velký v Bauhausu. Ale v Ikey ho mají za 14, šikovné malé květináčky s opravdu mladými (tudíž ne tak ostrými) rostlinkami a tak koupím 3, které jim různě rozestavím, čtrvtý pěstuju na okně na "výměnu". Zajímala by mě zkušenost jiných, co žerou za zelené a zdali jejich kočky taky zarputile odmítají jiné zelené, než na jaké jsou zvyklé... _________________ Sweet Calimero*CZ
www.sweetcalimero.cz
Mimochodem, rozhovoříme-li se o kočkách, je téměř nemožné, abychom byli považováni za osoby zcela normální. (Dan Greenberg) |
|
|
Odpovědět
|
|
Betty
|
Předmět: Přitlapkováno: 8. 11. 2008 16:06:22 |
|
|
My máme kočičí trávu a šáchor. Holky okusují všechno. Někdy se pustí i do bambusu. Roční Betty vyblinkala chlupy jenom 2x. Kukuřici jsme ještě nezkoušeli. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
|
|
Odpovědět
|
|
Alča
|
Předmět: zelené Přitlapkováno: 9. 11. 2008 10:59:20 |
|
|
Ano, tohle mi děláme podle Karin už 2 roky. _________________ Alča, Barča, Dorka a Rozárka |
|
|
Odpovědět
|
|
Karin
|
Předmět: Přitlapkováno: 2. 12. 2008 9:07:38 |
|
|
Chtěla bych jen dodat, že zmíněný nápad jsem tenkrát pro MK popsala a zdokumentovala jako takovou vánoční zvláštnost. Pokud vám nejde o nějakou ozdobu, je rozhodně lepší zrna z klasu vykroutit (jako když se ždíme hadr) a zasít rovnoměrně na povrch misky nebo květináče, jako když vyséváte osení. Dost rychle vyroste krásný, hustý a šťavnatý porost. |
|
|
Odpovědět
|
|
|