<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Ebigeil
Založen: 11.08.2008 Příspěvky: 15
|
Předmět: Syrové maso Přitlapkováno: 13. 8. 2008 14:00:08 |
|
|
Snad nebude moje otázka moc hloupá Naše Ebinka je zvyklá od chovatelky na syrové hovězí maso,také jsme od ní pořádnou dávku mraženého hovězího dostali "do začátku" No už pomalu dochází,tak musím nakoupit nové do zásoby.Vím,že se musí přemrazit,dočetla jsem se,že musí být přemražené minimálně 24 hodin,ale co jsem se nedočetla,při jaké teplotě mrazit.Náš mrazák máme nastavený na -13 -až -15 st.Stačí to?Jde nastavit i na nižší teplotu,ale nevím,zda je to nutné.A ještě..četla jsem,že krmení od Kittekat a Whiskas není moc dobré,poradíte mi nějakou značku kapsiček či konzerv pro 5měsíční kotě?Díky Gabriela |
|
|
Odpovědět
|
|
Betty
Založen: 13.03.2008 Příspěvky: 446 Bydliště: Chouzavá
|
Předmět: Přitlapkováno: 13. 8. 2008 14:24:47 |
|
|
Naše Betty měla nejraději paštičky a konzervičky od Animondy. Zkoušela jsem i ostatní, ale ty jí nechutnaly. Budete to muset vyzkoušet, protože každé kočce chutná něco jiného. |
|
|
Odpovědět
|
|
Smeny
Založen: 25.11.2007 Příspěvky: 185 Bydliště: Hradec Králové
|
Předmět: Přitlapkováno: 13. 8. 2008 17:09:37 |
|
|
Myslím, že taková teplota je již dostatečná na zničení všech případných zárodků
Jinak možností je spousta. Z těch hyper-super krmiv jsou takové trochu lepší třeba Sheba nebo Gurmet. Další seženete už v různých zverimexech. My kupujeme Shiny Cat od Gimpetu - jsou to konzervičky masa, pak Miamor, Gemon (to jsou paštičky), od Miamoru kupujeme ještě kapsičky. Zbylé značky si již nepamatuji, neprošly vstupní kontrolou Ale nějaké Pro Plan konzervy...Dobré pro inspiraci je porozhlédnout se v nějakém internetovém obchodě, tam člověk dostane trochu představu, co tak je na trhu a pak už v kamenném víte, po čem se pídit Jinak ale počítejte s tím, že budete zkoušet a zkoušet Kočiny jsou mlsné
Jo a pro koťátko kupujte paštičky, kapsičky a konzervičky (pokud nejsou z čistého masa, tam je to jedno) s označením 'Kitten'. Stejně tak granulky. |
|
|
Odpovědět
|
|
janča
Založen: 22.09.2004 Příspěvky: 313
|
Předmět: Přitlapkováno: 13. 8. 2008 18:00:24 |
|
|
[quote="Smeny"]Myslím, že taková teplota je již dostatečná na zničení všech případných zárodků
Nevím, ale myslím, že to není otázka teploty.Nemyslím si, že by přemražení zničilo vše.Každý hygienik vám řekne, že rozmražené kuřecí je plné salmonelozy a musí se pořádně pro lidi tepelně upravit. Spíš jsem někde četla, že trávicí soustava koček je jiná - potrava prochází rychleji a trávicí šťávy jsou agresivnější a bakterie zničí. Možná na tom něco bude, když si vezmeme, že v přírodě baští myši, ptáky a pod. Vždyť ty jsou taky plné bacilů, to by musely kočky pořád průjmovat. Četla jsem to na stránkách o přirozené stravě psů a koček,ale bohužel nevím, jak se jmenovaly. Možná sem někdo dá odkaz. Sama dávám čičinám syrové maso a problémy neměla ani jedna. A snad mít nebude. J. |
|
|
Odpovědět
|
|
Smeny
Založen: 25.11.2007 Příspěvky: 185 Bydliště: Hradec Králové
|
Předmět: Přitlapkováno: 13. 8. 2008 18:58:53 |
|
|
janča napsal: |
Nevím, ale myslím, že to není otázka teploty.Nemyslím si, že by přemražení zničilo vše.Každý hygienik vám řekne, že rozmražené kuřecí je plné salmonelozy a musí se pořádně pro lidi tepelně upravit. Spíš jsem někde četla, že trávicí soustava koček je jiná - potrava prochází rychleji a trávicí šťávy jsou agresivnější a bakterie zničí. Možná na tom něco bude, když si vezmeme, že v přírodě baští myši, ptáky a pod. Vždyť ty jsou taky plné bacilů, to by musely kočky pořád průjmovat. Četla jsem to na stránkách o přirozené stravě psů a koček,ale bohužel nevím, jak se jmenovaly. Možná sem někdo dá odkaz. Sama dávám čičinám syrové maso a problémy neměla ani jedna. A snad mít nebude. J. |
No ony sice v přírodě baští myši a ptáky, ale otázka je, kolik toho přežijí. To už se moc zjistit nedá.
