<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
chipushit
|
Předmět: odchod kočky po očkování Přitlapkováno: 10. 11. 2008 15:57:53 |
|
|
Mám problém. Kočka byla vyšetřena v pátek veterinářem a očkována trojkombinací a proti vzteklině. Do rána se jí ztratila 2 koťata z pěti a kočka i s koťaty se během nedělního dopoledne odstěhovala i s koťaty k sousedovům a nechodí ani na granule. Je mi přítelem vyčítáno, že se kočka urazila vyšetřením i očkováním a že je to má vina, že se odstěhovala... Jak to vidíte vy, kočkomilové? |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 10. 11. 2008 19:17:57 |
|
|
No mě by především nenapadlo dát očkovat kočku, která má právě koťata a kojí - a navíc jak jsem pochopila je venkovní, takže její reakce se dala čekat, že se jí to nebude pranic zamlouvat a změní bydlo i s dětmi...
Jaký jste měla důvod k tomuto činu-zrovna když má koťata? To snad už měla být naočkovaná dávno před zabřeznutím, ne?
Dle mého názoru má přítel pravdu. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
Luci + 4
|
Předmět: Re: odchod kočky po očkování Přitlapkováno: 10. 11. 2008 22:36:59 |
|
|
chipushit napsal: | Mám problém. Kočka byla vyšetřena v pátek veterinářem a očkována trojkombinací a proti vzteklině. Do rána se jí ztratila 2 koťata z pěti a kočka i s koťaty se během nedělního dopoledne odstěhovala i s koťaty k sousedovům a nechodí ani na granule. Je mi přítelem vyčítáno, že se kočka urazila vyšetřením i očkováním a že je to má vina, že se odstěhovala... Jak to vidíte vy, kočkomilové? |
Trochu postrádám víc informací - jak moc byla kočka na vás a přítele zvyklá, jestli žila pouze venku ( tedy předpokládám nějaký přístřešek, seník) ,jestli během vyšetření u veta nadměrně reagovala, vyváděla?
Přesto - je možné, že jde o shodu náhod a střetly se dvě na sobě nezávislé věci - očkování a ztráta koťat. O koťata mohla přijít díky jinému zvířeti (kuně) a to pro ni bylo důvodem opustit místo, kde cítí ohrožení . To bych viděla jako pravděpodobnější důvod jejího přesunu . |
|
|
Odpovědět
|
|
chipushit
|
Předmět: Přitlapkováno: 11. 11. 2008 8:20:28 |
|
|
tatiana napsal: | No mě by především nenapadlo dát očkovat kočku, která má právě koťata a kojí - a navíc jak jsem pochopila je venkovní, takže její reakce se dala čekat, že se jí to nebude pranic zamlouvat a změní bydlo i s dětmi...
Jaký jste měla důvod k tomuto činu-zrovna když má koťata? To snad už měla být naočkovaná dávno před zabřeznutím, ne?
Dle mého názoru má přítel pravdu. |
Koťatům jsou už 3 měsíce, je napůl venkovní - má celoročně otevřenou verandu, kam kdykoliv může i s koťaty. Porodí vždy ve stodole a pak nás ke koťatům dovede, abychom je sami do verandy přemístili.
Dříve se mi nepodařilo přítele k očkování přemluvit. |
|
|
Odpovědět
|
|
chipushit
|
Předmět: Re: odchod kočky po očkování Přitlapkováno: 11. 11. 2008 8:24:43 |
|
|
Luci 04 napsal: | chipushit napsal: | Mám problém. Kočka byla vyšetřena v pátek veterinářem a očkována trojkombinací a proti vzteklině. Do rána se jí ztratila 2 koťata z pěti a kočka i s koťaty se během nedělního dopoledne odstěhovala i s koťaty k sousedovům a nechodí ani na granule. Je mi přítelem vyčítáno, že se kočka urazila vyšetřením i očkováním a že je to má vina, že se odstěhovala... Jak to vidíte vy, kočkomilové? |
Trochu postrádám víc informací - jak moc byla kočka na vás a přítele zvyklá, jestli žila pouze venku ( tedy předpokládám nějaký přístřešek, seník) ,jestli během vyšetření u veta nadměrně reagovala, vyváděla?
Přesto - je možné, že jde o shodu náhod a střetly se dvě na sobě nezávislé věci - očkování a ztráta koťat. O koťata mohla přijít díky jinému zvířeti (kuně) a to pro ni bylo důvodem opustit místo, kde cítí ohrožení . To bych viděla jako pravděpodobnější důvod jejího přesunu . |
Neřekla bych, že by na veterináře reagovala nějak nepřiměřeně - je zvyklá na lidi. Také mě napadlo, jestli nepochopila domluvu s vetem o kastraci. Kočky jsou záhadná a nevyzpytatelná stvoření.
Jak mi přítel včera volal, přišla 2x na granule, ale koťata viděl dovádět u sousedů na zahradě. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Přitlapkováno: 11. 11. 2008 8:25:01 |
|
|
No nebylo by lepší pro příští rok kočku vykastrovat? Obzvlášť jestli nemáte problém jí odchytit a postarat se o ni? _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
chipushit
|
Předmět: Přitlapkováno: 11. 11. 2008 8:28:25 |
|
|
April napsal: | No nebylo by lepší pro příští rok kočku vykastrovat? Obzvlášť jestli nemáte problém jí odchytit a postarat se o ni? |
Už je domluven termín. Opakovaně. První byl asi před 5 měsíci, ale to vet konstatoval, že je opět březí a on že gravidní kočky nekastruje, že máme přijít po porodu. |
|
|
Odpovědět
|
|
Karin
|
Předmět: Přitlapkováno: 11. 11. 2008 8:45:43 |
|
|
chipushit napsal: |
Už je domluven termín. Opakovaně. První byl asi před 5 měsíci, ale to vet konstatoval, že je opět březí a on že gravidní kočky nekastruje, že máme přijít po porodu. |
No nevím, ale takhle se to může opakovat pořád dokola, kočka vám vždy mezitím zabřezne a kastrace se opět odloží. Asi by bylo nejlepší hned po domluvě na termínu kastrace ji držet v nějakém omezeném prostoru, aby nezabřezla a neutekla, protože jak ji teď na kastraci odchytíte? |
|
|
Odpovědět
|
|
chipushit
|
Předmět: Přitlapkováno: 17. 11. 2008 9:32:44 |
|
|
Kočka se vrátila se všemi koťaty. Kuna, nebo co ji vyplašilo, se spokojila se sousedčinou slepicí. Děkuji za rady a pochopení. |
|
|
Odpovědět
|
|
Luci + 4
|
Předmět: Přitlapkováno: 17. 11. 2008 13:11:52 |
|
|
chipushit napsal: | Kočka se vrátila se všemi koťaty. Kuna, nebo co ji vyplašilo, se spokojila se sousedčinou slepicí. Děkuji za rady a pochopení. |
To je super....snad už kuna dá pokoj a máma kočka bude v klidu. |
|
|
Odpovědět
|
|
|