<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Kotja
|
Předmět: Igelitové obaly Přitlapkováno: 2. 1. 2009 10:46:52 |
|
|
Mám rok a půl starého nalezence. Nikdy předtím jsem se o kočku nestaral. Moje Ťapka je jednou z koček, které nereagují na šantu.
V poslední době pozoruji, že ji do vytržení přivádí olizování igelitových obalů (tašky z Tesca, obaly na květiny, nové taštičky na kosmetiku). Výslovně podotýkám, že obaly neokusuje "jenom" olizuje. Zřejmě jí to působí veliké blaho, neboť hlasitě přede, po odnesení do jiné místnosti číhá u dveří, aby se mohla ke zdroji blaha při nejbližší příležitosti dostat.
Dotazy:
1) Je olizování igelitu (bez okusování) škodlivé?
2) Je to běžný jev, nebo máme doma exota?
Vše nejlepší do nového roku přeje Jarda a Ťapka. _________________ Jarda & Ťapka |
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: Re: Igelitové obaly Přitlapkováno: 2. 1. 2009 11:12:37 |
|
|
Kotja napsal: | Mám rok a půl starého nalezence. Nikdy předtím jsem se o kočku nestaral. Moje Ťapka je jednou z koček, které nereagují na šantu.
V poslední době pozoruji, že ji do vytržení přivádí olizování igelitových obalů (tašky z Tesca, obaly na květiny, nové taštičky na kosmetiku). Výslovně podotýkám, že obaly neokusuje "jenom" olizuje. Zřejmě jí to působí veliké blaho, neboť hlasitě přede, po odnesení do jiné místnosti číhá u dveří, aby se mohla ke zdroji blaha při nejbližší příležitosti dostat.
Dotazy:
Vše nejlepší do nového roku přeje Jarda a Ťapka. |
Igelitové tašky mají kočky obecně v oblibě, hlavně když pěkně šustí. Kocour je očuchává, leze do nich a cupuje je, to už zakročuji, protože bych nerada, aby nějaký kousek plastu pozřel. Ale že by z toho byl u vytržení, to zase ne |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 2. 1. 2009 13:13:28 |
|
|
Moje kočky taky lezou do igelitek a blbnou v nich, ale že by je igelitky přiváděly do transu, tak to ani náhodou Jen se jim líbí se v nich schovávat a hrát si s nimi-krásně šustí . Toť vše. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Igelitové obaly Přitlapkováno: 2. 1. 2009 13:17:27 |
|
|
No Maxíš taky olizuje igelitky a různé igelity. Ale pravdou je, že mu tyhle věci dávám z dosahu, nenechávám ho je olizovat. Nemyslím si ale, že by byly škodlivé, přecejen do některých lidi ukládaj potraviny, takže nemůžou obsahovat nic nebezpečného.
Jinak teda Maxíš reaguje i na šantu _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
chatul
|
Předmět: Re: Igelitové obaly Přitlapkováno: 2. 1. 2009 13:20:20 |
|
|
Kotja napsal: |
Dotazy:
|
Zdravé to určitě není, řekla bych, že záleží na "kvalitě igelitky"
Některé, určené k balení potravin, by snad měly být nezávadné, pak jsou ale jiné - např. od vietnamských obchodníků, kde kupuju zeleninu, a ty teda ukrutně páchnou nějakou chemii. Navíc hrozí vdechnutí, spolknutí atd., takže igelity schovávat!
Těžko říct, jak moc je to běžné. Kočena to nedělá, zato kocour... To je úplný igelitový úchyl! Dělá přesně to, co popisujete u svého kocourka. Olizuje igelit tak náruživě, že se z toho dostává do transu. Nemusí mít celou tašku, vystačí si i s plastovým obalem papírových kapesníčků, plastovými košilkami do šanonů atd.
Nevím, co z toho má. Kočka na něj kouká a taky nechápe.
Shrnutí: doporučuju pečlivě všechny tašky a vůbec vše pečlivě uklízet, jednak je tu nezanedbatelné zdravotní riziko, jednak to člověka rozčílí, co je to za zvhlost |
|
|
Odpovědět
|
|
chatul
|
Předmět: Re: Igelitové obaly Přitlapkováno: 2. 1. 2009 14:24:53 |
|
|
...hm, chtěla jsem pochopitelně napsat "zvrhlost", pardón! |
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: šanta Přitlapkováno: 2. 1. 2009 16:21:34 |
|
|
April napsal: |
Jinak teda Maxíš reaguje i na šantu |
S tou šantou to vlastně zatím nevím. Vlastní mám teprve v podobě semínek, ta bude až letos, jinak jsem mu koupila pár catnipových myšek, ale težko říct, jestli reaguje prostě na hračku nebo má ta šanta, co údajně je uvnitř, taky nějaký vliv. |
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: Re: Igelitové obaly Přitlapkováno: 2. 1. 2009 16:23:44 |
|
|
chatul napsal: | ...hm, chtěla jsem pochopitelně napsat "zvrhlost", pardón! |
Jen drobnost, již napsané a odeslané odpovědi je možno opravovat pomocí ikonky s nůžkami |
|
|
Odpovědět
|
|
Kiri
|
Předmět: Re: Igelitové obaly Přitlapkováno: 13. 1. 2009 18:28:22 |
|
|
Kotja napsal: | Mám rok a půl starého nalezence. Nikdy předtím jsem se o kočku nestaral. Moje Ťapka je jednou z koček, které nereagují na šantu.
Dotazy:
Vše nejlepší do nového roku přeje Jarda a Ťapka. |
Muzu Vam rict, ze je to naprosto normalni, nase Sabca olizovani sacku zboznuje _________________ Kiri |
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: Re: Igelitové obaly Přitlapkováno: 13. 1. 2009 19:16:02 |
|
|
Kiri napsal: |
Muzu Vam rict, ze je to naprosto normalni, nase Sabca olizovani sacku zboznuje |
Musím říct, že jsem kocoura schválně v tomto ohledu víc pozorovala a je to tak, olizuje všechny igelitové pytlíky, které najde. Původně jsem myslela, že je to třeba kvůli cukru, když v tom byly buchty, ale olizuje fakt vše |
|
|
Odpovědět
|
|
kockodan
Založen: 26.02.2007 Příspěvky: 204 Bydliště: Praha - Petrovice
|
Předmět: Re: Igelitové obaly Přitlapkováno: 14. 1. 2009 13:09:21 |
|
|
Alamka napsal: | Kiri napsal: |
Muzu Vam rict, ze je to naprosto normalni, nase Sabca olizovani sacku zboznuje |
Musím říct, že jsem kocoura schválně v tomto ohledu víc pozorovala a je to tak, olizuje všechny igelitové pytlíky, které najde. Původně jsem myslela, že je to třeba kvůli cukru, když v tom byly buchty, ale olizuje fakt vše |
myslim, ze kocouri zboznuji igelit jako takovy, ze to souvisi s pachy a chuti neceho, oc v tom bylo. kocour je sice nelize, ale hloda (kouse, procvakava), at jsou od cehokoliv. K obalum od jidla se spis nedostane, tak krade obaly z casaku, obleceni, tuhle si vlacel cely balik toaletaku smerem ke sve skrysi za gaucem jen kvuli tomu obalu )) |
|
|
Odpovědět
|
|
|