Já tím myslela to, že pokud má něco zničit přemražení, tak taková teplota je dostatečná. |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
Založen: 30.09.2007 Příspěvky: 2163 Bydliště: Plzeňský kraj
|
|
|
Odpovědět
|
|
janča
Založen: 22.09.2004 Příspěvky: 313
|
Předmět: Přitlapkováno: 13. 8. 2008 21:15:52 |
|
|
Díky tatiano za odkaz.
Jinak si myslím, že volně žijící kočky umírají hlavně na úrazy, vyčerpání, stres, možná podchlazení a další nemoci, těžko říct, jaký podíl na tom má potrava z " nepřemražených " myší. J. |
|
|
Odpovědět
|
|
Ebigeil
Založen: 11.08.2008 Příspěvky: 15
|
Předmět: Přitlapkováno: 13. 8. 2008 21:33:53 |
|
|
[quote="tatiana"]http://www.baron.cz/kocka/prirodni-lekarna/clanky/vyziva-kocky-jidelnicek-prirozene-syrove-stravy/i-0
Díky,díky,díky Tak to mě úplně nadchlo.Já dávám Ebince syrové přemražené hovězí maso a granulky.Ale máme jí teprve tři dny,takže mám určitě příležitost začít jí krmit snad dobře a kvalitně.Doteď jsem popravdě řečeno vůbec nevěděla a si bych dál dávala denně syrové maso + granule a zkoušela nějaké konzervy,kapsičky apod..Teď už vím,že jídlo se dá vymyslet pestře Vůbec by mě nenapadlo dát kočičce i kosti TEĎ JEŠTĚ,JESTLI JE TO VŠECHNO POPSANÉ V ČLÁNKU PRAVDA člověk aby se už bál něčemu věřit,všude jen samá reklama A ještě,Ebince je pět měsíců,odkdy tedy mohu začít s krmením dle návodu z tohoto článku?Chci,aby se u nás měla dobře Je to zlatá kočička,první den se nás bála,druhý den už jsme spolu začaly mluvit a myslím,že jsme už kamarádky Alespoň soudím podle toho,že mi teď chrupká hodinu na klíně |
|
|
Odpovědět
|
|
Samuel
Založen: 27.09.2008 Příspěvky: 46
|
Předmět: Přitlapkováno: 21. 1. 2009 23:03:51 |
|
|
opravdu dáváte kočce koupené syrové kuřecí žaludky??? někdo píše, že je povaří někdo zase že ne... tak nevím četla jsem diskuze i o tom, že kočka má silnější žaludeční štávy, takže se tam většina bakterií zničí, ale i tak, mám o toho malýho roštáka strach |
|
|
Odpovědět
|
|
AngelikadeSance
Založen: 30.11.2008 Příspěvky: 290 Bydliště: Brno
|
Předmět: syrové maso Přitlapkováno: 22. 1. 2009 0:05:46 |
|
|
[quote="Smeny"]Myslím, že taková teplota je již dostatečná na zničení všech případných zárodků
Je často tradovaným omylem, že mražení veškeré bakterie zničí.
Není to pravda, nízké teploty jen utlumí jejich činnost, zabrání růstu, aktivitě mikroorganismů a produkci toxických látek.
Pokud v mase baktérie již před mražením jsou, tak je pouhým zmražením nezničíte. Část z nich by bylo možné zničit jen rychlým zmražením, kdy se rychle tvořící krystalky ledu dostávají i do těla baktérií a vlastně je roztrhnou. Tohle však nelze provést za běžných podmínek v domácnosti.
Jen tak pro info, jedna z metod uchovávání baktérií v laboratořích je krom lyofilizace i jejich zmražování při - 20 až - 70 °C
Doporučuji všechno tepelně opracovávat, vyhnete se zbytečným střevním problémům .
A.
