<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
kockolit
|
Předmět: BARF a vajcia Přitlapkováno: 9. 1. 2009 12:16:58 |
|
|
Dobrý deň. Zaujímal by ma názor chovateľov, ktorí kŕmia surovou potravou, že ako je to u nich s takými vajciami. Pred podávaním ich mrazíte min. 48 hodín ako surové mäso? Alebo ich len tak podáte surové rovno z chladničky? Teraz mi nejde o to, že je tam možnosť nakazenia salmonelou a že ich treba prevariť a tak... Vďaka |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Re: BARF a vajcia Přitlapkováno: 9. 1. 2009 13:44:29 |
|
|
kockolit napsal: | Dobrý deň. Zaujímal by ma názor chovateľov, ktorí kŕmia surovou potravou, že ako je to u nich s takými vajciami. Pred podávaním ich mrazíte min. 48 hodín ako surové mäso? Alebo ich len tak podáte surové rovno z chladničky? Teraz mi nejde o to, že je tam možnosť nakazenia salmonelou a že ich treba prevariť a tak... Vďaka |
Já osobně dávám syrový žloutek-bílek nedávám. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: Re: BARF a vajcia Přitlapkováno: 9. 1. 2009 13:50:56 |
|
|
tatiana napsal: | kockolit napsal: | Dobrý deň. Zaujímal by ma názor chovateľov, ktorí kŕmia surovou potravou, že ako je to u nich s takými vajciami. |
Já osobně dávám syrový žloutek-bílek nedávám. |
Taky tak. Pouze žloutek, buďto zamíchaný do tvarohu nebo s ním "poleju" masovou směs z krabičky.
Kočky mají poměrně agresivní žaludeční šťávy, někde jsem četla, že se v tom malém množství i s případnou salmonelovou nákazou vypořádají. |
|
|
Odpovědět
|
|
AngelikadeSance
|
Předmět: Re: BARF a vajcia Přitlapkováno: 9. 1. 2009 14:24:09 |
|
|
[/quote] Kočky mají poměrně agresivní žaludeční šťávy, někde jsem četla, že se v tom malém množství i s případnou salmonelovou nákazou vypořádají.[/quote]
Salmonely jsou střevní gramnegativní nesporulující tyčky, patřící do čeledi Enterobacteriaceae. Jsou značně odolné k vlivům zevního prostředí, jsou schopny růst v prostředí s kyslíkem i bez kyslíku, odolávají vyschnutí, ve vlhkém prostředí vydrží dny až týdny, ve zmrazeném i měsíce . Salmonely se po průniku žaludkem (částečně jsou ničeny jeho pH) pomnožují v tenkém střevě a v některých případech pronikají do krevního oběhu. Nejčastější klinický obraz probíhá jako akutní gastroenteritida, projevující se nevolností, zvracením, bolestmi v břiše, teplotou a průjmy.
Bílek se kočkám dávat nemá.
A.
Naposledy upravil AngelikadeSance dne 9. 1. 2009 22:36:58, celkově upraveno 1 krát |
|
|
Odpovědět
|
|
beta.1
|
Předmět: Re: BARF a vajcia Přitlapkováno: 9. 1. 2009 14:31:32 |
|
|
Kočky mají poměrně agresivní žaludeční šťávy, někde jsem četla, že se v tom malém množství i s případnou salmonelovou nákazou vypořádají.[/quote]
Salmonely jsou střevní gramnegativní nesporulující tyčky, patřící do čeledi Enterobacteriaceae. Jsou značně odolné k vlivům zevního prostředí, jsou schopny růst v prostředí s kyslíkem i bez kyslíku, odolávají vyschnutí, ve vlhkém prostředí vydrží dny až týdny, ve zmrazeném i měsíce. Salmonely se po průniku žaludkem (částečně jsou ničeny jeho pH) pomnožují v tenkém střevě a v některých případech pronikají do krevního oběhu. Nejčastější klinický obraz probíhá jako akutní gastroenteritida, projevující se nevolností, zvracením, bolestmi v břiše, teplotou a průjmy.
Angeliko,vy nám to tady všechno tak pěkně odborně vysvětlíte,jste hodná:-),díky.
Bětka Barunka a Matěj
Bílek se kočkám dávat nemá.
A.[/quote] |
|
|
Odpovědět
|
|
kockolit
|
Předmět: Re: BARF a vajcia Přitlapkováno: 9. 1. 2009 15:31:24 |
|
|
citace: | Já osobně dávám syrový žloutek-bílek nedávám. |
Zaujímalo by ma, že či tie vajcia skladujete klasicky, teda iba v chlade alebo ich aj mrazíte? BTW: Ozaj môžu sa vajcia vôbec mraziť? Ja som chlap, tak teda neviem... |
|
|
Odpovědět
|
|
AngelikadeSance
|
Předmět: Re: BARF a vajcia Přitlapkováno: 9. 1. 2009 16:03:11 |
|
|
kockolit napsal: | citace: | Já osobně dávám syrový žloutek-bílek nedávám. |
Zaujímalo by ma, že či tie vajcia skladujete klasicky, teda iba v chlade alebo ich aj mrazíte? BTW: Ozaj môžu sa vajcia vôbec mraziť? Ja som chlap, tak teda neviem... |
Tak si zkuste doma jako domácí úkol zamrazit vejce , co Vám to udělá.
Pokud chcete tak předejít nákaze baktérií Salmonella spp., tak Vám to stejně nepomůže, viz můj předešlý příspěvek.
A. |
|
|
Odpovědět
|
|
beta.1
|
Předmět: Re: BARF a vajcia Přitlapkováno: 9. 1. 2009 16:42:43 |
|
|
kockolit napsal: | citace: | Já osobně dávám syrový žloutek-bílek nedávám. |
vejce,když zmrzne tak praskne,to je jako když si dáš do mrazáku pivo a zapomeneš na něj,také když zmrzne,lahev praskne
Bětka,Barunka a Matěj |
|
|
Odpovědět
|
|
kockolit
|
Předmět: Přitlapkováno: 9. 1. 2009 21:57:07 |
|
|
Jasnačka, ja hlava dubová... |