<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Simonka Anonymní
|
Předmět: nové kotě Přitlapkováno: 25. 7. 2005 13:15:42 |
|
|
Dobrý den,na venkově se babičce narodila koťátka,je jim teprve 7dní.Chtěla bych si vzít domů koťátko,ale vůbec nevím,v kolikati měsících ho můžu vzít od maminky a taky nemám zkušenosti s krmením - co kočičce dávat a na co všechno a kdy ji naočkovat.Moc děkuji za radu |
|
|
Odpovědět
|
|
Tereza
|
Předmět: Přitlapkováno: 25. 7. 2005 13:24:25 |
|
|
No nejdříve bych si kotě vzala v 8 týdnech, ideálně ale asi v 10 týdnech. Očkování by mělo stačit na 12 týdnech, po dvou týdnech pak přeočkování. Co očkovat vám řekne vet. Jinak čím krmit - nejlepší jsou granule pro koťata od Hills, Acana, Purina Pro Plan, hlavěn ne Whiskas, Friskies apod. Ty samé značky platí pro vaničky. Dokrmovat můžete kuřecím, hovězím či rybím přemraženým nebo převařeným masem. Také čas od času můžete podat mléčné výrobky jako tvaroh, ale mléko se nedoporučuje (kvůli průjmu). Také nedávejte slané sýry, šunku a rozhodně ne sladké |
|
|
Odpovědět
|
|
Simonka Anonymní
|
Předmět: Přitlapkováno: 26. 7. 2005 7:00:54 |
|
|
děkuji moc |
|
|
Odpovědět
|
|
jolly.devil
|
Předmět: Přitlapkováno: 26. 7. 2005 7:27:36 |
|
|
Nejvhodnější je kotě si vzít po 12ti týdnech. Ale ne dříve než v 9ti týdnech to nedoporučují. S očkováním V8m určitě rád poradí veterinář. Jako první by se ale mělo koťátko odčervit. Ale to bohužel nevím kdy. Ale rozhodně je to hodně důležité.
Přeji hodně radostí a málo starostí s novým koťátkem |
|
|
Odpovědět
|
|
jolly.devil
|
Předmět: Přitlapkováno: 26. 7. 2005 7:31:26 |
|
|
K tomu granulovanému krmivu bych doplnila ještě značku Eukanuba. Já osobně preferuji Eukanubu a Purinu Pro Plan. Je to sice o něco dražší, ale jen na první pohled. Každopádně po této stravě mají naši miláčci nádhernou srst. Levně se dá koupit toto krmivo na www.mujobchod.atlas.cz/buddy - zde nakupuji pro psy i pro kočky a nemůžu si obchod vynachválit. |
|
|
Odpovědět
|
|
Simonka Anonymní
|
Předmět: Přitlapkováno: 2. 8. 2005 7:07:35 |
|
|
Já mám právě strach,že když kotě nechám u maminky na venkově 2-3měsíce a poté si ho odvezu do bytu,že bude nešťastné,když bude zavřené,když je zvyklé na venek.Co myslíte? |
|
|
Odpovědět
|
|
jolly.devil
|
Předmět: Přitlapkováno: 2. 8. 2005 7:16:25 |
|
|
To těžko říci. Já osobně jsem si vzala kotě už asi v 9 týdnech. Ale dříve by bylo opravdu brzo. Na naše koťátka to nemělo špatný vliv, ale nevím,jestli to nebylo tím, že byly dvě - sourozenci. Je nádherné koukat, jak si spolu hrají a mazlí se. Rozhodně je jim oboum lépe, že jsou spolu. Ale když se mudete mrňouskovi věnovat, určitě bude také v pohodě. Navíc, kdybyste chtěla kotě s PP, tak vám ho ani dříve nedají, než po 12ti týdnech.Každopádně to nechce pospíchat a koťátko si vzít, až bude opravdu samostatné.Určitě poznáte, kdy bude koťátko schopné k tomu, abyste si ho vzala |
|
|
Odpovědět
|
|
|