<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Samuel
|
Předmět: Tuňák vs Kapsičky Přitlapkováno: 24. 12. 2008 20:39:07 |
|
|
Šťastné a veselé Vánoce
chtěla bych se zeptat na věc ohledně stravování... myslíte si, že kapsička je výživnější a lepší než-li tuňák ve vlastní šťávě?
Děkuji za odpovědi |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Přitlapkováno: 24. 12. 2008 21:01:15 |
|
|
Tuňák ve vlastní šťávě obsahuje dost soli a je pro kočky vhodný pouze jako občasná pochoutka, rozhodně by neměl být součástí každodenního jídelníčku. Nejvhodnější krmivo je maso a kvalitní granule, občas pro zpestření kapsička - u té ovšem záleží i na druhu a kvalitě. |
|
|
Odpovědět
|
|
Samuel
|
Předmět: Přitlapkováno: 24. 12. 2008 21:06:15 |
|
|
no mně totiž připadá, že po kapsičkách docela dost tloustne.. má bříško... granule kupuju Acanu kitten a kapsičky různý.. Je to ani ne 4měsíční kotě, takže nějaká dietka nepřipadá v úvahu, že? |
|
|
Odpovědět
|
|
bobtail
Založen: 19.12.2007 Příspěvky: 64 Bydliště: Vestec, Praha Západ
|
Předmět: Přitlapkováno: 24. 12. 2008 23:04:24 |
|
|
Dietu rozhodně u kotěte ne-e. Je ve vývinu a potřebuje hodně živin, dieta by mohla napáchat hodně škody. A co je kočička za plemeno? Koťata některých plemen bývají větší a třeba britky mají i pěkný vak ( u nás se tomu říká špíček ) na bříšku . _________________ Hanka, Anabell a Cookie |
|
|
Odpovědět
|
|
Samuel
|
Předmět: Přitlapkováno: 25. 12. 2008 7:43:48 |
|
|
No je to Kartouzská kočka |
|
|
Odpovědět
|
|
Míša*
|
Předmět: Přitlapkováno: 25. 12. 2008 21:38:53 |
|
|
Naše sedmi měsíční kartouzka Míša má taky špíček na bříšku Zdá se mi, že se trochu zmenšuje, jak se číča vytahuje. Veterinářka mi řekla, že je to v pořádku, jen kdyby se špíček začal měnit ve špek, tak hlídat porce. Taky jsem jí od 6 měsíce začala dávat stravu pro dospělé kočky. |
|
|
Odpovědět
|
|
beta.1
|
Předmět: Přitlapkováno: 25. 12. 2008 21:45:23 |
|
|
Míša* napsal: | Naše sedmi měsíční kartouzka Míša má taky špíček na bříšku Zdá se mi, že se trochu zmenšuje, jak se číča vytahuje. Veterinářka mi řekla, že je to v pořádku, jen kdyby se špíček začal měnit ve špek, tak hlídat porce. Taky jsem jí od 6 měsíce začala dávat stravu pro dospělé kočky. |
ta strava pro dospělé kočky není dobrý nápad,je to pořád kotě,a potřebuje kotěcí stravu,která má vyšší obsah bílkovin,které jsou potřeba ke správnému vývoji.Kotě se pořád vyvíjí a kotěcí strava je uzpůsobená k jeho potřebám,já bych se vrátila zpět na kotěcí.
Bětka,Barunka a Matěj |
|
|
Odpovědět
|
|
AngelikadeSance
|
Předmět: špíček Přitlapkováno: 25. 12. 2008 21:47:48 |
|
|
Mám 3 Birmy a všechny maj "špíček" na bříšku . Jsou ve vývinu,tak to neřeším. Krom toho,až začnou volat kocoura, tak bude období hladovění, tak se nějaká ta zásoba bude hodit |
|
|
Odpovědět
|
|
Míša*
|
Předmět: Přitlapkováno: 25. 12. 2008 22:09:39 |
|
|
ta strava pro dospělé kočky není dobrý nápad,je to pořád kotě,a potřebuje kotěcí stravu,která má vyšší obsah bílkovin,které jsou potřeba ke správnému vývoji.Kotě se pořád vyvíjí a kotěcí strava je uzpůsobená k jeho potřebám,já bych se vrátila zpět na kotěcí.