Naposledy upravil AngelikadeSance dne 22. 1. 2009 7:58:49, celkově upraveno 1 krát |
|
|
Odpovědět
|
|
Izzy
Založen: 05.08.2008 Příspěvky: 150 Bydliště: Ostrava
|
Předmět: Přitlapkováno: 22. 1. 2009 7:40:28 |
|
|
No ja jsem si se zájmen přečetla člának na Baronovi o krmení metodou BARF a líbí se mi to. Nechystám se momentálně takto krmit, ale podle mě to má něco do sebe. Vzpoménám si, jako malá, že teta měla kočky a když jim sekala na drobno kuřecí krky, kroužili kolem špalku a nemohly se dočkat. Je to už dvacet let, ale tyhle čičinky žily opravdu na syrovém masu a příležitostně na něčem z kuchyně. Nepamatuju že by byly nemocné. Dokonce vím jistě, že Johanka evropská želva se dožila asi 18ti let. Nikdy nebyla nemocná, neměla potíže s obezitou ani potíže třeba s močovými kameny . Jsem zvědavá kde budeme za pár let v krmení našich miláčků |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
Založen: 30.09.2007 Příspěvky: 2163 Bydliště: Plzeňský kraj
|
Předmět: Přitlapkováno: 22. 1. 2009 9:54:38 |
|
|
Vzhledem k tomu, že krmení našich miláčků je miliardový byznis pro řadu firem, tak se každá bude snažit chovatele přesvědčit, že jedině to jeho průmyslově vyrobené krmení je to správné, co přinese našim čtyřnohým přátelům trvalé zdraví a radostný život. Většinou opak je pravdou. Proč je tolik nemocí nejen u lidí, ale i u zvířat? Říká se tomu "civilizace"...
Letos vyšla kniha o metodě BARF, věnovaná krmení psů. Musím říct, že se mi HODNĚ líbí - naší čubině taky . Já jsem zastánce přirozeného stravování zvířat. Našemu psu kupuju granule v kvalitě bio lisované za studena, protože ne vždy mám čas jí připravovat stravu dle metody BARF, tak to řeším takto. Když čas mám, má syrovou stravu-a dává jí absolutní přednost před vším ostatním. A náš pes vypadá moc hezky. A hlavně nemarodí.
U koček bych to ráda praktikovala taky, ale syrové maso mi začaly odmítat,takže nic nenadělám - kočka si postaví hlavu a člověk s ní nehne. Takže klasika-kvalitní granule + kvalitní konzervy. I když maso by
byšlo laciněji ... _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
Izzy
Založen: 05.08.2008 Příspěvky: 150 Bydliště: Ostrava
|
Předmět: Přitlapkováno: 22. 1. 2009 11:40:07 |
|
|
Taky by mě to lákalo, ale moje čiči je ještě malá a já mám časově náročnou práci. Bojím se právě toho že nebude čas na přípravu. No třeba to časem zkusím |
|
|
Odpovědět
|
|
Samuel
Založen: 27.09.2008 Příspěvky: 46
|
Předmět: Přitlapkováno: 22. 1. 2009 12:23:52 |
|
|
o BARFu jsem četla..
no já mu včera dala kousek rozkrojeného žaludku, abych viděla, zda to vůbec bude žrat... ten byl uplně bez sebe, vrněl u toho, hrál si s tím, jakoby to byla myš pak to ale těžce rozkousal, ale přeci se mu to podařilo.. nj, ještě pořád mu rostou zoubky... dala jsem to teda včera zmrazit a jak tak čtu, tak asi marně protože -70stupnů mít určo nebudu
a to tepelné upravení u vnitřností je, že se budou vařit ve vodě při mírném varu? a jak dlouho? |
|
|
Odpovědět
|
|
beta.1
Založen: 20.06.2007 Příspěvky: 640
|
Předmět: Přitlapkováno: 22. 1. 2009 12:55:47 |
|
|
Samuel napsal: | o BARFu jsem četla..
no já mu včera dala kousek rozkrojeného žaludku, abych viděla, zda to vůbec bude žrat... ten byl uplně bez sebe, vrněl u toho, hrál si s tím, jakoby to byla myš pak to ale těžce rozkousal, ale přeci se mu to podařilo.. nj, ještě pořád mu rostou zoubky... dala jsem to teda včera zmrazit a jak tak čtu, tak asi marně protože -70stupnů mít určo nebudu
a to tepelné upravení u vnitřností je, že se budou vařit ve vodě při mírném varu? a jak dlouho? |
tak co vím já,tak salmonelky se likvidují při tepelné úpravě už při 65st.Tak si myslím,pokud to rozkrájíte na drobné kousky,by mohlo 10min.varu stačit.
Bětka,Barunka,Maruška a Matěj |
|
|
Odpovědět
|
|
|