Bětka,Barunka a Matěj[/quote]
vet. nám potvrdila, že je to o.k. Momentálně řešíme, že má Míša občas průjem nebo řidší hovínka. To ale měla i při kotěcích granulích. Už jí nedávám různé kapsičky, přemražené hovězí maso, měla i pastu od vet. ale pořád se to objevuje. Tak zkusíme royal canin sensible... (teď má pro plan delic) |
|
|
Odpovědět
|
|
beta.1
|
Předmět: Přitlapkováno: 25. 12. 2008 23:41:17 |
|
|
Míša* napsal: | ta strava pro dospělé kočky není dobrý nápad,je to pořád kotě,a potřebuje kotěcí stravu,která má vyšší obsah bílkovin,které jsou potřeba ke správnému vývoji.Kotě se pořád vyvíjí a kotěcí strava je uzpůsobená k jeho potřebám,já bych se vrátila zpět na kotěcí.
Bětka,Barunka a Matěj |
vet. nám potvrdila, že je to o.k. Momentálně řešíme, že má Míša občas průjem nebo řidší hovínka. To ale měla i při kotěcích granulích. Už jí nedávám různé kapsičky, přemražené hovězí maso, měla i pastu od vet. ale pořád se to objevuje. Tak zkusíme royal canin sensible... (teď má pro plan delic)[/quote]
hmmm,zvláštní,asi bych změnila vetku,ale je to vaše rozhodnutí.
Bětka,Barunka a Matěj |
|
|
Odpovědět
|
|
Míša*
|
Předmět: Přitlapkováno: 26. 12. 2008 10:41:23 |
|
|
Mě nepřipadlo zvláštní, že bych začala Míše dávat granule pro dospělé, protože v té době měla dost velké bříško. I teď působí trochu "macatějším" dojmem roste, ale bříško pořád má. Celkově prospívá, hodně ji hlídám, aby jí nic nechybělo, ale to dělá asi každý majitel, kterému na kočičce záleží.
Zkusím royalky, chvíli vyčkám, jestli se upraví zažívání a případně navštívíme jiného vet.
Děkuji za tvůj názor. Pěkný den přejí Míša a Míša |
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: Re: Tuňák vs Kapsičky Přitlapkováno: 26. 12. 2008 18:56:17 |
|
|
Samuel napsal: | Šťastné a veselé Vánoce
chtěla bych se zeptat na věc ohledně stravování... myslíte si, že kapsička je výživnější a lepší než-li tuňák ve vlastní šťávě?
Děkuji za odpovědi |
Mám osmiměsíčního briťáka, základem stravy u nás je přemražené hovězí a granule RC Kitten. Na doplnění a zpestření dostává paštičky, krabičky nebo kapsičky Miamor, máme nakoupeno spoustu druhů, drůbeží, rybí, králičí, hovězí ... Rybu z konzervy, ať už tuňáka nebo jinou nebo taky teď dostal kousek tresčích jater ( sblajznul na dvě cvaknutí zubem), to dávám vysloveně výjimečně jako pochoutku. Taky dostává tvaroh nebo lučinu. |
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: Přitlapkováno: 26. 12. 2008 18:57:36 |
|
|
bobtail napsal: | Koťata některých plemen bývají větší a třeba britky mají i pěkný vak ( u nás se tomu říká špíček ) na bříšku . |
Můj kocour má "pěkný" vak, ale špíček neříkám, protože je to volná plandavá kůže. Žádné zásoby v něm nemá. Jinak váží 4,80 kg, je to mohutný kocour. |
|
|
Odpovědět
|
|
|